reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Patrish mało zrozumienia w nim jest... żeby krzyczeć na ciężarna że nie śpi w nocy... a może by się zainteresował czemu wstajesz... czy wszystko ok? a nie ze się kręcisz no kurde...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dominika z tego co czytałam we wszystkich poradnikach (słaby wyznacznik wiem ;) ) to dziecko ma czas żeby zmienić pozycję tak do 36tyg... nie wiem natomiast czy jest to możliwe przy takiej budowie macicy jaką ty masz...

Jeśli chodzi o obrót to słyszałam nawet o przypadku, że maluch się obrócił z pozycji poprzecznej do głównej w trakcie skurczy porodowych. Dominika zawsze jest nadzieja ze się obróci. Poszukaj są jakieś ćwiczenia na to by pomóc dziecku się obrócić nie trać nadzieji.

Witajcie mamuśki:)
Ja tez noc nieprzespana:(myślałam ze miednice mi rozsadzi ale ja mojego juz dawno eksmitowałam do pokoju na dół :)

Dzidzia trzymaj sie dzielnie mam nadzieje ze jeszcze troche wytrzymasz:)

Mam zwolnienie od poniedziałku niby powinnam odpoczywać a cały czas cos robię chyba wicie gniazda mi sie włączyło!!!

Patrish mało zrozumienia w nim jest... żeby krzyczeć na ciężarna że nie śpi w nocy... a może by się zainteresował czemu wstajesz... czy wszystko ok? a nie ze się kręcisz no kurde...

ja już nawet jak czuje ze będę miała ciężko noc biorę koc i poduszkę i IDE do salonu, no ale wczoraj nic nie pomoglo w takich momentach to bym najlepiej się spakowała i pojechała do mamy

image.jpeg A propo wanienek ja juz od dawna sie stresowałam jak dam rade bo kręgosłup mi siada:( I znalazłam taki wynalazek:) wanienka i przebierak w jednym! Co prawda używany ale za to tani i idealnie zmieści mi sie w łazience koło kaloryfera

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    96,8 KB · Wyświetleń: 103
My chyba będziemy kąpać małą w łazience ale to się zobaczy jeszcze. Na razie czekam na nią z niecierpliwością a z drugiej strony no oczywiście niech sobie siedzi w brzuchu skoro jej tam dobrze:-) a co do monitora oddechu to dużo o tym czytałam i na twn gadżet się nie zdecyduje. Aczkolwiek liczę na to że wy będziecie zadowolone z ich działania :-)

no ja tez chciałam w łazience nawet mierzyłam sobie czy przewijaj będzie mi dobrze lazal na pralce, ale łazienka jest trochę mała bo na poddaszu i jedna ściana to skos wiec boje się ze będzie za malo miejsca jak się rozłoży stelaż i będzie nieporęcznie. plusem jest oczywiście to ze mamy tam podłogę ogrzewana i wystarczy chwila aby nagrzać to pomieszczenie, ale potem przenoszenie malucha do "zimniejszego" pomieszczenia jest dla niego mało komfortowe wiec mam zagwostke. może gdy już dojdę do wprawy przy kąpieli i male pomieszczenie nie będzie stanowiło problemu wrócę do mojego pierwotnego planu

reklama
Patrish damy rady! Jeszcze tylko pare tygodni:) najgorzej to sie nakręcać jak nie mozesz zasnąć, najlepiej znalesc sobie jakies zajęcie, poczytaj albo poogladaj tv:)

Do góry