reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ale jestem glodna a ty mi tutaj o jedzeniu;) wlasnie siedze w kolejce na pobraanie krwi juz mnie mdli powoli ale juz blizej konca;)

reklama
Stonka super ;)

Ja u mojego prywatnego mam pierwsza wizyte 25 go, 15go na nfz ale tam tylko chce zobaczyc na usg czy wszystko ok. I na pierwszej zleci mi pewnie badania wiec karte zalozy ma kolejnej, a ta pierwsza wizyta to 9-10tydzien bedzie to strasznie pozno mi larte zalozy

Ale ja rodzilam syna w Polsce i nie wiem jak robili szwów nie miałam wyjmowanych. Tyle wiem.
Mieszkamy na południu bardziej Kaiserslautern. To okolice Frankfurtu.
Wy mieszkacie w Niemczech?

Kurczę, pogubiłam się....
dziewczyny czy jak będę w 7,5 tygodnia ciąży to zobaczę już serduszko czy za szybko?

Odnośnie adapteru do pasów to ja w pierwszej ciąży nie miałam potrzeby kupować, ale byłam wtedy w aucie jedynie pasażerem i sobie po prostu podtrzymałam pasy tak, żeby mnie nie uwierały. Jak teraz będę kierowcą to zobaczę jak to będzie.

Ja właśnie jem śniadanie z bólem w sercu ;/ a od kilku dni kolacji już nawet nie tykam, bo mi słabo jak otwieram lodówkę.

Ok :) jak byłam w 4t6d to lekarka kazała przyjść za 2 tygodnie, wiec umówiłam sie za 2,5 na wszelki wypadek. Bezsensu kasę w błoto wywalać i chodzić co chwile a tak to załatwilibyśmy sobie teraz wizytę i kolejna za miesiąc na badanie przeziernosci, voila [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Nie pamiętam już kto pytał o szkołę rodzenia ale ja bardzo polecam, byłam w 1 ciąży i dało mi to dużo pewności siebie. Zajęcia prowadziły różne osoby, na temat laktacji, porodu, ćwiczeń, obsługi niemowlaka. Dla mnie rewelacja, chodziłam razem z moim chłopem i on też był zadowolony :)

Nie byłabym taka chętna na to cc z wyboru, różnie bywa. Ja też miałam ale Młody po prostu nie chciał wyjść inną drogą ;) Zrobili mi je zresztą po 2 tygodniach w szpitalu i 4 kroplówkach z oksytocyny więc było wiadomo że zupełnie nic go nie ruszy ;) Byłam znieczulona od pasa w dół, przytomna w czasie zabiegu i to akurat fajnie, widziałam jak Młodego wyjęli a potem już pieczę przejął Tata :) Dochodzenie do siebie po cc jak dla mnie horror, miesiąc wyjęty z życia, pierwsze dni koszmarne. I chociaż wiadomo człowiek wszystko zapomina i cały ten ból nie ma znaczenia to strasznie zazdrościłam innym mamom po porodach sn które od razu śmigały ze swoimi Bąblami :)

@Nevka mam wrażenie że masz lekarza z dziwnym podejściem, owulacja bywa różnie a na początku ciąży trudno to oszacować dokładnie. Nie przejmuj się! A jeśli na kolejnej wizycie będzie znowu się tak zachowywał to zmieniłabym lekarz, szkoda nerwów. Prawda jest taka że non stop coś ciężarną niepokoi, 9 miesięcy szmat czasu i użeranie się do tego z lekarzem gburem to żadna przyjemność.

reklama
Papciarkowa w takim razie gon faceta niech on powie :-)

Aniaok ja mam od 6 tygodnia ciazy

Tak mi wczoraj zazdroscilyscie tego koktajlu ze z bolu brzucha spac.nie moglam :-) ale wypilam 4 szklanki :-)

Do góry