reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja już mam wysadzony brzuch jakbym się obzarla i nie mogę wciągnąć...
Spodnie kupowała M z Hm ale z pasem, bo pod brzuch mi nie odpowiadały. Kupowała M też w sklepie firmy Branco, są super. Niestety ciążowki trzeba mierzyć, bo są modele źle wycięte pod brzuchem i go uciskaja mimo pasa, im bardziej na dole wycięte i wszxyta guma, tym lepiej.
Niestety praweie wszystko wydalam i muszę kupić na nowo... Ehhh

Tekila, o matko strasznie dużo godzin. Dziwie się, że tyle Ci dali, bo u nas nie można, po pierwsze przepisy BHP a po drugie to zabranie komuś etatu a zawsze chętny się znajdzie na zastępstwo. Też już na Twoim miejscu po wizycie podzlabym na L 4, masz dobra podstawę to i kasy trochę wpłynie ;-)

Beti, czytaj tylko nas a dr google odpusc, bo nie warto. Pojedziesz do lekarza. Wszystko będzie dobrze a tydzień stresu i zgryzot okaże się że był niepotrzebny :-)

reklama
Z brzuchami to jednak nie do przewidzenia. Miałam taką drobną, chudziunę koleżankę i ona już w 12 tygodniu wyglądała wybitnie ciążowo :) Więc wiecie nie ma się co nastawiać ;)

@ruda1991 już się dopisuję do tej pociążowej walki z kg :)

Hej dziewczyny.. właśnie wróciłam od położnej..
Oprócz gratulacji nic konkretnego nie usłyszałam:errr: Mam czekać na list z przychodni, i około 18-20 marca mam mieć pierwszą wizytę..ale nie wiem czy to będzie pierwsze USG czy po prostu badania mi zrobią typu krew, mocz..ehh
Nadmieniłam, że miałam pozamaciczną ciążę, myślałam że chociaż bete mi zrobią wcześniej, ale niestety:oo:..
Nie pozostaje mi nic innego jak czekać i wierzyć, że wszystko rośnie sobie na swoim miejscu..:baffled::yes:

Ja tez ja też :-)
Zwłaszcza ze wszyscy wkoło piersi do oceniania ... a mnie będa bankowo bo jak urodziłam syna to po miesiącu na świętach byłam tematem nr 1... no ale wtedy z 13 które przytyłam 8 straciłam po porodzie ... następne tez szybko ale wtedy byłam młodziutka :-)
Teraz startuje o 7 kg więcej ... 1.5 roku temu fajki rzuciłam i tak mi przybyło i co trochę zgubienia to po miesiącu gdzieś o 2 znowu... :-/// ehh

Wiec jak najbardziej się do was wpisuje :-D

Właśnie lider z pracy do Mnie dzwonił bo się dowiedział o mojej ciązy i jak On to powiedział "Jeśli i tak dalej będziesz przedłużać L4 to i tak Cię zwolnią w późniejszym czasie" no i zatkało Mnie... :/
Wcześniej miałam umowy tzn do grudnia miałam umowy że co miesiąc podpisywałam pisało na niej "Umowa o pracę" tylko że co miesiąc podpisywałam... a od stycznia wprowadzili że zostaną umowy przedłużające do 18mc... czyli w Styczniu dostałam umowę do 31.10.2016 .... Ale podobno nie wolno ciężarnych zwolnić ;/ zgłupiałam....

Joani no świetlicy mi nie mógł zabrać bo to mój podstawowy etat, historię dał mi bo inaczej nie miałabym szansy zacząć uczyć...
Wszystko ma swoje dobre i źle strony...:-)
A mi dziś tak niedobrze, że masakra..staram się nie zacząć wymiotować...bo później będzie ciągle..

reklama
Kurcze dziewczyny, to ja mam na odwrot, wszyscy mi mówią, ze w ciazy w koncu bede wygladac jak normalny człowiek, bo tak to skóra i kości.. a sam brzuch mi juz trochę wywaliło :)
nie wiem jak dalej będzie z tymi kilogramami,ale apetytu też jakoś specjalnie nie mam, ledwo wmuszam w siebie 3 posiłki dziennie ;(

Do góry