reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
on nie jest go w stanie uspokoić, denerwuje się gdy mały plącze a to u dziecka potęguje jeszcze większy płacz, po dwoch miesiacach naszczescie sie nauczyl ze nie zawsze placz oznacza ze maly jest glodny i nie wyrzuca mi ze glodze dziecko bo nie chce mu dac piersi. ja śpię z małym sama, własnie nakarmilam i mały leży na brzuszku zastanawiam sie czy go tak zostawić czy próbować położyć na boczku:frown:

U nas pobudka jak w zegarku ,jednak nie odważyłam się go zostawić na brzuchu na całe trzy godziny. Teraz znowu tak zasypia bardzo spokojnie bez jęków i kręcenia wiec na godzinę go tak zostawię znowu ,może dzięki temu ten pępuszek tez wróci na miejsce

Tak u nas darcie się przy ubieraniu też jest okropne. Ale pocieszam się tym że jest spanie na spacerze i warto.
Ja to nie wiem jak jest z tym jedzeniem. Ja jem wszystko i nie zauważyłam związku z zachowaniem małej, teraz jak jestem u mamy to w ogóle czekolada, barszcz ukraiński z kapustą i fasolą... Jak bylam jeszcze w ciąży to na weselu siedzieliśmy z trzema młodymi parami rodziców. Jedna dziewczyna jadła tylko kurczaka i marchewkę gotowaną i Piła tylko kawę inke bo mówiła że nawet po herbacie dziecko płakało, druga jadła wszystko i dziecko spokojne, a trzecia mówiła że jadła wszystko a dziecko darlo się czy jadła czy nie jadła. I gdzie jest prawda? [emoji14]
My spędzamy wigilię tylko we trójkę :) zrobię barszczyk, upieke dobra rybkę i czego nam więcej trzeba będzie;)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja jednak wierze badaniom, raczej wierzą skąd powstaje pokarm?:-)
Ja tam mimo kolek dalej piłam kawę i czekoladę jadłam mimo, że pediatra kazała odstawić i jakoś kolki przeszły mimo tego..
Co innego jak dziecko nie toleruje produktów mlecznych one działają inaczej ;-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila rób jak uważasz, ja jednak jeśli mogę wolę dziecku oszczedzic cierpień. Jesli cczekolada ma na nią taki wplyw, czy kawa, mogę odstawić. I moim zdaniem jedzenie ma duzy zwiazekcz pokarmem i samopoczuciem mamy.
Patrish to u nas tak samo, moj też nie jest w stanie mlodej uspokoi, zaraz sie denerwuje i ona mocniej placze, za to jak jest spokojna to chętniej z nia gada. Tekila nic na siłę, nie tak latwo nauczyc choleryka spkoju
Moja ciasno owinieta kocem przespala pol nocy, ale ja mądra chciałam sie z nia poprzytulac i odwinelam ją i zabrałam do łóżka. To była zla decyzja bo młoda budzila sie częściej i byla bbardziej niespokojna. Zobaczymy dziś morze To jest sposob na nią, a może to był tylko jednorazowy wybryk :)

reklama
Witajcie, ja ledwo na oczy widzę dzisiaj:( starsza bolało ucho pol nocy. Maz o 3 nad ranem do całodobowego gnał po ibuprofen bo paracetamol nie dawał rady. Oczywiście w przychodni nie ma wolnych terminów, musze czekac az lekarz zadzwoni a maz wyjechał.
Ja tez jem wszystko ale młodemu smakuje:)
Czasem boli go brzuszek ale to od bąków raczej.

Do góry