reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Hej ja też po tej mojej dodatkowej wizycie. Infekcja maskryczna, tona leków :-\ na szczęście szyjka jednak twarda i wysoko więc ok.
Zmieniła mi tygodnie ciąży, teraz wpisuje 33/35 czyli wg om też już będzie patrzyła.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tola ja tam piszę na podstawie WHO i polskich zaleceń ;) ale zdarzają się dzieci niejadki, czy inaczej mówiąc nie gotowe. Moja taka była , kurczak co dziobał, ale codziennie dostawała jedzonko.

Tekila a Ty w Pl pracujesz ? Na 8h wracasz ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Belina ja jestem nauczycielem ale mam dwa różne etaty, jeden 26h jak nauczyciel świetlicy i drugi 12h jako historyk, plus wychowawstwo. Czyli każdego dnia kończę inaczej pracę, i nie mogę wyjść wcześniej bo się nie da. W tym roku byłam codziennie od 8-17 w pracy, bo jeszcze okienko wpadnie i wyjść i tak się nie da więc siedzisz :-\ do tego ciągle są drzwi otwarte, wywoadówki i szkolenia więc każdego tygodnia jest coś jeszcze poza zwykłym grafikiem.

Hej mam pytanie dziewczyny czy Wy prałyście pokrowiec na materac do łóżeczka? Ja Wam współczuje upału ale u mnie zimno,wieje i pada także też nie za ciekawie.

Jestem po wizycie. Miałam normalne badanie ginekologiczne i moja lekarka stwierdziła, że został mi jakiś tydzień do porodu. Jestem przerażona! :)
Szyjka ok. 1,5 cm, główka dziecka bardzo nisko. W ogóle nie byłam przygotowana na takiego newsa, chociaż za tydzień już będzie 38tc., więc ciąża w pełni donoszona. Mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie na forum do wrześniówek :p
Wiola to duper wiadomosc teraz tylko czekac na ten własciwy moment i niedługo malenstwo bedzie z toba ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje ze mi tez powie ze to na dniach juz niemoge sie doczekac az bede tulic w ramionach moje malenstwo

Wiola to duper wiadomosc teraz tylko czekac na ten własciwy moment i niedługo malenstwo bedzie z toba ja mam wizyte w czwartek i mam nadzieje ze mi tez powie ze to na dniach juz niemoge sie doczekac az bede tulic w ramionach moje malenstwo

Świstak, ja nie podchodzę tak entuzjastycznie, chciałabym jeszcze ze dwa tygodnie poczekać, bo nie czuję się gotowa. Z jednej strony jestem już strasznie ciekawa maleńkiej i chciałabym ją przytulić, ale z drugiej chciałabym mieć najpierw wszystko gotowe na 100%, a nie taki wyścig z czasem.
Właśnie zamawiam przez internet ostatnie niedobitki do wyprawki, dobrze, że mało tego zostało: monitor oddechu z nianią (wiem, wiem, ale ja jestem panikarą i jeśli to pozwoli mi spać spokojniej to biorę!), zasłony, lampkę do pokoiku, półeczki, 1 prześcieradełko i jakiś smoczek w razie czego (choć mam nadzieję, że się nie przyda).
Patka, ja pokrowca nie zamierzałam prać, wszystko inne tak. Waham się tylko ile razy. Planuję dwa, myślicie że wystarczy?

gorąco na zewnątrz i widze, że na forum też się robi gorąco :) ja wczoraj myślałam, że już będę rodzić, bo tak się jakoś słabo czułam, sama nie wiedziałam co mi jest, miejsca nie umiałam sobie znaleźć, zasnąć nie mogłam ogólnie myślałam tylko o tym co jeszcze niegotowe i że to nie byłby dobry moment :)

widzę był temat karmienia piersią, ja też jestem nauczycielem i pracuję na zmiany. Do pracy z powodu awansu wracałam jak córka miała 10 miesięcy i złożyłam podanie o skrócony czas pracy, więc da się. no i ostatecznie karmiłam córkę do 15 miesiąca, potem sama dopominała się o dokarmianie mm, ale mm nie polecam bo to jednak dodatkowa robota i w sumie jakby nie było spory koszt, nawet jak u nas było to tylko wieczorne i czasem poranne karmienie. Co do wprowadzania nowych pokarmów, to córka była bardzo ciekawa nowych smaków i dość szybko jedno karmienie nam zastąpiły warzywa/owoce, ale nie trzymałam sie aż tak sztywno tych wytycznych, zwłaszcza, że one też się zmieniają co jakiś czas...

A jeszcze co do zmian po urodzeniu dziecka to są to zmiany ogromne i nie do opisania, ale każde dziecko jest inne i nie ma się za wczasu co nastawiać na jakiekolwiek konkrety, bo nie wiemy czym nas dziecko zaskoczy :) Ja się trochę dwójki teraz boję, że nie ogarnę tak jakbym chciała, ale wszystko jest do przeżycia :)

Hej ja też po tej mojej dodatkowej wizycie. Infekcja maskryczna, tona leków :-\ na szczęście szyjka jednak twarda i wysoko więc ok.
Zmieniła mi tygodnie ciąży, teraz wpisuje 33/35 czyli wg om też już będzie patrzyła.

mi tez własnie na zeszly tygodniowej wizycie gin napisał 33/35 wiec może się okazać ze będziemy rodzic szybciej niż myślimy . Ile twoje maleństwo wazy ?

reklama
Hej mam pytanie dziewczyny czy Wy prałyście pokrowiec na materac do łóżeczka? Ja Wam współczuje upału ale u mnie zimno,wieje i pada także też nie za ciekawie.

mam takie zapobiegające przeciekaniu do materaca własnie wyprałam wg zalecę w 60 C i zamierzam przeprasować wieczorem. Dodatkowo gdyby to mi sie nie sprawdziło a mały się przelewał kopiłam na Smyk dwa prześcieradełka frote własnie z dodatkowa warstwa zapobiegająca przeciekaniu i tu mnie zdziwiło zalecenie producenta o praniu w 95 c

Do góry