reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Hej :-)

U mnie też nic ;-) no postraszy trochę Borys i idzie spać :-)
Rano to w ogóle mnie wystraszył bo nie chciał się ruszać, oczywiście zapomniałam w ataku paniki, że On do południa śpi i jest prawie nieaktywny a to była 6:30 :-) więc w panice 20 minut robiłam różne dziwne rzeczy, żeby się ruszył :-) Ech grunt to opanowanie :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z Was się orientuje, czy w przypadku kiedy szyjka jest już zgładzona to też wykonują masaż szyjki na wywołanie porodu??? Jutro mam się zgłosić do szpitala, bo będzie 7 dni po terminie i się zastanawiam, co mnie czeka, a tego masażu boję się jak cholera....

Mile nie jest. Ale tez nie wspominam tego jako tragedie. Potem tez mnie brzuch ciagnał i byly bole w podbrzuszu tępe okresowe bez wyraznej granicy poczatku i konca. Mialam krwawe plamienie co podobno sie zdarza czesto po masazu szyjki.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś mam termin z usg. Ani widu ani słychu porodu tylko koło 23 codziennie skurcze które po godzinie mijaja i nie są regularne. Mała coraz bardziej się rozpycha bo ma mało miejsca. I niedługo to ja już zwariuje. Już malutka bym chciała przytulić. Bo na ostatniej wizycie mała główką bardzo nisko a szyjka zamknieta. Jutro na ktg ide może coś się ruszy do jutra.

Hej dziwczyny.my jeszcze w szpitalu moze jutro do domu .Zuzia spi i je .dzisiaj w nocy obudzila sie tylko raz na jedzonko wiec sobie pospalam a raczej odespalam nie przespane dwie noce.u mnie porod zaczal sie z nie nacka a wiecie od czego sie zaczelo?od wymiotow cala noc zwracalam rano to samo tak do poludnia.przestraszylam sie i poszlam do lekarza .okazalo sie ze mam 1cm rozwarcia ale szyjka jeszcze trzyma .kazal pojechac na poloznictwo .tam po zbadaniu przez polozna i zrobieniu masazu szyjki rozkrecilo sie na dobre.o 19mialam pierwsze bole.po gidz 21zbadana przez polozna okazalo sie ze jest juz 4cm rozwarcia ale moja szyjka dalej nie chciala pusic byla gruba i twarda .dostastalam jakis czopek na ta szyje no i sie zaczelo bole co 2-3min oozniej czeaciej a szyja trzyma.przy bolach juz na maksa mialam dalej masowana szyjke.polozna ktora odbierala porod byla bardzo wyrozumiala.pomagala jak mogla .dzieki niej urodzilam bez potrzeby nacinania krocza i nie dopuscila do pekniecia.dziewczyny za te nierozpakowane trzymam kciuki i szybkiego porodu

Mój lekarz zwyczajnie mnie oszukał. Powiedział że w czwartek mam zrobić badania, w niedzielę do niego napisać a w poniedziałek się spotkamy na wizycie sugerując, że w pon pójdę też do szpitala. Tymczasem ja do niego pisze a on mi, że w szpitalu w którym chce rodzic przyjmują na 10/11 dobę po terminie więc mam jechać we wtorek lub środę z tym że nie wiadomo czy we wtorek mnie przyjmą. Jestem załamana:(

Dzidzianapokładzie może do wtorku samo się rozkręci, bądź dobrej myśli. Ja mam jutro się stawić w szpitalu rano i dziś od samego rana ryczę jak małe dziecko, nie potrafię się uspokoić, w życiu się tak nie bałam :( Wolałabym żeby samo się zaczęło, bo im więcej czytam na temat wywoływania porodu tym jestem coraz bardziej załamana:(

reklama
Do góry