reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Witam wszystkie przyszłe mamy!
Jestem studentką IVr fizjoterapi, przeprowadzam wśród przyszłych mam ankiete odnośnie występowania bólów kręgosłupa w ciąży. Będe bardzo wdzięczna za wypełnienie jej online. Ankieta jest anonimowa, zajmie dosłownie kilka minut. Z góry dziękuje i życzę zdrowia Wam i maluszkom! :*
Link do: OCENA CZĘSTOŚCI WYSTĘPOWANIA BÓLÓW KRĘGOSŁUPA U KOBIET W CIĄŻY

reklama
ja każde to ważne usg miałam 3d... ale w 22tyg miałam zwykle u nie swojego lekarza i id razu powiedział ze facecik ci juz wiedziałam ;)
a teraz to dzieciaki poskladane w brzuchu wiec trudniej dojrzeć chyba...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem nowa na forum. Termin wg OM mam termin na 29.10. A co usg mam inny termin na pierwszym 16.10 na połówkowym 23.10 i na ostatnio 10.10. Czy któraś z Was tak miała?Na jaki termin się nastawiać I jeszcze jedno pytanie. Na usg mówią że to dziewczynka będzie ale nie dają 100 %. mam zdjecie usg z tej ostatnio wizyta na której widać płeć ale nie są pewni na 100% też tak któraś z Was miała?
A najlepiej zmien lekarza.
Plci nie widza, i tp zmieniaja co 3 miesiace ?

Bo to jest w tym szpitalu dziwnie zorganizowane. Kontrole mam oddzielnie ze swoim stałym lekarzem. A usg jest 2 piętra wyżej trzeba na usg oddzielnie sie zapisywać. I co usg to inny lekarz który akurat jest wolny z oddziału. Mimo że wg rozpiski na drzwiach powinnien przyjmować lekarz z danego dnia.

Ja ostatnie porządne usg miałam w 24tc i już niestety nie zobacze mojego maluszka do porodu... Ale ja nie jestem zadowolona z poziomu opieki ciężarnej tutaj w Polsce jest o niebo lepiej.

Zuza ja wg om mam 16'10 wg usg 26.10 lub 29.10. Generalnie z tego co wczoraj zrozumiałam będziemy trzymać się terminu om a później patrzeć co się będzie działo. Choć raczej nie sądzę abym urodziła za miesiąc :-)

Z tego co pamiętam termin ustala się na badaniu w okolicy 12tc i tego się powinno trzymać, przynajmniej wszędzie tak jest napisane :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja na badaniach prenatalnych miałam wyznaczony termin na 24.10, wiec tego chciałabym się trzymać, ale każde dziecko jest inne jedno ma dłuższe nóżki inne główkę i jak tu się wstrzelić :nerd:

reklama
Teraz tak na prawde to możemy urodzić w każdej chwili to zależy od maluszka czy będzie się śpieszyć czy posiedzi troche dłużej:) ja bym chciała urodzić koło 38tc ale czuję,że przenosze:)

Do góry