reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Tekila my mamy TT , mały jest nauczony ciagniecia cycka wiec musi sie napracować trochę a z tego smoczka "1" chyba za szybko leci mleczko i się nam dlawi. Dwa łyki wody albo herbatki to sobie z tego bez problemu pociągnie i bez nerwow ale juz 100 ml mleczka rodzi płacz wypije wszystko jednak musimy mu dawkować - mam nadzieje ze nauczy sie odróżniać cycka od budli tymbardziej ze to nie ja trzymam butelkę tylko tata ( chce już małemu pokazać ze mama daje cycka a tata butelke ):)

co do butelek, Bartek nie przepada. mamy dwie: Lovi i Avent i Lovi w ogóle nie zaakceptował (mimo, że czasem smoczka Lovi ciumka) a z Aventu pociągnie moje mleko, ale tylko jak bardzo głodny jest i nie u mnie na rękach :)

Co do rozszerzania diety to zalecenia się zmieniają co chwilę, niezależnie od zaleceń dzieci rosną, więc też się nie mam zamiaru tak sztywno trzymać zaleceń... zobaczymy jak to się u nas ułoży, niczego z góry nie planuję, bo to troche bez sensu :)

Hej dziewczyny.moja mala jeszcze spi w szoku jestem Jak wczoraj zasnela o polnocy tak do tej pory .wyspana jestem jak nigdy.co do katarka to super sprawa .przy okazji dzidzius uspokaja sie przy dzwieku odkurzacza I bez problemu Mozna odciagnac bynajmniej u mojej malej tak bylo.

My mamy wlanie drugie karmienie dziś "Katarek" może i super sprawa ale co gdy obok śpią inni a odkurzacz chodzi po 3 w nocy albo w czasie spacerku jak go używać ciągnąć odkurzacz za sobą

Tekila my mamy TT , mały jest nauczony ciagniecia cycka wiec musi sie napracować trochę a z tego smoczka "1" chyba za szybko leci mleczko i się nam dlawi. Dwa łyki wody albo herbatki to sobie z tego bez problemu pociągnie i bez nerwow ale juz 100 ml mleczka rodzi płacz wypije wszystko jednak musimy mu dawkować - mam nadzieje ze nauczy sie odróżniać cycka od budli tymbardziej ze to nie ja trzymam butelkę tylko tata ( chce już małemu pokazać ze mama daje cycka a tata butelke ):)
U nas chyba Lovi dajemy najczęściej bo coś mi teraz kojarzy, że właśnie z TT za szybko leciało jakby samo z siebie i u nas to p tyle przeszkadzało, że mały często był później mokry od mleka. Avent na fajna butelkę ale ta od laktatora ręcznego..

Ha mały przespał w przerobionym łóżeczku do 4:30! Później wzięłam go do łóżka bo musiałam nakarmić z drugiej piersi:-) no jest to nawet fajne rozwiązanie ;-)
Dziś będzie test z tata ;-) bo mąż cały czas śpi w innym pokoju w nocy bo się nie mógł z nami w 3 wyspać.

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila to super, że się tak udało:-)
Powiedz mi jeszcze czy doradca pomagał Ci wybierać chustę? Bo ja już praktycznie zdecydowana tylko jeszcze zielona w temacie rodzajów chust itp.

reklama
Dzidzia tak i dzięki Bogu ;-) bo ja już widziałam siebie w takich żakardowych we wzory itp ..
A tu na początek pasiak i jeszcze używany a u tak jest powinien, żeby dobrze dociągnąć!!!
One nie są zbyt ładne, chociaż mój mi się nawet podoba w miarę, ale mają splot skośno krzyżowy dzięki czemu daje się dobrze ciągnąć. Ważne aby na początek taka była i w 100% z bawełny. Jak się polubi to można pewnie w inne (od razu droższe niestety ) inwestować.

Wiktora ja też się ciesze bo mąż juz mi mówi o rozkładzie pożycia małżeńskiego ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry