reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Agica dasz radę :) pociagni jeszcze troszkę, każdy dzień jest ważny :)
Betka zazdroszczę silowni. Moj sam z młodą jeszcze nie został i pewnie dlugo jeszcze nie zostanie, boi sie i nie ms cierpliwosci

reklama
Tekila co do pytania czy się nie boję o to jak śpi na brzuszku to zupełnie się nie boję. Śpimy w tym samym pokoju i słyszę jak się mały rusza. Wydaje mi się, że jest na tyle duży, że w pustym łóżeczku grozi mu mniej niż np. jakby miał spać z nami. Ale każdy ma swoje jakieś tam obawy. Przy pierwszym dziecku też miałam więcej obaw. Nieustannie zazdroszczę "wyspanym" mamom :) u nas w nocy pobudki max co 3 godziny. Dziś była niezła noc z pobudkami: 24, 2,20, 5:15 i 6:40 .... tak więc szału nie ma...

U Nas pobudki ostatnio ok 1 i 4 no i potem 7 a chodzimy spac po 22 czasem pierwsza pobudke wczesniej mielismy ok 3 a teraz o 1 i koniec.
Wiki moj ciagle zostaje sam wracam z silki to maly wykapany najedzony i spi jak sie obudzi to leze z nim przy cycu caly wieczor i lulam bo marudzi dzis nie pospal w dzien to teraz spi.
Ja pije od dzis te saszetki na laktacje bo z moim pokarmem tez roznie przez to dokarmianie ale odciagam codzien laktatorem zeby utrzymac jak najdluzej.

Betka moja rada rozpuszczaj w wodzie :)
No moj pracuje do 20 wiec nie ma jak, ale za to w wolnym tygodniu pomaga.
Moja tez sie budzi o 1 i kolo 4, ale naje sie i idziemy spać. Zawinelam ją dziś ciasno w kocyk może to spowoduje, że pospi dluzej niz 10 min beze mnie

Agica dasz radę :) pociagni jeszcze troszkę, każdy dzień jest ważny :)
Betka zazdroszczę silowni. Moj sam z młodą jeszcze nie został i pewnie dlugo jeszcze nie zostanie, boi sie i nie ms cierpliwosci
Ja moim skarbem zajmuje się sama jego ojciec nie nadaje się do tego i nie potrzebnie się przez to sprzeczamy Ja jestem spokojniejsza i dziecko jak jesteśmy sami

Patrish przykre to co piszesz, mój strasznie się stara, ale jak mała płacze to bardzo sie denerwuje. Niedawno chyba poczuł sie jak ojciec, nakarmil mala butla i chyba to był przełom. Wiem, że najlepsze dopiero.nadejdzie dla nich :) teraz mamy przewage bo mamy piersi, za jakis czas to oni będą lepszymi kompanami do zabaw.

Betka wiem bo jest pyszne!! tylko ja jak piłam z mlekiem to chyba za dużo było dla mojej i wtedy te kolki się zaczęły. Tak w ogole mi super rozkrecilo laktacje.

reklama
Ja tam od początku angażowałam męża do opieki nad dzieckiem, wiem, że jak Mały płacze to go to denerwuje inaczej niż mnie ale trudno u niego się bardzo szybko uspokaja wiec tak jest lepiej nawet jak masz nosi :-)
Nie można wyjść z założenia że ktoś się do czegoś nie nadaje no wtedy taka osoba idzie na łatwiznę i zawsze będzie, że czegoś nie umie nie lubi itp ;-) Patrish zrobisz sobie krzywdę jak nie zaczniesz męża włączać w opiekę nad dzieckiem bo kiedyś zapragniesz wolnego a ani mąż ani dziecko nie będą się umieli dogadać z obsługą itp ;-) pomysł nad tym, czasami nie będzie łatwo ale trzeba bo w końcu oboje jesteście rodzicami B-) tylko wszystko małymi krokami :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry