reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Chyba ten strach już jest gorszy od samego porodu... to całe czekanie, stres tak paraliżuje i odbiera całą radość z oczekiwania na maleństwo :/ Tak się zastanawiam, czy też właśnie przez ten cały strach organizm się w jakiś sposób nie blokuje i dlatego nic się samo nie rozkręca..

reklama
Dziewczyny w dwupakach wiem o czym . mówicie. .. ja w sumie byłam wylajtowana naprawdę. Wiedziałam kiedy i jak przywitać syna. A i tak dopadła mnie panika na sali przedoperacyjnej. .. normalnie aż mnie trzeslo i nie mogłam się uspokoić. .. jednak wytlumaczylam sobie ze i tak musze urodzić.
Pomyślcie o tym w ten sposób.
Nie ma się co bać i rozmyślać bo urodzić musicie wiec lepiej do tego na spokojnie podejść. ..
Czekanie na termin i po terminie jest męczące. Niepewność jest stresująca ale czy nie lepiej skupić się na pozytywnych sprawach niż zbierać zbierać sobie źle nastroje?

Uszy i cycki do góry :* juz niedługo każda będzie szczęśliwą mamą i to jest piękne :)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

He he no tak człowiekowi zmienia się nagle całe życie a na to nie da się przygotować bo każde dziecko jest inne :-)

Mi to najbardziej doskwiera nuda, na spacery za zimno (zresztą nie bardzo mam w czym się zapiąć) jechać za daleko nie można bo a rusz... Ech

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę czy ktoś może jeszcze ma dziś taki mega zły humor? Nie wiem co mam że sobą dziś zrobić :-\ tv nędza, nad książka nie mogę się skupić, zimno i w ogóle do d......!!!!! I to pytanie co drugiej osoby cy jeszcze się kulam i jak długo jeszcze będę w tej ciąży? No kurczę chyba ciąża trwa 40tygodni plus minus dwa a nie pół roku :-\
Wrrrrrrrr!!!!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila mnie tez dobijaly te pytania, ale nie martw sie pozniej nie jest wcale lepiej. Później dają rady bo źle ubralas lub wyszlas na spacer nie w taką pogode...
Dziewczyny ile krwawi sie w pologu? Ja ciagle krwawie i to tak dosc mocno powiem wam

Woktorka to zależy od kobiety. Bardzo indywidualna sprawa. ja jestem dwa tyg po cc i malutko krwawie. Ale po naturalnym porodzie dłużej to ponoć trwa bo przy cc dużo czyszczą lekarze.

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiktorka u mnie we wtorek będzie dwa tygodnie i jeszcze krwawienie lekarz kazał mi robić płukania z tertum rosa ale dziś właśnie czytałam ze można nawet przez tygodni krwawi ale podobno ze wtedy juz nie jest dobrze jak tak długo się krwawi

Tekila te pytAnia czasami juz u mnie były nie do zniesienia kiedy a to jeszcze ile to będziesz się toczyc itp a teraz jak w piatek wyszłam ze szpitala i córę odprowadziałam do szkoły w poniedziałek to pytania znowu o to czy mnie pojeb... ze powinnam leżeć w łóżku przecież to moja sprawa jak się dobrze czułam mogłam normalnie chodzic bo mnie nic nie ciągło to wyszłam z domu mały najedzony spał a mąż obok na łóżku wiec opiekę miał to poczułam się tak ze baba ma już siedzieć w domu i nie wolno wyjść bo małe dziecko w domu a mąż to co dziecka nie ma tak samo niech się przyzwyczaja do opieki przewijania i karmienia teraz mamy dwójkę dzieci naszych kochanych wiec trzeba się dzielić obowiazkami

Do góry