reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

U mnie też kolki i problemy z kupka, czy to sie kiedys zmieni? czy bedzie latwiej? mi mówią, że tak nauczylam, ale kiedy mialam nauczyc?

reklama
Wiktorka ale czego nauczyłaś kolki problemy z kupki kto tak mówi to chyba nienormalny jest właśnie tacy ludzie mnie wkurwiaja bo dziecitaka są każde inne widzę u mnie córka była ideał jadła odbiło się położyłam do łóżeczka i sama zasypiała a synuś juz nie jest taki kolki kupki trzeba usypiac na rękach albo w wózku nie poleży bo płacz i co ja go bym miała tego nauczyć dobre .Wiktorka trzymaj się dziexiatka będą coraz starsze i będzie coraz lepiej

Oj ja też od 90% osób które przychodzą słyszę że już nauczyłam bujania to bede bujać... No kurde bujalam ja w brzuchu przez 9 miesięcy to ją to uspokaja i jeżeli moje ciepło i kołysanie sprawia że jest jej lepiej to bede to robić.

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale dzieci potrzebują lulania przytulania i bliskości jedne więcej drugie mniej .NA uczyłam nauczyłam a co lepiej żeby dziecko mi się darło płakało czy usunąć i przytulic bo pewnie jak by słyszeli ze płacze czy się drze to by co innego mówili że nie umiesz dziecka uspokoic i tak w kółko wiec nie ma się czym przejmować mi jak ktoś zaczyna prawicy takie morał to się pytam a ty nie kołysanki nie przytulałeś twoje dziecko było takie idealne poprostu jadę prosto z mostu

Wiktora mój synek też raczej nie umie zasypiać w swoim łóżeczku i płacze i trzeba go zabrać i tulić. Wieczorem leży z nami w dużym pokoju bo chyba nie lubi ciszy. Czasami uda się jak już śpi położyć go u siebie a czasami jest w dużym pokoju w tym płaskim leżaku.. No wychodzę z założenia, że jest malutki i potrzebuje bliskości. Co prawda jak już zaśnie to mogę dużo zrobić ale jak ma dzień a raczej wieczór kiepski to leżę z nim i z cycem:-) no taki czas i nie można się obwiniać czy coś... Każde dziecko jest inne i czego innego wymaga a nie, że z nas złe matki:-)

Napisane na C6903 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj na poczatku spal ladnie w lozeczku az bylam dumna ze tak sie przyzwyczail ale po ok tyg w domu wygonilam mojego do drugiego pokoju bo wygodniej mi sie karmilo malego w lozku potem zasnal obok mnie i juz go nie odkladalam i tak go przyzwyczailam ze lozeczko stoi i nawet w dzien on zasnie na lozku sypialnianym a w lozeczku ryk po chwili jak sam zostanie moja wina chcialabym zeby tata wrocil i spal juz ze mna ale pewnie bedzie problem musze go spowrotem sprobowac odkladac do siebie juz to widze:/
A apropo bujania ostatnio w sklepie zaczal plakac ja odeszlam i podchodze babcia jakas go buja i komentarz ekspedientki ojj przyzwyczajony do bujania ja mowie ze to naprawde dosc grzeczne dziecko to ta znow ojj to potem bedzie niegrzeczny ja mowie zobaczymy bo jak slysze wszystkich dookola madrosci to mi sie w ***** przewraca bedzie jaki bedzie.. i nic juz nie odpowiedziala

Betka my śpimy we 3[emoji14]pytałam się ostatnio mojego czy jak będzie jeszcze jedno to będziemy spać we 4[emoji14]moja malutka też ma gorsze dni. Np cały piątek była na rękach bo miała jakiś gorszy dzień, no i te wieczory przeraźliwe do późna z cyckami bo nic innego nie pomaga. To jeszcze maluszki i wszystko czego potrzebują znajdują u mamy. Ja nie wiem czy dobrze robię ale moja chyba śpi trochę w dzień bo po prostu zasypia przy cycku. Karmię ją na leżąco więc już jest mniejsze prawdopodobieństwo że się wybudzi. Może spróbuj tego Wiktorka :)
Ja jeszcze jak mówię komuś że Klara jest raczej grzeczna to słyszę tylko jedno: BĘDZIE GORZEJ. Jedni mówili że po 2 tygodniach, inni że po 3 miesiącach, kolejni ze jak zacznie chodzić, no ciężko jednoznacznie określić bo zdania są różne, ale bez dwóch zdań BĘDZIE GORZEJ. Coś takiego potrafi zabrać całą radość z macierzyństwa bo nic tylko czekać na gorsze czasy....

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

Taak tez uwielbiam takie teksty:)
Bedzie jak bedzie raz lepiej raz gorzej ale bede starala sie syna wychowac najlepiej jak potrafie a kazde dziecko ma swoje upodobania,gorsze i lepsze dni.

reklama
Wiktoria no widzisz,moj na brzuszku nie lubi lezec maz robi mu treningi:d i go tak kladzie tj ryk zawsze.
Mojemu pospiewalam polulalam i zasnal niedawno za troche budzenie i mycie dupki.

Do góry