reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Mom-to-be nie jesteś sama :) ja co prawda w grudniu będę miała 31, ale to też moja pierwsza ciąża. W dzisiejszych czasach to w sam raz na pierwsze dziecko ;p po ślubie chcieliśmy jeszcze troszkę pozwiedzać, no i się udało :) teraz maluch, a za jakiś czas będziemy podróżować już nieco w inny sposób we trójkę :)))

Maszka88 też czuję coś dziwnego w dole brzucha, jakby mnie owinięto pasami i ściągano :( nie wiem czy to przyczyna wiecznego kaszlu, który mi towarzyszy. Słuchajcie odkąd się dowiedziałam o ciąży jestem chora. Po 11 dniach L4 poszłam o pracy bo było mi lepiej, mimo że cały czas czuję się jakoś słabo. Kaszel nie przechodzi i zaczyna mnie to już naprawdę denerwować. We wtorek mam drugą wizytę w gina, jak się nie polepszy poproszę o kolejne zwolnienie, a jak wrócę do formy będę pracować.

Pierwsza wizyta u gina była 29 stycznia i było widać na USG tylko małą kropeczkę:)

Jeśli chodzi o sen to jestem sową, a od czasu jak zobaczyłam magiczne dwie kreseczki ciągle bym spała. Rano nie chce mi się wstawać, ok. 14 mam kryzys, a po pracy kładę się już ok 21 (kiedyś zasypiała ok. 1 w nocy). Za to zauważyłam że śpię bardzo czule, jak tylko mąż się obróci ja się budzę. Wszystko jest odwrotnie ;)

reklama
Ruda babeczki z bananami są mega szybkie i proste. Przepis mam z grupy Blw na fb :-) i kulki owsiano -bananowe do rączki dla Wiktora :-)

Wpisz "Blw przepisy"

Justyna witaj i gratuluję ciąży :-)
Nam pierwsza ciąża zaskoczyła po jednym dni w trakcie cyklu i był to pierwszy cykl starań. Druga trochę trudniej bo w pierwszym cyklu zaskoczyło ale poronilam. Więc w pierwszym cyklu owulacyjnym po poronieniu się znowu udało. I jesteśmy.

Nie było mnie raptem 3 dni a zaległości do przeczytania na 10 stron !!!

Witam wszystkie nowo przybyłe mamusie, super że jest nas coraz więcej :)

Ruda kiedy Ty idziesz skonsultować te plamienia ? mimo że ustąpiły nie bagatelizuje tego.

Mom-to-be, mam koleżankę w pracy która pierwsze dziecko urodziła w wieku 39 lat ale tak promieniała swoim szczęściem od początku ciąży że nikt się nie zastawiał nad jej wiekiem i że jest już "stara" jak na pierwsze dziecko, a Ty 31 lat (zresztą ja tez :) ) to uważam piękny wiek na macierzyństwo :)

Justyna 85 widziałam na drugim wątku że jesteś z Gliwic :) mam sentyment do tego miasta bo wiele lat studiowałam na polibudzie i te lata wspominam bardzo fajnie :) ja też jestem z woj. śląskiego tylko że z DG.

U mnie dzisiaj samopoczucie okropne, dwa ostatnie dni byłam w delegacji na drugim końcu Polski, cały czas za kółkiem i dzisiaj chyba całe zmęczenie ze mnie schodzi i odczuwam to bardzooo źle :(:( Poza tym miałam bardzo przykrą sytuację na drodze przez jakiegoś ****** i gdyby nie szybka moja reakcja i ogromne szczęście to teraz leżałabym chyba w kostnicy :sad: Cały czas o tym teraz myślę :( Na dodatek trochę się przeziębiłam i walczę z katarem. Co polecacie na przeziębienie ? W pierwszej ciąży nawet kataru nie miałam. Póki co leczę się mlekiem i czosnkiem ale już nie pomaga i chyba w poniedziałek wybiorę się do lekarza.

Jeszcze jedno... która z Was używa naszego forum na tel ? ściągnęłam ją sobie ale za nic w świecie nie wiem jak odpisywać na posty. Mogę tylko przeglądać.

Cześć dopiero się witam, ale miałam jakiś problem w ogóle z telefonu nie mogłam wysłać odpowiedzi bo jakiś błąd. Siedzimy same z Basią cały weekend więc nie było szans na laptopa.
Witam nowe mamusie, fajnie niech będzie nas coraz więcej :)
Ruda tylko nie szalej z tą aktywnością, lepiej dmuchać na zimne.
Co do spania, córcia moja w nocy zawsze budzi się na siusiu więc mam sen z przerwami, a jeszcze później chce spać z nami, więc z reguły nie wyspana wstaję, praca i padam wieczorem, tak jakoś teraz dostałam powera, w przeciwieństwie do pierwszej ciąży, bo wtedy zasypiałam gdzie usiadłam.
U mnie dopiero 4 tydzień, także ja jeszcze mogę się doczekać dolegliwości.

reklama
W ogóle czy któraś z Was jest może z Warszawy lub okolic?
Wybaczcie że nie odpisuje imiennie ale ja zawsze mam problem z zapamiętaniem co komu ;)

Do góry