reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Agnieszka a który tydzień? Znam różne sytuacje ze i w połowie ciąży pojawiają się mdłości, u mnie wcześniej zaczęły się koło 6 tyg

reklama
witam nowe mamy! fajnie, że jest nas coraz więcej :)

ja w tej ciąży też zamierzam się pilnować z wagą. W pierwszej jadłam normalnie, nie folgowałam sobie bo nie miałam ochoty i przytyłam 13 kg, było super, łatwo wróciłam do formy. Natomiast w drugiej ciąży miałam mega apetyt i tak sobie folgowałam, że przytyłam 23 kg. Do tej pory nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Także teraz startuję z wagi 54 kg przy 160cm.

ja, tak jak w poprzednich ciążach powiem pod koniec pierwszego trymestru, akurat na Wielkanoc będzie skończony 12tc więc w sam raz żeby się pochwalić nowiną. Może powiem wcześniej mojej mamie bo ona zawsze wiedziała wcześniej.

co do mdłości to jest na to jeszcze czas, najczęściej pojawiają się około 8tc, ja się strasznie boję mdłości bo w poprzednich ciążach miałam straszne

Maszka ja test robiłam w czwartek, miałam przeczucie ze się udało mimo tego że wszystko wskazywało ze owulacja była trzy dni później niż w poprzednich cyklach.
Dziewczyny co myślicie o teorii ze żeńskie plemniki żyją dłużej, wiec jak stosunek np 4-5 dni przed ow to dziewczynka będzie a jak w dniu ow lub dzień przed to chłopak?

Myślę że ta teoria jest zgodna z fizjologia i medycyną :) takze w okresie owulacyjnym latwiej o chlopca bo plemniki meskie zyja tylko ok 1,5dnia i szybciej plyna :) ja działałam z moim R w owulacje wiec sama sprawdze czy dziala :p

Maszka ja test robiłam w czwartek, miałam przeczucie ze się udało mimo tego że wszystko wskazywało ze owulacja była trzy dni później niż w poprzednich cyklach.
Dziewczyny co myślicie o teorii ze żeńskie plemniki żyją dłużej, wiec jak stosunek np 4-5 dni przed ow to dziewczynka będzie a jak w dniu ow lub dzień przed to chłopak?
Nie słyszałam o tym, ale jeżeli to prawda to znaczy że będzie wymarzona dziewczynka
:)

Też zastanawiam sie kiedy powiedzieć o ciąży, niby miałam czekac do 12 tygodnia ale już kilka osób wie i pewnie nie wytrzymam i wszyscy dowiedzą się niedługo ;-) A co do wagi to też musze sie pilnować bo przytyłam troche już w trakcie starań po hormonach

Maszka właśnie tak pytałam bo słyszałam to od znajomej położnej, ale też czytałam opinie lekarzy którzy przeczyli temu. U nas jeśli faktycznie owulacja się przesunęła to powinna być dziewczynka.

reklama
Ja test zrobiłam wwe wtorek a w środę już do lekarza poleciałam :) potwierdził
:)
Miesiączkę powinnam ok 28 dostać a tu parę dni po i nic...

Do góry