W sensie że jak pierwsze dziecko starsze to już się nie martwię? No nie bardzo Mocno sie zastanawiam co to będzie na jesieni... Młody będzie miał 3,5 roku, wiadomo że jest już ogarnięty ale i tak stres jest U mnie w rodzinie wszyscy mają jedynaków więc jakby trochę wyszliśmy przed szereg
reklama
Magda86Poznań
Fanka BB :)
esthe mój bedzie mial niecałe 3 lata
@Magda86Poznań nasz już w zeszłym roku mówił że chciałby mieć brata i siostrę ale sama wiesz jak to jest następnego dnia zachce mu się psa i papugi a dziecko to jednak spora zmiana w życiu takiego malucha.
Będziemy to jakoś instynktownie łapać
Pamiętam że masz syna w podobnym wieku, na dodatek mają tak samo na imię
My jeszcze nie powiedzieliśmy Młodemu, czekam do 12tc.
Będziemy to jakoś instynktownie łapać
Pamiętam że masz syna w podobnym wieku, na dodatek mają tak samo na imię
My jeszcze nie powiedzieliśmy Młodemu, czekam do 12tc.
PerseaNigra
U nas będzie niecałe 2 lata różnicy. Nie mam zbytnio pomocy, więc może być ciężko ale narodziny pierwszego dziecka to taki kosmos, że myślę, że może być już tylko lepiej. Sama jestem jedynaczką i nie chciałam mojemu dziecku zrobić takiej "krzywdy" jak moi rodzice. Widzę jak moja Ania ogląda reklamy z dziećmi i ciągnie do ich towarzystwa. A starej matce ciężko się tak ciągle bawić.
madziorek30
Meg musisz sie liczyć z tym ze beda brali średnia z 12 miesięcy, wiec im dłużej pracujesz tym kasa mniejsza. Ale masz dylemat... Wiem co czujesz bo mi tez do L4 nie spieszno. Aaaa jeszcze miałam napisać - chyba ze masz umowę z inna firma to wtedy biorą średnia tylko z zatrudnienia w obecnej firmie.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
meg tak jak dziwaczny piszą Twoje zarobki będą brali tylko z tej nowej formy od stycznia 2016
To ja sie juz zgubilam jak np bym pracowala w nowej firmie np tylko 4 miesiace to nie biora pod uwage zarobkow z poprzedniej firmy? I srednia wyciagaja tylko z obecnej?
Np jakby ktos teraz zmienil w kwietniu 2016 prace to zarobki chyba i tak licza od stycznia? Tzn jesli ktos w styczniu byl na l4 to nawet i z grudnia musza zalapac, zeby bylo pelne 12 miesiecy. Tzn ja tak to rozumialam
Np jakby ktos teraz zmienil w kwietniu 2016 prace to zarobki chyba i tak licza od stycznia? Tzn jesli ktos w styczniu byl na l4 to nawet i z grudnia musza zalapac, zeby bylo pelne 12 miesiecy. Tzn ja tak to rozumialam
PerseaNigra
Znajomi mają kota. Takiego wielkiego rasowego. Jest bardzo agresywny i zazdrosny. Jak się pojawiło dziecko to woli schować się w kącie niż narażać na jego pieszczotyja się martwię jak zareaguje mój pieseł. Bo jest tak rozpieszczony, że masakra.. :/ Zazdrosny jak cholera. Niestety no ja się do tego przyczyniłam. Mam nadzieje,że LU zakocha się w nowym domowniku
reklama
@PerseaNigra zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, ja jestem jedynaczką, mój mąż ma kilkoro rodzeństwa. Nigdy nie miałam poczucia krzywdy z racji bycia jedynaczką, wręcz przeciwnie, całe życie byłam z tego powodu bardzo zadowolona. Nie brakowało mi towarzystwa, poza tym lubiłam bawić się sama, wcześnie zaczęłam czytać, a widząc relacje między różnymi rodzeństwami - dorosłymi i nie tylko - wcale nie jestem przekonana że jest to najlepsze rozwiązanie. Trzeba w to włożyć dużo pracy a i tak efekt czyli relacje w dorosłym życiu są nie do przewidzenia.