reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ja tak czasami mam do tego biegne do wc, a tam nie moge sie wysikac jakby mi korek ktoś tam włożył. Julia, ale ja mam wszystko teraz :p
Agica dziekuje

reklama
Kurde zastanawiam sie dziewczyny,bo do pt mam l4 do terminu porodu i ogolnie jak do pt nie urodze musze zlozyc wniosek o macierzynski i teraz mysle czy od soboty czy od pn mialabym wpisac..??
wiem bez sensu, bo mi moja gin nie wystawi dalej zwolnienia a nie chce kombinowac i gdzie indziej latac i sie prosic
Beatka a od kiedy jesteś na l4 przecież mamy 270dni musiałabys z moich obliczeń to być od dnia zapłodnienia bo ja mam l4 od 8 lutego i do końca września l4 to wychodzi dopiero 235 dni policz sobie

Ja jestem od 1 marca jakos na l4 ale ona mi dluzej nie wystawi i musze juz wniosek o macierzynski zlozyc,moja kolezanka z pracy miala to samo,kilka dni przechodzila ciaze i te dni juz miala zabrane z macierzynskiego bo chodzila do tej samej gin co ja niestety..

Ja jestem od 1 marca jakos na l4 ale ona mi dluzej nie wystawi i musze juz wniosek o macierzynski zlozyc,moja kolezanka z pracy miala to samo,kilka dni przechodzila ciaze i te dni juz miala zabrane z macierzynskiego bo chodzila do tej samej gin co ja niestety..
Nie rozumie dlaczego ci nie wystawi? To jAK to jest można tyle dni a ze termin jest do wtedy i co a jak rodzą dwa tygodnie po terminie? To jak dla mnie powinna cie wysłać do szpitala tak bo co nie urodziłas w terminie to przynajmniej szpitalne będzie a nie ze z macierzyńskiego zabierać przecież jeszcze nie urodziłas nie rozumie tej twojej ginekolog a przecież teraz na dwa tygodnie nie BĘDZIESZ szukać innego ginekologa który napewno da dalej l4 jak dla mnie to jakaś paranoja

bez sensu z tym zwolnieniem... ja mam skierowanie na 6.10 wypisane do szpitala a zwolnienie mam do 10.10 wystawione w razie czego...
nie może cię zmusić żebyś macierzyński szybciej wybrała przecież. .. zresztą jak? pójdziesz na 3 dni urlopu macierzyńskiego. .. później zwolnienie ze szpitala dostaniesz i później znowu urlop?

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa jakie zwolnienie ze szpitala? Po porodzie, to od razu wskakuje macierzyński. Teraz już nawet nie trzeba o ten pierwszy składać wniosku, tylko jak się chce płatny na rok 80% to się składa chyba do 21 dni po porodzie (chyba, bo nie jestem pewna czy dalej nie do 14).

Tekila fuuuuuj :/ jak sobie pomyślę o śniadaniach w szpitalu, to mnie mierzi...

bellina o widzisz to ja nie wiem jak to jest... ale jak mam na 6.10 skierowanie a cc mam dopiero 7.10 to na jeden dzień mi dadzą zwolnienie? hehe tez bez sensu[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Życiowa jakie zwolnienie ze szpitala? Po porodzie, to od razu wskakuje macierzyński. Teraz już nawet nie trzeba o ten pierwszy składać wniosku, tylko jak się chce płatny na rok 80% to się składa chyba do 21 dni po porodzie (chyba, bo nie jestem pewna czy dalej nie do 14).

Tekila fuuuuuj :/ jak sobie pomyślę o śniadaniach w szpitalu, to mnie mierzi...

ja własnie na ten roczny macierzyński chce isc a tak naprawdę to posiedziałabym i wychowawczy cały ale nie wiem jak będziemy stali z finansami i czy się z jednej pensji utrzymamy. Tyle lat starań o malucha i przegapić jego cale dzieciństwo tego bym nie chciała :frown:

Do góry