reklama
agnieszka...24
Szczesliwa mama Jonathana
Paulina Jutro się zaczyna 7 tydzień... Byłam w środę u lekarza i było 5tydz i 2 dzień
witam nowe mamy! fajnie, że jest nas coraz więcej
ja w tej ciąży też zamierzam się pilnować z wagą. W pierwszej jadłam normalnie, nie folgowałam sobie bo nie miałam ochoty i przytyłam 13 kg, było super, łatwo wróciłam do formy. Natomiast w drugiej ciąży miałam mega apetyt i tak sobie folgowałam, że przytyłam 23 kg. Do tej pory nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Także teraz startuję z wagi 54 kg przy 160cm.
ja, tak jak w poprzednich ciążach powiem pod koniec pierwszego trymestru, akurat na Wielkanoc będzie skończony 12tc więc w sam raz żeby się pochwalić nowiną. Może powiem wcześniej mojej mamie bo ona zawsze wiedziała wcześniej.
co do mdłości to jest na to jeszcze czas, najczęściej pojawiają się około 8tc, ja się strasznie boję mdłości bo w poprzednich ciążach miałam straszne
ja w tej ciąży też zamierzam się pilnować z wagą. W pierwszej jadłam normalnie, nie folgowałam sobie bo nie miałam ochoty i przytyłam 13 kg, było super, łatwo wróciłam do formy. Natomiast w drugiej ciąży miałam mega apetyt i tak sobie folgowałam, że przytyłam 23 kg. Do tej pory nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Także teraz startuję z wagi 54 kg przy 160cm.
ja, tak jak w poprzednich ciążach powiem pod koniec pierwszego trymestru, akurat na Wielkanoc będzie skończony 12tc więc w sam raz żeby się pochwalić nowiną. Może powiem wcześniej mojej mamie bo ona zawsze wiedziała wcześniej.
co do mdłości to jest na to jeszcze czas, najczęściej pojawiają się około 8tc, ja się strasznie boję mdłości bo w poprzednich ciążach miałam straszne
Maszka88
Początkująca w BB
@agnieszka...24 ja w pierwszej ciazy mialam miedzy 7-8 tygodniem okropne mdlosci ale na oddziale ostatnio widzialam kobiety mawet w 17tyg z mdlosciami @Paulina_ testowalam od 7dnia po owulacji i wyszlo 12ego a Ty kiedy zrobilas test ?
Maszka ja test robiłam w czwartek, miałam przeczucie ze się udało mimo tego że wszystko wskazywało ze owulacja była trzy dni później niż w poprzednich cyklach.
Dziewczyny co myślicie o teorii ze żeńskie plemniki żyją dłużej, wiec jak stosunek np 4-5 dni przed ow to dziewczynka będzie a jak w dniu ow lub dzień przed to chłopak?
Dziewczyny co myślicie o teorii ze żeńskie plemniki żyją dłużej, wiec jak stosunek np 4-5 dni przed ow to dziewczynka będzie a jak w dniu ow lub dzień przed to chłopak?
agnieszka...24
Nie słyszałam o tym, ale jeżeli to prawda to znaczy że będzie wymarzona dziewczynkaMaszka ja test robiłam w czwartek, miałam przeczucie ze się udało mimo tego że wszystko wskazywało ze owulacja była trzy dni później niż w poprzednich cyklach.
stonka84
Aktywna w BB
Też zastanawiam sie kiedy powiedzieć o ciąży, niby miałam czekac do 12 tygodnia ale już kilka osób wie i pewnie nie wytrzymam i wszyscy dowiedzą się niedługo ;-) A co do wagi to też musze sie pilnować bo przytyłam troche już w trakcie starań po hormonach
reklama
agnieszka...24
Ja test zrobiłam wwe wtorek a w środę już do lekarza poleciałam potwierdził
Miesiączkę powinnam ok 28 dostać a tu parę dni po i nic...
Miesiączkę powinnam ok 28 dostać a tu parę dni po i nic...