reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

U mnie znowu było do końca 8 miesiąca że dziewczynka... Koniec 8 i wiadomość której kółka dni nie umiałam przeżyć... Ciuszki kupione (różowe) rozmawiałam już z nią, wolałam po imieniu... Tragedia..
Teraz bym Nigdy nie oddała mojego synka za żadne skarby świata
;)

reklama
my dajemy dzieciom imiona na M, mamy Michałka i Maciusia i dla dziewczynki też znajdzie się ładne imię na M, może Melania po babci męża, ale dla trzeciego chłopca już nic mi się za bardzo na M nie podoba, więc jeśli będzie chłopiec to chyba będziemy musieli zmienić literkę ;)

Agnieszka współczuję, bo to trudne. Moja koleżanka cały czas do porodu myślała ze dziewczynka a urodził się chłopak

U mnie znowu było do końca 8 miesiąca że dziewczynka... Koniec 8 i wiadomość której kółka dni nie umiałam przeżyć... Ciuszki kupione (różowe) rozmawiałam już z nią, wolałam po imieniu... Tragedia..
Teraz bym Nigdy nie oddała mojego synka za żadne skarby świata
;)
Miałam podobnie tylko ubranek różowych nie miałam.. Jak już usłyszałam że jednak chłopak to jakoś za specjalnie się nie cieszyłam ale teraz nie wyobrażam sobie ze mogłabym nie mieć mojego syneczka mamusi ;) o imionach póki co nie myślę chociaż mój mąż od zawsze powtarza że jakby miał kiedyś jeszcze córkę to będzie Łucja a chłopiec...to się jeszcze pomyśli ;) Najważniejsze żeby zdrowe było.

Co do wagi ja startuje z 52 ale już 1kg straciłam z powodu braku apetytu i zamierzam się pilnować cała ciążę bo w poprzedniej dużoooo grzeszyłam.

Ja póki co nikomu nie mówiłam oczywiście za wyjątkiem męża :) bo niestety mam nauczkę z pierwszej nieudanej ciąży kiedy wszyscy już wiedzieli, miałam już nawet wybrane imiona a nie dotrwałam do 10 tygodnia :(

Bardzo chciałabym powiedzieć rodzicom bo jutro tata kończy 60 lat i byłby to idealny prezent ale jednak jeszcze poczekam.

Ojej ile napisalyscie dziewczyny az milo sie czyta :) Witam nowe mamusie i gratuluje :) czy ktoras z Was ma moze termin na ok 15-16 jak ja ?
Jesli chodzi o apetyt to chyba mam odrobinke wiekszy ale nie wiem czy to przypadkiem nie dziala swiadomosc ciazy bardziej niz rzeczywisty glod.
Nadal czuje kłucia w jajniku i bol podbrzusza szczegolnie w nocy, piersi juz mniej.
Kiedy mówicie cudowna nowine najblizszej rodzinie ? Ja powiedzialam narazie partnerowi i mamie :)
U mnie już wiedzą rodzice jedni i drudzy, dziadkowie, siostry i kilka osób znajomych, które akurat w tym czasie były potrzebne w związku z ciążą :) Wiem, że za szybko, ale i tak by się wydało, bo siostra z nami mieszka na razie i jak poszłam na zwolnienie to by się połapała, że coś musi być na rzeczy, że nie chodzę do roboty ;)
Dziewczyny, a macie jakieś pakiety wykupione prywatnie, czy na nfz będziecie chodziły do lekarzy i wszystkie badania?? Bo ja wykupiłam sobie pakiet w Luxmedzie, płacę 140 miesięcznie i podobno wszystkie badania, usg i wizyty będę miała za darmo.

U mnie już wiedzą rodzice jedni i drudzy, dziadkowie, siostry i kilka osób znajomych, które akurat w tym czasie były potrzebne w związku z ciążą :) Wiem, że za szybko, ale i tak by się wydało, bo siostra z nami mieszka na razie i jak poszłam na zwolnienie to by się połapała, że coś musi być na rzeczy, że nie chodzę do roboty ;)
Dziewczyny, a macie jakieś pakiety wykupione prywatnie, czy na nfz będziecie chodziły do lekarzy i wszystkie badania?? Bo ja wykupiłam sobie pakiet w Luxmedzie, płacę 140 miesięcznie i podobno wszystkie badania, usg i wizyty będę miała za darmo.
Ja mam w Medicover ale poprzednio miałam w LuxMedzie i sobie nawet chwaliłam, nawet test papa miałam w pakiecie. Jedyny minus taki ze w jednej z placówek w gabinetach nie było usg i nie zawsze miałam wykonywane.

Kurcze a ja mieszkam niedaleko od Warszawy ale w takiej dziurze ze problem z lekarzem ma nfz, a prywatnie 150 każda wizyta plus usg 150-200 plus wszystkie badania płatne. Dlatego szukam jakiegokolwiek lekarza do chodzenia na nfz, żeby badania robić bezpłatnie a ewentualne wizyty kontrolne prywatnie.
Cherry witaj z tym samym terminem

reklama
Dziewczyny, czy w ciąży można jeść łososia wędzonego? Mam ogromną ochotę ale słyszałam że w ciąży nie powinno się jeść wędzonego :o

Do góry