reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

@Ann_ teraz chyba mam jakoś 4 tydzień :) albo początek 5ego (4+0) zależy jak i który kalkulator liczy. W poprzedniej ciązy poszlam do gina jak mialam 4tydz+6 dzień i byl tylko pecherzyk :p

@Mom-to-be no wiesz co pózna ciąza haha ? Pamietam jak ja rodzilam w wieku 24lat i wszyscy gadali ze wczesnie i wogole jak ja sobie poradze bo sudia i dziecko :p takze ludziom nie dogodzi. Moja babcia rodzila jak miala 17 lat, a obecnie moje kolezanki 27 latki nawet nie mysla o dzieciach takze ja tez nie mam z kim pogadac ! Nie przejmuj sie niczym
@MangoWawa Witaj :) wszystko bedzie dobrze grunt to pozytywne myslenie i dbanie o siebie :*

@poziomki mysle że na poczatku ciazy zarówno karmienie jak i rozwijajacy sie zarodek moga nasilac zmeczenie. Podwojne obciazenie w koncu :)

reklama
Hej. Bylam ostatnio u endo- gina i nawet mnie nie zbadala. Ustawila leki tarczycowe pod ciaze i powiedziala ze ma slabe usg a ciaza jeszcze wczesna i nie ma sensu tam grzebac. Ehhhh :/ przykro mi bylo jakos bo juz sie nastawilam, ze sprawdzi czy wsio ok. No trudno:(

Dziewczyny i ja mam wizytę u prowadzacego 15.02. U mnie bedzie 6 skonczonych tyg + 3 dni. Moze serduszko juz bedzie ;)

Poziomki szacun dla Ciebie ;) masz rece polne roboty. U mnie w rodzinie mają 9 dzieci i tez jest wesolo. Ale tak jak mowisz, dzieciaki bardzo duzo zajmują sie sobą. Poziomki ja nie karmie od czerwca. Oboje dzieci odstawialam po 8 mcu.

Kuzynka moja rodzila mając 19 lat i traktowali ją w szpitalu jako gowniare wiec tak jak piszecie-ludzie zawsze beda gadac .

Witam wszystkie nowe pazdziernikowki i ogromnie gratuluje!!!!

Ja tez nie nadazam czytac:p
Mnie czasem przeraza mysl ze wszystko zacznie sie od nowa. Synek jest juz samodzielny i taki oddech troche od wszystkich niemowlecych rzeczy:p

Ale z ciazy bardzo sie cieszę i zawsze chciałam miec dwojke

Witam i gratuluje nowym dziewczynom

Madziorek u mnie akurat odwrotnie. Bo odpieluchowywanie i odstawianie mm i inne niemowlece rzeczy koncze starszemu dziecku przed utodzeniem kolejnego. Zeby np dwojce nie zmieniac pieluch tylko starsze usamodzielnic ale ja mam to caly czas. ;) rocznikowo wszyscy co dwa lata i tak to jest ;) ale ja tak chcialam ;) teraz musze nauczyc mlodego spania u siostry w pokoju i latem go odpieluchowac a starsza przed porodem ma juz sie sama ubierac ;) taki mam plan, ciekawe co z tego wyjdzie ;p

Dziewczyny mam pytanko. Czy wy też nie możecie spać? Ja z natury nie cierpię wstawać rano a odkąd zobaczyłam 2 kresku na teście to budzę się i w nocy i bardzo wcześnie przed budzikiem. A podobno w 1 trymestrze ciąży chce się spać. ..

Witam nowe mamy. Ja też budze sie ok 4 i nie mogę już usnąć. Myślałam ze za bardzo sie stresuje czy wszystko ok ale moze jednak to taki objaw ciążowy :-)

Nianiusia tez mam taki plan, w wakacje bez pampersa, przeprowadzka do "doroslego " łóŻka :-)

Mom to be ja jakbym.mogla to spalabym caly czas.
A rano z lozka ciezko mnie ściągnąć

reklama
Hej:)
W nocy myslalam ze zejdę, dostałam takiej biegunki i boli brzucha ze szok! Prawie nie spałam.

Mango witaj

Momtobe ja w żadnej ciąży nie mogłam spac, chyba ze na kanapie przed Tv :D

Jak urodzę to Nela wciąż bedzie w pieluchach i moze jeszcze na cycku bo rożnie z tym odstawieniem bywa. Nigdy nie miałam tak małej różnicy, zawsze ok 2,5 roku a teraz bedzie 16 miesięcy [emoji33]
Mam nadzieje ze to ogarnę.
Ja musze Jagode przetransportować na gore bo wciąż spi u nas i chce to zrobic juz w najbliższym czasie zeby nie było na ostatnia chwile.

Do góry