reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Anuleczka szacowanie między 3000 a. 3300 to dosyć spora rozbieżność a trafili w środek.
U mnie szanować gin na 3700 a wyszło 3660 ale teraz mam na innym sprzęcie u innego lekarza więc nie wiem czego się spodziewać.

Betka ale poród może się zacząć tak bez zapowiedzi w kilka godzin. Nie ma co panikowac. Ja w dniu terminu miałam wszystko na cztery spusty zamknięte. Długa szyjka zero rozwarcia i skurczy. A dwa dni później urodziłam.

reklama
kolo 6 tyg nie było go widać. .. dopiero jakoś tak jak u ciebie lekarz go dostrzegł. i czekaliśmy do usg w 13tyg i juz był jeden ten gdzie od początku był zarodek. brałam duphaston ciągle. i wszystko później było ok :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

No mi sie wydaje ze niedużo jednak sie pomylili bo mówili, że przekroczy 3 kg ale nie więcej jak 3 300 więc wg mnie się zgadza. Duża rozbieżność to jak mówią komuś, że urodzi ponad 4 kg a dziecko rodzi się niecałe 3,5 :D choć ja też wiem, że na sam koniec ciężko jest tą wagę doprecyzować jak już główka wstawiona a dziecko takie pozwijane :)

Rzeczywiste plan porodu to chyba te działania okołoporodowe :-) pomyliłam z czymś innym :-)
Ja mam gotowe papiery z mojego szpitala, wypisane już :-) w moim przypadku to zgoda na lewatywe, golenie, oraz in blanco podpisana zgoda na ccw razie potrzeby.
Co do nacięcia krocza to położna z tego szpitala kazała zaznaczyć opcje, że nacięcie w przypadku koniecznym a nie profilaktycznie. Mam też już wypęłnioną ankietę odnośnie uczuleń i przebytych chorób itp.

Beatka masz jeszcze bardzo dużo czasu do końca 40tc a w końcu to przecież jest właściwy termin a nie 2,3 tygodnie przed :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem nowa na forum. Termin wg OM mam termin na 29.10. A co usg mam inny termin na pierwszym 16.10 na połówkowym 23.10 i na ostatnio 10.10. Czy któraś z Was tak miała?Na jaki termin się nastawiać I jeszcze jedno pytanie. Na usg mówią że to dziewczynka będzie ale nie dają 100 %. mam zdjecie usg z tej ostatnio wizyta na której widać płeć ale nie są pewni na 100% też tak któraś z Was miała?

Zuza termin z om jest najbardziej prawdopodobny jeśli twoje cykle regularne. patrz na to co masz w karcie ciąży najlepiej. a co do płci jak dziecko się nie pokaże wyraźnie to nic nie można poradzić na to ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Zuza ja wg om mam 16'10 wg usg 26.10 lub 29.10. Generalnie z tego co wczoraj zrozumiałam będziemy trzymać się terminu om a później patrzeć co się będzie działo. Choć raczej nie sądzę abym urodziła za miesiąc :-)

Z tego co pamiętam termin ustala się na badaniu w okolicy 12tc i tego się powinno trzymać, przynajmniej wszędzie tak jest napisane :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry