reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Wiol no jak czop odszedl to moze za dwa moze za kilkanascie dni w kazdej chwili rozpoczac sie poród niech Cie obejrzą co i jak.
Ja mam 37t3d i nicc...poza czasem takim bolem jak na miesiaczke ale nie trwajacym dlugo
A ten czop to dosc duzo tego sluzu?

reklama
Witam dziewczyny. Ja kiedyś pisałam na tym forum.
Jak tam się czujecie? Są już dziewczyny po rozwiązaniu?
Ja mam termin na 20 października. W pierwszej ciąży urodziłam w 36 tygodniu.

Obecnie męczę się z zapaleniem okostnej. Straszny ból. Mówię wam nie warto czekać nawet kilka dni z wizytą u dentysty. Ja mam nauczkę.

Pozdrawiam

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej pamietam Cię:)
Taak juz mamy dzieciątka na swiecie narazie urodzily dwie dziewczyny kazda blizniaki:)
Wspolczuje bólu!
Juz coraz blizej i wszystkie zaczniemy sie rozpakowywac:)

Wiol ja to ci zazdroszczę, przynajmniej wiesz że coś zaczyna sie dziać. U mnie poza bolem jak na okres czasami i twardnieniem brzucha nic sie nie dzieje...

Jejku ja to chyba muszę już spakować torbę do szpitala. Narazie włożyłam do niej klapki i koszule. W pierwszej ciąży torbę gotowa miałam 30 tyg

Dziewczyny podczytuje was codziennie zobaczyć która już się rozpakowala a tu jakaś przerwa:) współczuję wam tych upałów z brzuchem.
Ja dziś wychodzę ze szpitala. Niestety moje maluchy jeszcze zostają bo ciągle nie chcą ssać. Mam nadzieje ze nauczą się w tym tygodniu i przyszłym zabiorę je do domu. Trzymam za was kciuki i za wasze dzieciaki!

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

No tak życie lubi nas zaskakiwać:) ja też dałam sobie spokój w tym cyklu ze staraniem i obliczniem dni płodnych i bach ciąża:) chyba coś w tym jest,że jak odpuszczamy to wtedy wychodzi:)

zaskoczyło nas życie bardzo pozytywnie , u mnie od momentu gdy w lutym nie dostałam okresu już coś podejrzewałam ale czekałam i czekałam z decyzja o potwierdzeniu ciąży a rodzinie powiedziałam dopiero w trzecim. Teraz się śmieje ze tycie to u nas po połowie się rozłożyło trochę ja ( jestem w 8 mc i narazie jest tylko 9 kg +) trochę tata dzidzi, zachcianki ma mój teść bo wiecznie mówi ze coś by zjadł. wczoraj wieczorem poleciał sobie po lody do żabki :-) :)

Belina u mnie niestety nie będzie opcji tych 30 minut na karmienie czy wcześniejsze wyjście z pracy :-( do tego każdego dnia będę kończyć inaczej pracę. Np raz o 13, raz o 17 i tak każdego dnia inna pora czym już teraz się martwię :-\

Wiktoria hm tak jak piszę Beatka to może potrwać ale ile kto wie :-) :-) :-)

Ja chcialabym karmic do roku, ale zobaczymy co wyjdzie w praniu. Natomiast nie wyobrażam sobie trzymać dziecka tylko ja cycu do roku, będę wprowadzać pokarm najszybciej jak to bedzie możliwe...
Mnie też niektórzy straszą, ale puszczam to mimo uszu, w koncu to moje zycie i lepiej wiem jaka jestem i co mnie/ nas uszczęśliwi. Jestem wrecz pewna, że jak tylko moj narzeczony (pięknie to brzmi :p) zobaczy młodą to zakocha sie bez pamięci, zresztą ja też. Raczej nie planujemy wiecej dzieci wiec tej jednej damy wszystko co możemy dac. A nie przespane noce i pyskowanie? Wyspie sie za parę lat i tyle :)
Ja końcówkę ciąży znoszę okropnie! Boli mnie dosłownie wszystko i mam dość już.

to współczuje bólu, u mnie narazie jest ok, tylko trochę mało energii codziennie rano mm jakiś plan na sprzątanie pranie prasowanie a robię z tego jakieś 40 % ,dziś zamiast dwóch pralek będzie jedna i dokończę prasowanie pieluszek które dostałam od siostry :). Komoda małego po rozpakowaniu 5 kartonów pęknie w szwach

Dziewczyny a czop odchodzi cały za jednym razem? Bo u mnie ostatnio parę dni mam dużo wydzieliny i nie wiem co to. Nie mam pieczenia ani nic innego i sama nie wiem czy to naturalneo_O

reklama
Dziewczyny, dopiero co wczoraj pisałam, że nie mam nadal żadnych zwiastunów nadchodzącego porodu, a tu rano odszedł mi czop śluzowy! Do tego ból w pachwinach i minus 1kg na wadze w porównaniu do wagi sprzed dwóch tygodni. Zapisałam się do lekarza na 13., mam nadzieję, że mnie trochę uspokoi, bo spanikowałam na maksa. Przypomnę, że nadal nie przyszły do mnie meble do pokoiku małej, nie poprałam i nie poprasowałam ciuszków, torba nie spakowana...
Dostałam takiego speeda, że oczywiście pierwsze pranie już się robi i zaraz piszę maila do sklepu z mebelkami, bo są spóźnieni. Mam nadzieję, że mała poczeka jeszcze ze dwa tygodnie (obecnie mam 37 tc.).

Wiola mi czop odszedł w 35 tygodniu wiem ze jestes przestraszona bo ja to porazka cisnienie sie podniosło stan podgoraczkowy z nerwow jak poszłam do lekaza to mnie uspokoił ze czasami tak bywa ze wczesniej odchodzi i moze to byc godzine dwie przed porodem a moze byc tez tydzien dwa a nawet miesiac przed na nastepny dzien miałam ktg czy nic sie nie dzieje ale wszystko ok dzis mi wskoczył 37 tydzien i mam nadzieje ze chociaz jeszcze mały poczeka z tydzien z przyjsciem a czop miałas biały czy zabarwiony krwia?

Do góry