reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Jestem po wizycie. Miałam normalne badanie ginekologiczne i moja lekarka stwierdziła, że został mi jakiś tydzień do porodu. Jestem przerażona! :)
Szyjka ok. 1,5 cm, główka dziecka bardzo nisko. W ogóle nie byłam przygotowana na takiego newsa, chociaż za tydzień już będzie 38tc., więc ciąża w pełni donoszona. Mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie na forum do wrześniówek :p

Ja mam wizyte w środe, ale coś mam przeczucie,że bedzie podobnie, bo mala napiera strasznie na doł. Miałam nawet dzisiaj jechac do szpitala, ale nagle ustało. Tak szybko zbliża sie rozwiązanie, że coraz bardziej sie boje...

reklama
No dziwne , tym bardziej, że byłam w jednej z większych galerii w Poznaniu! Najlepsze będzie jak okaże się, że dostanę u siebie na osiedlu :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Tekila a Triumph jest u Ciebie? Tam są takie calkiem proste nie usztywniane szału nima ale chociaz jeden taki wygodny polecam:)
Ja akurat mam w miescie taka babeczke ktora ma maly sklepik jakby budkę z bielizną i czesto ide do niej i.zawsze znajde tego czego szukam i kupilam dosyc tanio bo za 30 kilka zl bialy calkiem ladny a drugi udalo mi sie kupic w Esotiq bylo kilka szt przecenionych i akurat trafilam rozmiar ( nie wiedzialam ze mam juz 85E) jest sliczny i wygodny hehe

Jest w Poznaniu, więc jeżeli nic u siebie nie znajdę to muszę znowu poszukać jakieś dużej galerii i tan uderzyć. Dzieci za te namiary :-) ogólnie to ostatnio tyle się naczytałam jak wybrać stanik do karmienia, że ech :-) głowa mała!
Ogólnie to radzą wybrać w obwodzie tak jak przed ciąża tylko większa miseczkę...Ale czy to faktycznie będzie tak...

Niekoniecznie :-) jak są dobre firmy to powinny mieć obwody różne do tej samej miseczki :-) Ja przed ciąża miałam 75dd lub 80E zależy od firmy a to generalnie taka sama miseczka :-)

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała macmiror complex bo już sama nie wiem czy jest bezpieczny czy nie. Troche sie naczytałam i sie boje.

Edit Ja stosowałam ale to chyba było wcześniej jednak, generalnie na każdym leku jest tak a nie inaczej napisane, ale lekarz wie co robi :-) zresztą o wiele bardziej niebezpieczne jest rozwijanie infekcji. Może dość do pęknięcia pęcherza itp.
Ja teraz mam nystatyne i krem dopochwowy gynazol.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry