reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ponad godzinę Was nadrabiał am :-)

U nas będzie różnica 2 lat więc akurat. Moj jeszcze nie czai że będą zmiany a też do dzieci ciągnie. Na szczęście ma kontakt z kuzynami, to się socjalizuje ;-)

Umówiłam się na prenatalne i co mnie zaskoczyło, trzeba jechać 2 razy, raz na samą krew a po tygodniu na USG, no ale przynajmniej za darmo. Skoro będą już wyniki krwei, to może od razu dadzą opis. Tak więc badanie wypada mi w Wielki Czwartek.

Mnie męczy migrena i wszystkie jej przypadłości, więc ledwo żyje, na szczęście babcia małego zabrała na cały dzień, więc chociaż tyle ;-)
Ale mi narobilyscie smaka na truskawki, chyba podkradne małemu z zamrazarki i sobie zrobię :-)

A i cieszę się z rosnących fasolek, świetnie że niektóre już mają spokój ;-)

Ja mam fotke z 1. Ciąży jak Franek grzebie sobie palcem od nogi w nosie, to się nasmialismy ale to już było na miesiąc przed porodem ...

To ja sie juz zgubilam :D jak np bym pracowala w nowej firmie np tylko 4 miesiace to nie biora pod uwage zarobkow z poprzedniej firmy? I srednia wyciagaja tylko z obecnej?

Np jakby ktos teraz zmienil w kwietniu 2016 prace to zarobki chyba i tak licza od stycznia? Tzn jesli ktos w styczniu byl na l4 to nawet i z grudnia musza zalapac, zeby bylo pelne 12 miesiecy. Tzn ja tak to rozumialam :)

z tego co wiem to biorą tylko średnia z nowej firmy

tu jest link do fajnego forum odpowiadają na wszystkie pytania

Link do: sposób wyliczenia zasiłku macierzyńskiego - ZUS i Płace

PerseaNigra no roznica bedzie miedzy dzieciakami 15miesiecy i 5 lat. Jak nastawienie? Jak zaczynam sie na tym skupiac to jestem przerazona. Moj pieciolatek jest nadpobudliwy, wszedzie go pelno skolei Mala jest taka mamusiowa. Nie da mi odejsc o krok od siebie, nie zostanie z nikim poza tata bo odrazu jest wycie. Caly czas mam nadzieje ze do jesieni to sie zmieni. W koncu duzo czasu jeszcze. Ale wiem ze będzie ciezko, moj Maz pracuje czesto po 10h i nie ma za duzo wolnego. Na pomoc rodzicow raczej nie mam co liczyc takze wiem ze bedzie hardkor. Ale pozniej dzieciakom bedzie latwiej z mala roznica wieku. A ja sie pocieszam ze jak bede zalatana przy trojce to moze schudne chociaz ;)

Madziorek30, zerknelam tak pobieznie, ale tam sa posty z 2013/14 roku, a wydaje mi sie, ze przepisy sie zmienily troche. Bo wychodzi na to, ze lepiej sobie teraz pod koniec ciazy zalozyc firme na najwyzsza skladke i placic tylko przez 2 miesiace zus, a potem masz nawet i z 8k macierzynskiego - i rzeczywiscie, jeszcze nie tak dawno temu dziewczyny w ten sposob robily, nawet kuzynka mi opowiadala, ze ma kolezanke, ktorej sie to udalo. Dlatego teraz obliczaja macierzynskie w inny sposob. Moge sie mylic, ale gdzies tak wlasnie czytalam o tych nowych przepisach :)

Edit: doczytalam, jednak dalej mowia tam o 12 pelnych przepracowanych miesiacach, wiec przepraszam za zamieszanie :D

Mój mężu chce być przy porodzie :)
Tylko źle to widzę jak będzie cesarka :/

Jeśli to będzie cc umówiona, bez komplikacji to mąż z pewnością będzie mógł wejść na salę operacyjną.. Siada przy głowie mamy, więc nie przeszkadza.. Tym bardziej w Niemczech - troszkę inne , świeższe spojrzenie na to mają niż u nas w PL... Moja znajoma właśnie tak rodziła ..

Nevka no stress ! Będzie dobrze ! ;-) ;)

Jagus super córa :rolleyes:

Dołączam do chorych kobitek.. córka "poczęstowała" mnie wirusem:oo::oo: więc piję herbatę za herbatą, z nosa cieknie fontanna..ehh :oo2::oo2:

Witam dziewczyny :)
Tyle juz wiadomości z dzisiaj
Aleee długo pospałam, obudziłam się około 7 jak mój do pracy wychodził, po czym stwierdziłam ,że nie wstaje jeszcze tak wcześnie i budze się patrze a tu 11;30...

Chwilę posiedze i lece robić mielone na obiad i surówkę z kapusty pekińskiej :)

Katar mnie wykończy!! Woda morska, inhalacje nie pomagają.. :(
od 4 nie śpię do tego oczywiście wymioty.. ehh...
oby z maluszkiem było wszystko dobrze.

reklama
Do góry