reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Mom-to-be nie jesteś sama :) ja co prawda w grudniu będę miała 31, ale to też moja pierwsza ciąża. W dzisiejszych czasach to w sam raz na pierwsze dziecko ;p po ślubie chcieliśmy jeszcze troszkę pozwiedzać, no i się udało :) teraz maluch, a za jakiś czas będziemy podróżować już nieco w inny sposób we trójkę :)))

Maszka88 też czuję coś dziwnego w dole brzucha, jakby mnie owinięto pasami i ściągano :( nie wiem czy to przyczyna wiecznego kaszlu, który mi towarzyszy. Słuchajcie odkąd się dowiedziałam o ciąży jestem chora. Po 11 dniach L4 poszłam o pracy bo było mi lepiej, mimo że cały czas czuję się jakoś słabo. Kaszel nie przechodzi i zaczyna mnie to już naprawdę denerwować. We wtorek mam drugą wizytę w gina, jak się nie polepszy poproszę o kolejne zwolnienie, a jak wrócę do formy będę pracować.

Pierwsza wizyta u gina była 29 stycznia i było widać na USG tylko małą kropeczkę:)

Jeśli chodzi o sen to jestem sową, a od czasu jak zobaczyłam magiczne dwie kreseczki ciągle bym spała. Rano nie chce mi się wstawać, ok. 14 mam kryzys, a po pracy kładę się już ok 21 (kiedyś zasypiała ok. 1 w nocy). Za to zauważyłam że śpię bardzo czule, jak tylko mąż się obróci ja się budzę. Wszystko jest odwrotnie ;)

reklama
Ruda babeczki z bananami są mega szybkie i proste. Przepis mam z grupy Blw na fb :-) i kulki owsiano -bananowe do rączki dla Wiktora :-)

Wpisz "Blw przepisy"

Justyna witaj i gratuluję ciąży :-)
Nam pierwsza ciąża zaskoczyła po jednym dni w trakcie cyklu i był to pierwszy cykl starań. Druga trochę trudniej bo w pierwszym cyklu zaskoczyło ale poronilam. Więc w pierwszym cyklu owulacyjnym po poronieniu się znowu udało. I jesteśmy.

Nie było mnie raptem 3 dni a zaległości do przeczytania na 10 stron !!!

Witam wszystkie nowo przybyłe mamusie, super że jest nas coraz więcej :)

Ruda kiedy Ty idziesz skonsultować te plamienia ? mimo że ustąpiły nie bagatelizuje tego.

Mom-to-be, mam koleżankę w pracy która pierwsze dziecko urodziła w wieku 39 lat ale tak promieniała swoim szczęściem od początku ciąży że nikt się nie zastawiał nad jej wiekiem i że jest już "stara" jak na pierwsze dziecko, a Ty 31 lat (zresztą ja tez :) ) to uważam piękny wiek na macierzyństwo :)

Justyna 85 widziałam na drugim wątku że jesteś z Gliwic :) mam sentyment do tego miasta bo wiele lat studiowałam na polibudzie i te lata wspominam bardzo fajnie :) ja też jestem z woj. śląskiego tylko że z DG.

U mnie dzisiaj samopoczucie okropne, dwa ostatnie dni byłam w delegacji na drugim końcu Polski, cały czas za kółkiem i dzisiaj chyba całe zmęczenie ze mnie schodzi i odczuwam to bardzooo źle :(:( Poza tym miałam bardzo przykrą sytuację na drodze przez jakiegoś ****** i gdyby nie szybka moja reakcja i ogromne szczęście to teraz leżałabym chyba w kostnicy :sad: Cały czas o tym teraz myślę :( Na dodatek trochę się przeziębiłam i walczę z katarem. Co polecacie na przeziębienie ? W pierwszej ciąży nawet kataru nie miałam. Póki co leczę się mlekiem i czosnkiem ale już nie pomaga i chyba w poniedziałek wybiorę się do lekarza.

Jeszcze jedno... która z Was używa naszego forum na tel ? ściągnęłam ją sobie ale za nic w świecie nie wiem jak odpisywać na posty. Mogę tylko przeglądać.

Cześć dopiero się witam, ale miałam jakiś problem w ogóle z telefonu nie mogłam wysłać odpowiedzi bo jakiś błąd. Siedzimy same z Basią cały weekend więc nie było szans na laptopa.
Witam nowe mamusie, fajnie niech będzie nas coraz więcej :)
Ruda tylko nie szalej z tą aktywnością, lepiej dmuchać na zimne.
Co do spania, córcia moja w nocy zawsze budzi się na siusiu więc mam sen z przerwami, a jeszcze później chce spać z nami, więc z reguły nie wyspana wstaję, praca i padam wieczorem, tak jakoś teraz dostałam powera, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży, bo wtedy zasypiałam gdzie usiadłam.
U mnie dopiero 4 tydzień, także ja jeszcze mogę się doczekać dolegliwości.

reklama
W ogóle czy któraś z Was jest może z Warszawy lub okolic?
Wybaczcie że nie odpisuje imiennie ale ja zawsze mam problem z zapamiętaniem co komu ;)

Do góry