reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Ja kładę sie o 22 w nocy budzę się ze sto tysięcy razy i wstaje kolo 6 i nie moge zasnąć. Chyba taka przypadłość ciążowa. Ja to od jutra zamiast windą to po schodach zaczne chodzić, i nie ma takiej siły na świecie która przekona mnie do drugiej ciąży. Koniec marudzenia

kurcze to ja chyba powinnam sie cieszyc u mnie narazie bez ekcesow potrafie isc jeszcze na 3 godzinny spacer ,sprzątam jak dawniej choć duzo wolniej i powiem w tajemnicy ze jeszcze mam w planie zmiane firanek przed porodem. najgorzej ze wstawaniem z sofy bo nie chce się za bardzo nadwyrężać wiec sie turlam czasem jak foka :laugh2:

a co do kolejnego dziecka to mój mi oznajmił ze chciał by trojkę, trochę mnie to wmurowała ale ja tez zawsze chciałam mieć duza rodzinę wiec wszystko przed nami. jeśli Wiktorek będzie zdrowy i nie będzie się źle chował wszystkoto kto wie , szkoda tylko ze nasze dzieci będą miały takich starych rodzicow

Patrish no co ty jacy starzy! Teraz ludzie dłużej żyją to ipóźniej dzieci maja:) bedzie dobrze :)
Moja mama ostatnie dziecko urodziła w wieku 40 lat teraz ma 60 i wyglada swietnie, chyba nie ma czasu sie sie zestarzeć bo brat daje jej popalić:)

Betka ja raczej zostawię moje cycki w spokoju bałabym sie ze to moze poród wywołać. Ale ty to juz chyba mozesz zreszta z tego co pamietam to masz inna terapie zaleconą przez doktorka;)

Agicia jak Wiktorek będzie miał swoja 18 to ja będę juz 55 latka powinnam w tym wieku pragnąc wnuków a będę syna na studia szykować :) fakt w genach mamy coś dziwnego ze wyglądamy znacznie młodziej ale to po 55 już nie pomaga, musiałabym się chyba już zacząć nacierać formalina :p

Jak juz jestesmy w temacie cyckowym dostałam ulotki od położnej o karmieniu i niby wiadomo ze cycem to zdrowiej ale nie wiedziałam ze az tak. Podobna dzieci na sztucznym mleku 4 razy cześciej sa w szpitalu z powodu biegunek i wymiotów, 4 razy cześciej maja infekcje pęcherza i ucha, cześciej maja alergie, cukrzyce i choroby serca w późniejszym wieku, cześciej chorują na raka.
A matki karmiące: mniejsze ryzyko zachorowań na raka jajników, piersi oraz mocniejsze kości w późniejszym wieku( mniejsze szanse na osteoporozę)
Niesamowite duzo więcej pozytywów wyczytałam ale nie chce was zanudzać:)

Patrish ja jestem w Twoim wieku:)
Damy rade:) nie ma co myślec jak bedzie za 18 lat narazie trzeba przebrnąć przez poród, kolki,ząbkowanie, ospę, bunt dwulatka itd wiec nie wiem czy znajdziemy czas na starzenie sie:)

Ps. Mam znajomą ma 56 lat jak wychodzimy na balety to pierwsza jest na parkiecie i ostatnia z niego schodzi i to prawie siła trzeba ja z niego ściągać:)

Agica wiem o tych zaletach wlasnie w szkole rodzenia wymienialysmy wszystkie:)
Dobra rzecz to karmienie cyckiem
A ja taak musimy dzialac z ta terapia skoro to ma pomoc,ale korci mnie to wyprobowanie laktatora tzn stymulacja

Patrish moja mnie urodzila jak miala 46 wiec jeszcze masz duuzo czasu.
Życiowa raczej zdania nie zmienimy, a z wpadką u nas ciężko :) jeśli laktator ma pobudzić do porodu to chyba go sobie do cycochow przykleje :p ale dopiero od przyszlego tyg bo mam bardzo ważną sprawę jeszcze do zalatwienia :p

reklama
Ja tylko słyszałam o masowaniu piersi i brodawek, żeby wywołać wyrzut oxy :-) trochę bym się bała laktatora użyć :-)

Ja zasnęłam ok 8:30 i z przerwą spałam do 12 :-\ a dziś przyjeżdża do mnie przyjaciółka i chyba usnę :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry