reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Aria no to miałaś malutkiego synka. Fajnie bo mój np był duży. Albo średni. Ale owiniety pepowina i nic bym i tak nie urodziła sama.
Nikt tak nie napisał ale jak ktoś nie rodzil mógł to tak odebrać ;-) bo nikt nie napisał ile czasu trwał poród. U mnie bp od początku skurczy o 22. O 2 była już pod ktg. O 6 zaczęły się skurcze parte a o 7.22 urodził się syn przez cc
Ja się nastawialam na duży ból. Ale to co czułam przekroczyło moje najśmielsze oczekiwania. Położne nawet slyszaly że umrę i nie urodze haha

Ale słyszałam i o wielogodzinnych porodach :-/

reklama
Ann, ja z bobovity dostałam 2 razy, ale zaczynam wątpić czy cokolwiek jeszcze mi się trafi

Paulina, nie strasz, że większe, my też wielkoludy, zaczynam się bać!

Aria a że tak zapytam co do twojego łatwego porodu choć pewnie mało ma to wspólnego czy masz szerokie biodra? Bo ja mam i mówią ze łatwiej urodze ale chyba to się ma nijak do rzeczywistości bo w rodzinie mam chudziny po 50 kg i porody miały takie jak twój

no ja tez widzialam bidule co sie kilkanascie godzin meczyly... jak ja szlam na porodowke to akurat kolezanke wiezli nqa cc po kilkunastu godzinach na sali porodowej ... i tam tez chlopczyk duzy byl...

no moj malutki :D a teraz bym w zycfu nie powiedziala bo taki juz duzy chlopak :D
ja z hippa dostawalam regularnie chyba do roczku. ale to 7 lat temu bylo ;)

@meg88 ja wtedy taka drobina bylam :D przed ciaza tyklko 48 kg wazylam (168 cm) przy porodzie 61 kg i praktycznie wszystko w brzyuchu... wtedy biodra jakos 92-93 mialam

Virtuti tak słyszałam, że z reguły drugie dziecko rodzi się większe niż pierwsze. Córkę urodziłam SN a boje się ze jak drugie będzie większe to żeby nie było komplikacji

Aria jakie to słodkie. Moja dziś mówi do mnie, Lubie jak jesteś w domu, jestem wtedy spokojna. Szkoda mi tylko ze nie mam siły się z Nią bawić

reklama
Do góry