reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Karmie i na leżąco i nie działa. ja wszystko zniose tylko marze by spala w łóżeczku chociaz do tej 4... moj tez nie ma nic przeciwko tylko wiecie od tego spania we 3 juz nnie po prostu boli kregoslup.
Mi wmawiają, że nauczylam małą spac z nami, niby jakim cudem kiedy ona juz od poczatku nie chciala spac sama, to co w brzuchu juz ją uczylam?

reklama
No ja to moge powiedziec ze przyzwyczailam do spania ze mna a nie w lozeczku ale Ty pamietam od poczatku mialas z tym ciezko zeby mala sama spala.
Chyba zaczniemy probowac zeby klasc malego do lozeczka po karmieniu bo mi sie w 3 niewygodnie spi szczerze mowiac:p

U nas pierwsza runde wygrala Lenka znów noc z nami. za to odkrylam pewną rzecz, nasze dziecko lubi spac na brzuchu i tak ją klade za dnia i spi dlugo wtedy

Moja za dnia prawie w ogóle nie spi nawet nie mam jak zjeść. Ja też spie z nią bo jestesmy same w tygodniu tatuś jest tylko na weekend. Zaczynam sie zastanawiac kiedy bedzie lepiej.

U mnie działa kładzenie na brzuszku, mała śpi nieraz i do godziny czasu ale powiem Wam, że babcia zrobiła nam wczoraj prezent i mamy w domu taką huśtawke kładę w niej księżniczke, włączam i mam nawet 30 minut czasu dla siebie a to wbrew pozorom dużo ;-) Naprawdę fajnie ją kołysze do snu, polecam świetny wynalazek :-) Jak sobie pomyśle, że pokolenie naszych rodziców było o te wszystkie sprzęty, wózki, zabawki czy kosmetyki uboższe to doceniam jeszcze bardziej teraz ich trudy wychowania :o

My tez mamy i u nas dzialala tylko na początku, teraz mala siedzi tam jakies 10 min i ryk. szukam na nia sposobu i polozylam pieluszke przy twarzy, że niby otulona no i niby spi. wytoczylam jej wojne :p znajde na nią sposób cierpliwie i do skutku

O nie Wiktorka nawet mnie nie strasz, że to takie krótkotrwałe :( Pieluszke też daje i chyba ją przyzwyczaiłam bo teraz już cały czas musi mieć przy buzi :-) No i niezawodnie smoczek, czasem jak się wierci i nie chce spać to działa uspokajająco, ale cały czas się zastanawiam nad jego dobrym działaniem, bo wiele osób odradza smoczki... No ale jestem zdania, że wszystko co pomaga nie jest złe :) Dziewczyny a czym czyścicie nosek? Kupiłam gruszke ale niewiele, a nawet w ogóle nic nie daje i tak się zastanawiam co jest najlepsze?

Hej Kochane długo nie pisałam. Jesteśmy już w domku. :) Wszystko jak narazie ok. :) Tylko jedna rzeczy mnie martwi przystawiam Mała do piersi a ona przez pierwsze 5 minut mruczy i steka co to może być?

Witajcie, moj synuś po 2 tygodniach bycia aniołkiem zmienił sie w typowego chłopa! Wiecznie wisi na cycu, spac to najlepiej na rączkach albo zmamusią w łożku. A jak tylko zajmę sie starsza córa to głodny sie robi! Maz do pracy wraca jutro wiec bedzie wesoło, chyba poszukam jakieś huśtawki dla niego bo inaczej chyba sama zacznę nosić pampersy!

Zuza moze to mruczenie to z radości tak jej smakuje Twoje mlesio:) moj to mlaska przy cycu.

Wiktorka najlepiej ponos najpierw ta pieluszke przy ciele zeby został na niej Twoj zapach, moze to zmyli mała:)

reklama
Moze u ciebie huśtawki bedzie dzialac :)
Agica sprobuje tak jak mowisz. Nasza smoczka nie chce, czasami uda mi się jej włożyć ale do tej pory byly trzy takie sytuacje :p
Uważam, że wszystko co daje nam choc chwile odetchnac jest dozwolone nawet smoczek ktorego bylam straszną przeciwniczka

Do góry