reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Tak jak u mnie było to drugiego dnia po Cc trzeba było wstać umyć się i już dostałam dziecko,wtedy do 4 doby w szpitalu już było ze mnądzień i noc. Joani mój dostał od mojego gina 2 tygodnie opieki na mnie i dziecko,potem dopiero tacierzyński

Mój mąż też dostał opiekę na mnie ale właściwie ciagle cos jezdził załatwiać albo w pracy dograć... Pamietam za to ze obiadek zawsze miałam zrobiony.

Natusia, moj też, więc długo byliśmy razem w domu. Ja miałam delikatne powikłania, ruszyli mi jelita i miałam straszne bóle przez to, już myślałam, że będą znowu ciąć. Tego najbardziej się terasz boje...

Joani współczuję.. Też się boję komplikacji,moja przyjaciółkę to prawie na tamten świat wysłali bo coś jej tam przecieli i krwiaka miała,operowali w ostatniej chwili..
A macie blizny czy Wam się ładnie zagoiły? Ja mam a w miejscu gdzie dren miałam ,grubsze zgrubienie. Mówią,że po drugim nacięciu może się wchłonąć ale czy to prawda ...

Też bede raczej miala druga cc bo na naturalny to juz sie raczej po cc nie zdecyduję. Zreszta okaże się jaki przebieg ciąży, czy dziecko bedzie duże. Pionizowali mnie po 24h i tez mialam juz potem dziecko stale przy sobie, zawozilam je czasem jak mialam problem z karmieniem i Mała dlugo plakala. Moja nie chciala mi ciagnac piersi, cuda widy z kapturkami i przystawianiem.
Blizne oczywiscie mam, poczatki nie byly łatwe, boli niezle, na poczatku mi sie rana nie goiła, musialam z nia czesciej do gina chodzic, ale wszystko bylo do przejscia byle dziecko zdrowe bylo. Mąż mial 2 tyg zwyklego urlopu jak tylko wyszlysmy ze szpitala. Mieszkamy jednak w moim rodzinnym domu, takze mamę mialam pod reka. Choc prawde mowiac na poczatku mama troche bała sie zajmowac wnuczka i jak ja musialam gdzies wyjść, np. kontrola u gina to jednak mąż z Mała zostawał. No, ale mialam jednak jakaś pomoc, nie musialam gotować, itp.

Wózek kupilismy specjalnie beżowy by posluzyl dwojce bez wzgledu na płeć, 3 w 1 Tako Laret, tylko fotelik Maxi Cosi zamiast Tako. Jednak spacerowke raczej bede chciala kupic nowa bo nie bylam do końca z niej zadowolona. Później oczywiscie kupiliśmy mniejsza zeby byla na szybkie wyjścia, zakupy, wyjazdy. Jeszcze do niedawna nia jezdzilismy.

Co do smarowania to na poczatku smarowalam oliwka a potem caly czas kremem z pharmacerisa, ale na koniec i tak mi wyszlo pelno rozstepow, brzuch po prostu gigant mialam. Teraz zaczelam tez smarowac oliwka, ale czesto zapominam (nie lubie miec w ogole czegos tlustego na sobie), potem kupie cos lepszego moze Mustelę. Moja mama nie miala po ciazach rozstepow na brzuchu. A ja to bym najchetniej z tym brzuchem do plastyka poszła ;p skora mi sie tak naciagnela, że juz wszystko nie wrocilo do stanu poprzedniego. Zazdroszcze zawsze dziewczynom, ktore po maja brzuchy jak przed ciąża.

Ostatnia edycja:
Po cc na drugi dzien kazali wstawac, ciezko bylo sie wyprostowac ... moja obecna blizna w jednym miejscu jest zgrubiala a w drugim zrobil sie guzek endometrialny, którego pozbede sie podczas drugiej cesarski :-) lekko nie bylo, ale sie zapomina :-) moj maz tez mial dwa tyg urlopu ze wzgledu na moja cesarke, a później tacierzynski :-)

Witam z rana. Już się cieszyłam ze przeszła mi bezsenność a tu dxiś od 5 nie śpie. Narobiłyście mi7 ochoty na buraczki więc dziś na obiad musze dobie zrobić :-)

Właśnie ten..nic nie daje a biorę 3 dziennie..koszmar ... jak ktoś wie co to jest zespół niespokojnych nóg to wie o czym mówię.... Chcesz spać a nie możesz leżeć w łóżku :-(
Łykaj 3x2 powinien pomoc lub 2xpo3 musisz sama wyczaic jak lepiej mi szybciej pomoglo 2x3 no ale wiadomo zaraz nie przejdzie

Dzis moja irytacja siegła zenitu zaraz wstane i w... tv przez okno oszaleć idzie w tej chacie.
Cos czuje ze dzis nie bedzie dobry dzien

reklama
Paciorkowa co sie dzieje?

Ja dzisiaj nie wyspana. Maly daj mi w nocy czadu. Budzil sie chyba z 7 razy na picie.
Zaraz sie zbieramy do tesciowej na obiad, pozniej do chrzesnicy na 4 urodziny I do kuzyna.na.13 ale sie najem.torta :-) teraz chyba jedyne slodkie ktore akceptuje to domowe ciasta

Do góry