reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Hej dziewczyny. Pytanie padło na innym wątku ale tu odpiszę. Dziś mija tydzień od porodu. Ja od poniedziałku w domu i w sumie od dwóch dni juz śmigam normalnie po tym cc. Wystarczą mi jedna tabletka przeciwbólowa na 12h. Zniosłam to dużo lepiej niż za pierwszym razem, a nie wierzyłam jak ktoś mówił ze tak może być bo po pierwszej do ponad 10 dni cierpiałam. Może to też kwestia motywacji bo dzieciaki zostały jeszcze na neonatologii i siedzę u nich całymi dniami. Ogólnie leżą i śpią jak w sanatorium bo wszystko z nimi ok tylko jeszcze do końca nie zalaplay ssania i muszą przytyć po 100g do tych magicznych 2kg. Są przeslodkie. Z innych informacji tydzień po -8kg a to jeszcze nie koniec bo i brzuch jeszcze mam i obrzęki także liczę jeszcze na jakieś 5 :)
Dacie radę a ja trzymam za was wszystkie kciuki

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
tekila85 ja planuję kupić ten monitor oddechu
http://www.smyk.com/catalog/product...cCQEatZ65CjJQWcAjKEbRBoC7Rvw_wcB&gclsrc=aw.ds
Jeszcze go nie używałam ale tak jak poczytałam , to te pod materac są chyba są o tyle gorsze, że za każdym razem jak się podnosi dziecko to trzeba pamiętać żeby go wyłączyć, bo inaczej będzie krzyczał np. w środku nocy jak się dziecko weźmie to karmienia , a monitor nie będzie wyczuwał oddechu , a potem jak się dziecko odkłada to trzeba włączyć, mi się wydaje , że ja jednak bym o tym zapomniała , zwłaszcza w środku nocy jak pewnie czasami coś przez sen prawie się robi .
Moja koleżanka również używała tego do którego link wysłałam i mówi, że było w porządku , że przez ten czas kiedy go używała może 3 razy jakby alarmowała i że raz faktycznie coś mogło być nie tak .
Jedyne co mnie martwi z tym przenośnym to, że jak oglądałam filmik na youtube z jego użytkowaniem to miałam wrażenie że trochę się wbijał w brzuszek dzieciaczka i zastanawiałam się czy to nie będzie przeszkadzało

Dzięki dziewczyny. Wiola gratulacje. :) Nie zdecyduje się na usg 3d bo już jest trochę za późno 33 tydzień wg OM a wg usg z 32 tyg to teraz by był 35 tydzień bo o 2 tyg starsze dzieciątko. A już i spore bo 2594g i ułożenie główkowo podłużne ma. Najważniejsze że zdrowe i najwyżej będzie ciekawa niespodzianka na koniec. Bo intuicja co innego mi podpowiada. I coś czuje że długo w dwupaku nie pochodze bo od kilka dni dziwne się czuje jest mi nie dobrze i co chwila bym była w łazience.

Mój mąż już na toaletę nie reaguje :-) Ogólnie ja śpię i tak w innym pokoju teraz ale akurat deska jest przy sypialni to nie będę mu tan trzaskać :-)
Ja też miałam zagwozdkę z komodą, bo jedna mam w sypialni gdzie mam dla dziecka dwie szuflady a druga w jego przyszłym pokoju gdzie jest całą taka komoda z Ikei na Jego ubranka :-) no i nie widziałam jak też rzeczy podzielić żeby nie latać za dużo :-\ póki co tę takie na początek 56 dałam do sypialni a 62 plus takie ciepłe rzeczy raczej na spacery zostały w tamtym pokoju. Nie wiem czy to będzie ok bo nawet mam problem gdzie będziemy Młodego kąpać :-\ w sypialni to nie na jak, w dużym pokoju byłoby wygodnie ale tam ciężko nagrzać, w jego pokoju znowu też tak nie wiem gdzie wannę postawić :-\
A wiem, że te czynności po kąpieli powinny być sprawne :-(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
my naszczescie mamy ogrzewanie gazowe i jestem wstanie ogrzać sypialnie na czas kąpieli, na początku chciałam kapać małego w łazience ale tam może być mało miejsca i nie chciałabym go tak nosić mokrego miedzy pokojami a bieganie z przewijaniem z sypialni do łazienki i organizacja kolejnego kącika do pielęgnacji mija się chyba z celem. Wiec wanienka stoi na dużej szafie w sypialni razem z mata antypoślizgowa a stelaż wsunęłam pod łózko, na czas kąpieli to się po prostu rozłoży na środku pokoju skąd z każdej strony będzie do małego dostęp. Zastanawiam się tez czy odrazu nie wciągnąć sobie na pięterko gondoli do werandowania. Postawie sobie obok okna i niech stoi prze dwa tygodnie zanim wyruszymy na prawdziwy spacer. Kupiłam w koncu ten kombinezon z zalando ale dostałam jeszcze od siostry 3 inne i już taki zimowy wiec można go przebierać :)

Ja jednak wyprasowałam pranie :-) udało mi się po cichu wyjąć deskę :-) teraz może uda mi się zasnąć, bo spałam tylko godzinę w nocy.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja zasnęłam , wypiłam dwie herbaty zjadłam śniadanie poprzekladalam te ubranka i się położyłam. Dla malucha mam taka duza komodę z trzeba szufladami ale wrzuciłam tez tam wszystkie kocyki pieluszki otulaki dodatkowe śpiworki dlatego teraz musiałam trochę to przeorganizowac

jeśli chodzi o monitor to my kupiliśmy trzy w jednym firmy Angelcare, mam nadzieje ze będzie ok bo wychwalali go znajomi

Ostatnia edycja:
Ooo widzę nie tylko ja zastanawiam się nad miejscem kąpieli. .. ja stawialam na sypialnie ale nie wiem czy będę grzala dodatkowo bo później jak spać w takim nagrzanym pomieszczeniu. .. hmmm wiec może salon. .. sama nie wiem. małą kapalam w pokoju po prostu i nie grzalam nic bo to była pełnia lata a teraz chyba będzie trzeba troszkę cieplej zrobić... zresztą zobaczę jakie będą temp ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Patrish ja wczoraj pofarbowalam farbą do włosów krzesło, ale moj nie zauważył :p jak zobaczy to powiem, że nie wiem skąd to, a że smieci wyrzucił to i dowodów pograzajacych mnie nie ma. Ja juz w domu, zaraz znajomy ma przyjsc pokoj skończyć malować bo moj w pracy. Dobrych mamy tych przyjaciół. Ja czuję sie fatalnie, bylam w sklepie i mam okropne klucia w pochwie co jakis czas, chyba czyms sie znów zatrulam, ciagle mi nie dobrze i juz 3-razy w toalecie bylam. Nigdy nie miałam problemow zoladkowych, a teraz juz drugi raz. Odebralam za to wyniki badan i o dziwo są rewelacyjne, teraz wstawilam pomodorowke i niech sie robi. Lubie taką co kilka godzin po malutku sobie dochodzi.

reklama
Do góry