reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja kładę sie o 22 w nocy budzę się ze sto tysięcy razy i wstaje kolo 6 i nie moge zasnąć. Chyba taka przypadłość ciążowa. Ja to od jutra zamiast windą to po schodach zaczne chodzić, i nie ma takiej siły na świecie która przekona mnie do drugiej ciąży. Koniec marudzenia

kurcze to ja chyba powinnam sie cieszyc u mnie narazie bez ekcesow potrafie isc jeszcze na 3 godzinny spacer ,sprzątam jak dawniej choć duzo wolniej i powiem w tajemnicy ze jeszcze mam w planie zmiane firanek przed porodem. najgorzej ze wstawaniem z sofy bo nie chce się za bardzo nadwyrężać wiec sie turlam czasem jak foka :laugh2:

a co do kolejnego dziecka to mój mi oznajmił ze chciał by trojkę, trochę mnie to wmurowała ale ja tez zawsze chciałam mieć duza rodzinę wiec wszystko przed nami. jeśli Wiktorek będzie zdrowy i nie będzie się źle chował wszystkoto kto wie , szkoda tylko ze nasze dzieci będą miały takich starych rodzicow

Patrish no co ty jacy starzy! Teraz ludzie dłużej żyją to ipóźniej dzieci maja:) bedzie dobrze :)
Moja mama ostatnie dziecko urodziła w wieku 40 lat teraz ma 60 i wyglada swietnie, chyba nie ma czasu sie sie zestarzeć bo brat daje jej popalić:)

Betka ja raczej zostawię moje cycki w spokoju bałabym sie ze to moze poród wywołać. Ale ty to juz chyba mozesz zreszta z tego co pamietam to masz inna terapie zaleconą przez doktorka;)

Agicia jak Wiktorek będzie miał swoja 18 to ja będę juz 55 latka powinnam w tym wieku pragnąc wnuków a będę syna na studia szykować :) fakt w genach mamy coś dziwnego ze wyglądamy znacznie młodziej ale to po 55 już nie pomaga, musiałabym się chyba już zacząć nacierać formalina :p

Jak juz jestesmy w temacie cyckowym dostałam ulotki od położnej o karmieniu i niby wiadomo ze cycem to zdrowiej ale nie wiedziałam ze az tak. Podobna dzieci na sztucznym mleku 4 razy cześciej sa w szpitalu z powodu biegunek i wymiotów, 4 razy cześciej maja infekcje pęcherza i ucha, cześciej maja alergie, cukrzyce i choroby serca w późniejszym wieku, cześciej chorują na raka.
A matki karmiące: mniejsze ryzyko zachorowań na raka jajników, piersi oraz mocniejsze kości w późniejszym wieku( mniejsze szanse na osteoporozę)
Niesamowite duzo więcej pozytywów wyczytałam ale nie chce was zanudzać:)

Patrish ja jestem w Twoim wieku:)
Damy rade:) nie ma co myślec jak bedzie za 18 lat narazie trzeba przebrnąć przez poród, kolki,ząbkowanie, ospę, bunt dwulatka itd wiec nie wiem czy znajdziemy czas na starzenie sie:)

Ps. Mam znajomą ma 56 lat jak wychodzimy na balety to pierwsza jest na parkiecie i ostatnia z niego schodzi i to prawie siła trzeba ja z niego ściągać:)

Agica wiem o tych zaletach wlasnie w szkole rodzenia wymienialysmy wszystkie:)
Dobra rzecz to karmienie cyckiem
A ja taak musimy dzialac z ta terapia skoro to ma pomoc,ale korci mnie to wyprobowanie laktatora tzn stymulacja

Patrish moja mnie urodzila jak miala 46 wiec jeszcze masz duuzo czasu.
Życiowa raczej zdania nie zmienimy, a z wpadką u nas ciężko :) jeśli laktator ma pobudzić do porodu to chyba go sobie do cycochow przykleje :p ale dopiero od przyszlego tyg bo mam bardzo ważną sprawę jeszcze do zalatwienia :p

reklama
Ja tylko słyszałam o masowaniu piersi i brodawek, żeby wywołać wyrzut oxy :-) trochę bym się bała laktatora użyć :-)

Ja zasnęłam ok 8:30 i z przerwą spałam do 12 :-\ a dziś przyjeżdża do mnie przyjaciółka i chyba usnę :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry