Nieregularne miałam cykle zawsze. A jeszcze wg usg ostatnio się okazało że dzieciątko starsze o 2 tyg.Niby się ukazało dzieciątko ale oni mi nie dają 100% gwarancji że to dziewczynka więc nie rozumiem czy to jest kwestia sprzętu czy doświadczenia lekarza i zawsze długo się zastanawiają. Co usg inny lekarz.
reklama
patka90.02
Fanka BB :)
Mi też lekarz powiedział, że siusiaka nie widzi ale na 100% gwarancji nie da co ma być to będzie
Życiowa
Zuza u mnie cykle tez nieregularne. .. termin z om pokrył mi się z wiekiem ciąży dopiero na polowkowych i wtedy go wpisali w dokumentację bo wcześniej ciągle była ciąża 2 tyg młodsza i z wizyty na wizytę mały nadrabial. a co do płci to nie wiem od czego zależy ze lekarz daje pewność. .. generalnie to 100% chyba nigdy nie ma
chociaż u mnie na usg w 13tyg później na polowkowym j tym w 30tyg w papierach jest wpis "narządy meskie- prawidłowe".
Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
chociaż u mnie na usg w 13tyg później na polowkowym j tym w 30tyg w papierach jest wpis "narządy meskie- prawidłowe".
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było! Ostatnio, kiedy jeszcze męczyły mnie mdłości i praktycznie nie byłam w stanie funkcjonować, czyli pewnie gdzieś koło 12tc. Obecnie został równo miesiąc do porodu wg terminu z usg w 13tc i czekam z niecierpliwością. Wczoraj byłam na ostatniej planowanej wizycie u lekarza, zrobiliśmy posiew i to będzie już ostatni papierek do mojej teczki szpitalnej Teraz czekam, aż malutka wystartuje - to będzie mój pierwszy poród i jestem bardzo pozytywnie nastawiona
Co do tego planu porodu - mój lekarz doradził mi, żeby nie brać tej kartki na porodówkę, tylko po prostu mówić dużo o swoich potrzebach i oczekiwaniach, bo nie sposób, by każdy z personelu się z nim szczegółowo zapoznał, zapamiętał no i przestrzegał. Na każdym oddziale są jakieś 'zmechanizowane' zwyczaje i po prostu trzeba dużo pytać, powtarzać i mówić. I tak wielu rzeczy nie przewidzimy... No i ja tak zrobię. Plan porodu przede wszystkim uświadomił mi jakie mam prawa i to jest najcenniejsze, bo wiem czego mogę oczekiwać i wymagać.
Dawno mnie tu nie było! Ostatnio, kiedy jeszcze męczyły mnie mdłości i praktycznie nie byłam w stanie funkcjonować, czyli pewnie gdzieś koło 12tc. Obecnie został równo miesiąc do porodu wg terminu z usg w 13tc i czekam z niecierpliwością. Wczoraj byłam na ostatniej planowanej wizycie u lekarza, zrobiliśmy posiew i to będzie już ostatni papierek do mojej teczki szpitalnej Teraz czekam, aż malutka wystartuje - to będzie mój pierwszy poród i jestem bardzo pozytywnie nastawiona
Co do tego planu porodu - mój lekarz doradził mi, żeby nie brać tej kartki na porodówkę, tylko po prostu mówić dużo o swoich potrzebach i oczekiwaniach, bo nie sposób, by każdy z personelu się z nim szczegółowo zapoznał, zapamiętał no i przestrzegał. Na każdym oddziale są jakieś 'zmechanizowane' zwyczaje i po prostu trzeba dużo pytać, powtarzać i mówić. I tak wielu rzeczy nie przewidzimy... No i ja tak zrobię. Plan porodu przede wszystkim uświadomił mi jakie mam prawa i to jest najcenniejsze, bo wiem czego mogę oczekiwać i wymagać.
Życiowa
a teraz na usg mi terminu nie podaje nikt nawet bo dzieci rosną w innym tempie wiec ich wymiary nie są wskaźnikiem. bo termin się nie przesunie.
Agica:)
Zuza mi na ostatnim usg wyszło ze mały jest 4 tyg starszy a ja wiem ze to niemożliwe bo musiało by dojść do zapłodnienia w dniu kiedy robiłam test ciążowy
Te początkowe usg sa wiarygodne bo maluchy na początku rozwijają sie mniej więcej tak samo, pozniej każdy rośnie w swoim tempie
Te początkowe usg sa wiarygodne bo maluchy na początku rozwijają sie mniej więcej tak samo, pozniej każdy rośnie w swoim tempie
Wiktorka88 O
U mnie termin z om to 13.10, a usg 8.10 głęboko wierzę że termin z usg jest prawidlowy, a mi uda sie urodzić jeszcze we wrześniu
Życiowa
Bo mąż się nastawił na córeczke a co będzie jak wyjdzie syn? Żartuje trochę. Dlatego pokupowałam uniwersalne rzeczy ale rodzina nastawiła się na kolor różowy i co rusz jakiś komplet różowy do mnie trafia. Czy zdecydować się na usg 3D czy to nie ma sensu. Jak myślicie?
reklama
Ann_