reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja tak czasami mam do tego biegne do wc, a tam nie moge sie wysikac jakby mi korek ktoś tam włożył. Julia, ale ja mam wszystko teraz :p
Agica dziekuje

reklama
Kurde zastanawiam sie dziewczyny,bo do pt mam l4 do terminu porodu i ogolnie jak do pt nie urodze musze zlozyc wniosek o macierzynski i teraz mysle czy od soboty czy od pn mialabym wpisac..??
wiem bez sensu, bo mi moja gin nie wystawi dalej zwolnienia a nie chce kombinowac i gdzie indziej latac i sie prosic
Beatka a od kiedy jesteś na l4 przecież mamy 270dni musiałabys z moich obliczeń to być od dnia zapłodnienia bo ja mam l4 od 8 lutego i do końca września l4 to wychodzi dopiero 235 dni policz sobie

Ja jestem od 1 marca jakos na l4 ale ona mi dluzej nie wystawi i musze juz wniosek o macierzynski zlozyc,moja kolezanka z pracy miala to samo,kilka dni przechodzila ciaze i te dni juz miala zabrane z macierzynskiego bo chodzila do tej samej gin co ja niestety..

Ja jestem od 1 marca jakos na l4 ale ona mi dluzej nie wystawi i musze juz wniosek o macierzynski zlozyc,moja kolezanka z pracy miala to samo,kilka dni przechodzila ciaze i te dni juz miala zabrane z macierzynskiego bo chodzila do tej samej gin co ja niestety..
Nie rozumie dlaczego ci nie wystawi? To jAK to jest można tyle dni a ze termin jest do wtedy i co a jak rodzą dwa tygodnie po terminie? To jak dla mnie powinna cie wysłać do szpitala tak bo co nie urodziłas w terminie to przynajmniej szpitalne będzie a nie ze z macierzyńskiego zabierać przecież jeszcze nie urodziłas nie rozumie tej twojej ginekolog a przecież teraz na dwa tygodnie nie BĘDZIESZ szukać innego ginekologa który napewno da dalej l4 jak dla mnie to jakaś paranoja

bez sensu z tym zwolnieniem... ja mam skierowanie na 6.10 wypisane do szpitala a zwolnienie mam do 10.10 wystawione w razie czego...
nie może cię zmusić żebyś macierzyński szybciej wybrała przecież. .. zresztą jak? pójdziesz na 3 dni urlopu macierzyńskiego. .. później zwolnienie ze szpitala dostaniesz i później znowu urlop?

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Życiowa jakie zwolnienie ze szpitala? Po porodzie, to od razu wskakuje macierzyński. Teraz już nawet nie trzeba o ten pierwszy składać wniosku, tylko jak się chce płatny na rok 80% to się składa chyba do 21 dni po porodzie (chyba, bo nie jestem pewna czy dalej nie do 14).

Tekila fuuuuuj :/ jak sobie pomyślę o śniadaniach w szpitalu, to mnie mierzi...

bellina o widzisz to ja nie wiem jak to jest... ale jak mam na 6.10 skierowanie a cc mam dopiero 7.10 to na jeden dzień mi dadzą zwolnienie? hehe tez bez sensu[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Życiowa jakie zwolnienie ze szpitala? Po porodzie, to od razu wskakuje macierzyński. Teraz już nawet nie trzeba o ten pierwszy składać wniosku, tylko jak się chce płatny na rok 80% to się składa chyba do 21 dni po porodzie (chyba, bo nie jestem pewna czy dalej nie do 14).

Tekila fuuuuuj :/ jak sobie pomyślę o śniadaniach w szpitalu, to mnie mierzi...

ja własnie na ten roczny macierzyński chce isc a tak naprawdę to posiedziałabym i wychowawczy cały ale nie wiem jak będziemy stali z finansami i czy się z jednej pensji utrzymamy. Tyle lat starań o malucha i przegapić jego cale dzieciństwo tego bym nie chciała :frown:

Do góry