reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Neilaaa - Taaaak, znam to ;) najlepsze jak im tłumaczy są coś, na czym sie naprawdę znasz a oni mają tak powątpiewające miny jakby zmyślała, bo bo niby jakim cudem taka mloda osobka może się na czymś znać? Ech... Ale powtarzam sobie, ze jak będę przed 40-stka i bede dalej wyglądać prawie 10 lat młodziej to będę przeszczęśliwa ;)

reklama
Priinceseczka - doskonale Cię rozumiem... ja pracuje na stacji benzynowej i stoję przez 12 godzin i często przez cały ten czas nie mam sobie jak zrobić przerwy, wychodzę jedynie na siusiu... i po paru godzinach stania też mnie strasznie brzuch boli. Dlatego wybieram sie na L4 jak najszybciej, bo boję się, ze mogę mieć problemy przez pracę... a wiadomo, jak stacja, to jeszcze jakieś dostawy i inne takie, no i stres, bo to jednak praca z ludźmi a niektórzy klienci naprawdę potrafią mocno podnieść ciśnienie...
Ja mam nadzieje ze gin da mi l4. Jak dzwonilam do niego wczoraj to mu powiedzialam ze bede potrzebowala l4. Teraz jestem na l4 od rodzinnego.
Kolezanka z dzialu jest w 6 tc i dostala l4 co prawda od innego gina ale dal jej bez problemu

Ja was rozumiem. Sama pracowalam w restauracji I po 12_15 godzin na nogach. Dlugo nie wytrzymalam bo juz w 3 miesiacu ucieklam na.chorobowe, moglam wczesniej ale szkoda mi bylo szefowej ze nie ma nikogo.na moje miejsce. A teraz zaluje, trzeba bylo isc wczesniej I.miec w d.... zwlaszcza ze teraz robi mi problemy z tym chorobowym

Obecnie w mojej pracy tez bardzo nieciekawa atmosfera. Jestesmy pod ciaglym monitoringiem. Co chwila jakies zebrania, nowe zasady. Praca takze stojaca.
Mam nadzieje ze ginek to zrozumie

Moja gin nie chce mi pozwolić długo pracować przez typ pracy i moje wcześniejsze problemy i chwała jej za to... szkoda mi trochę mojego szefa, bo to złoty człowiek ale muszę myśleć przede wszystkim o fasolce i zrobić wszystko, zeby było w porzadku ;)

Juz po wizycie ... wszystko ok. Ale profilaktycznie dostałam duphaston. Jest pęcherzyk z cialkiem żółtym. Ciąża wczesna 5 tydz. Czyli tak jak liczyłam .. następna wizyta pomiędzy 10-15 marca . Powinno już być serduszko.
Od razu się pytała czy mi potrzebne zaświadczenie o ciąży i zwolnienie.

Nie ma żadnego krwiaka wiec jest ok.
Dokładny termin ustalimy na następnej wizycie . Wstępny taki jak sama wyliczylam.

Załączniki

• 20160224_171110.jpg
    20160224_171110.jpg
    889,7 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Nevka kciuki za mamę żeby was przyjęli i za leczenie. Współczuję

Właśnie najgorsze jest to że jak się stoi z brzuchem w kolejce to co gorsza kobiety najczęściej zapomniaja co i jak. Faceci jak im się powie to przynajmniej ustapia bo im głupio i bez komentarza zbędnego.
Taki kraj co poradzimy.
Ciekawe czy za granicą będzie inaczej. Pewnie już niedługo się przekonam.

Princeseczka witaj

Pati no aż tak młodo wyglądasz :-o musisz się kiedyś fota pochwalić ;-)

justjestem ja też poronilam w grudniu w 7 tygodniu
Ale staram się nie denerwować.

Neilaaa a co robisz w firmie że za młody wiek masz?
Doczytałam. Eh pewnie bo w Polsce rządzą stereotypy :-/

Ja też rozumiem chęć L4 bo sama poszłam końcówce 2 mc pracowałam jako kierownik w restauracji a wtedy miałam różne obowiązki od biura przez gotowanie po rozładunek ciężkich dostaw także wolałam iść :-)

Do góry