reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Papciarkowa, rozumiem Cię doskonale, ja też jestem teraz mocno wyczulona na kwestie różnych objawów i odczuć. Dziś pobolewał mnie brzuch, to też zaraz zaczęłam się martwić, mi pomaga jak trochę poleżę. Ale ja nie mam jeszcze szkraba, którymi muszę się zajmować. Trzymam kciuki, żeby Twój mąż szybko uwinął się z powiedzeniem tacie. ;)

Mój tato był w szoku, jak dowiedział się, że zostanie pierwszy raz dziadkiem. Zaczął mi coś od razu opowiadać o tym, co robi na obiad, że ziemniaki już się gotują, a pierś z kurczaka doprawia. Potem zadzwonił jak ochłonął, już uradowany :D

Patka, mnie mdli praktycznie całymi dniami, z małymi przerwami. U mnie to wygląda jakbym miała zachcianki, ale ja się cieszę jak mam na cokolwiek większego smaka, bo po prostu od większości jedzenia mnie odrzuca. Np. truskawki akceptuję cały czas :)

reklama
Choroba jasna, spać nie mogę :/
Mąż chrapię sobie smacznie, a ja jakoś mam pierwszy raz od paru tygodni co mnie jakaś taka energia rozpiera :o
I ja miałam mdłości, do wczoraj, od dzisiaj jak ręką odjął... Hmmm... Dziwne... Nie żebym narzekała, ale dziwne jest ;)

@papciarkowa - pewnie ! dobrze powiedziane :D niech się produkuje hihi
@luckychoice - ja jeszcze nie próbowałam jeść truskawek , choć teraz hmmm ... zjadłabym!!
ostatnio patrzyłam w Lidlu po malinkach , ale zapomniałam wziąść :D a tak to jem wszystko jak leci , tzn normaalnie tak jak przed :)

Luckychoice no wlasnie ja.dzis duzo lezalam.nawet mala nie byla zbyt wymagajaca i bawila sie przy łóżku ale pomogl dopiero magnez
A co do powiedzenia ojcu o pierwszej ciazy to u mnie byly jaja.niesamowite ale to moze wam jutro napisze z wersja co powiedzial na 2 bo mam nadzieje ze m sie ogarnie.
Aga ty.juz w łóżku wow ja dopiero we wannie

Agnieszka ja Niemcy, a co? :-)
Ja mam takie zdanie jak TakaJa. Bólu mało szybko doszłam do siebie. Ale wiek te ma znaczenie i ilość cięć.

Tekila super

Aga o zesz 34 kg :p

Maddzzia ja lykam 2x magnez bo w każdej ciąży mam na granicy. Nie zaszkodzi lykac

Maddzzia w Przyjaciołach Zuzka miała taki pas do auta hehe
Ja raczej nie.

Ja nie miałam całkowitego znieczulenia. Takie od pasa w dół.
Syna dostałam na karmienie po ok 6 h i był już że mną na moje życzenie. A zaraz po wyjęciu umyli go i dali mi zobaczyć pocałować główkę i nóżki :-)

Nevka a ty masz jakieś plamienia czy krwawisz?

Patka dont worry. Jestes i tak na lepszej pozycji niz ja.Ja w 5tyg widzialam sam pecherzyk nawet bez ciałka żółtkowego,po tygodniu wiekszy pecherzyk i jakas mini kropeczka.ale na nfz lekarz nie pow nawet co to jak.dopytywalam.mowi o kropeczks jakas jest może to.zarodek...Ale nie ma co sie zamartwiac na zapas,hehe chociaz czasami sama to robie.Bo wszytsko jeszcze ma czas sie rozwinac.owulacja faktycznie moglabyc w innym terminie niz powinna. A jak sie stresuje to mdli mnie jeszcze bardziej!

A ja glupia nieswiadoma myslan ze cesarka zawsze przy ogólnym. Jak dobrze posluchac doswiadczonych :-pfaktycznie wolalabym miec też od pasa w dol,zawsze to jakas swiadmosc i wieksZa radość :-) :)

reklama
Do góry