reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dzidzia wlasnie tez sie zastanawiam, u nnie chwile gdzie jest bardzo duzo mlecznej gestej wydzieliny, przepraszam za opis, i zastanawiam sie czy to to.
Moja mniej sie rusza dzis, pielegniarka mówiła że może do.kanału sie zsuwa i stad mniejsze natężenie ruchow

reklama
Hej :)
czop może odchodzić partiami lub na raz... może być przezroczysty lub z nitkami krwi... a może wcale nie odejść. ..
wyglądem (wiedzą że szkoły rodzenia) może przypominać zbite surowe białko jaja lub coś o konsystencji meduzy. .. taka galareta.

a wiecie co te wydzieliny wzmożone to jest jakaś masakra jak juz od miesiąca mam tak ze wkładkę zmieniam po 3 razy dziennie. nic mnie nie boli nie piecze nie swędzi. wyniki mam ok. lekarz mówi ze to normalne.
fakt ze sprawdzam co parę dni papierkami do pH czybto nie wody bo dosyć to schizujace. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czop odchodzi cały za jednym razem? Bo u mnie ostatnio parę dni mam dużo wydzieliny i nie wiem co to. Nie mam pieczenia ani nic innego i sama nie wiem czy to naturalneo_O

Czasami czop odchodzi pare dni 3-4 tak mi lekarz powiedział a u mnie było to tylko dwa dni ,tylko dziewczyny czy u was teraz pod koniec nie macie wrazenia ze wogole jest wiecej teraz sluzu ?

Hej :)
czop może odchodzić partiami lub na raz... może być przezroczysty lub z nitkami krwi... a może wcale nie odejść. ..
wyglądem (wiedzą że szkoły rodzenia) może przypominać zbite surowe białko jaja lub coś o konsystencji meduzy. .. taka galareta.

a wiecie co te wydzieliny wzmożone to jest jakaś masakra jak juz od miesiąca mam tak ze wkładkę zmieniam po 3 razy dziennie. nic mnie nie boli nie piecze nie swędzi. wyniki mam ok. lekarz mówi ze to normalne.
fakt ze sprawdzam co parę dni papierkami do pH czybto nie wody bo dosyć to schizujace. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Zyciowa nie zdazyłam napisac a tu juz napisane, myslałam ze te wydzieliny to tylko u mnie bałam sie ze cos mnie dopada ale nie mam zadnych pieczen ani swedzen troche mnie uspokoiłas w czwartek mam wizyte u lekarza az sie boje coraz blizej porodu i strach mnie ogarnia jak teraz bedzie czy mi wody odejda jak zvcorka czy skurcze jedna wielka niewiadoma

U mnie żadnej krwi nie było, tylko taka galareta właśnie. Raczej nie da się jej pomylić z normalną wydzieliną, bo ma zupełnie inną konsystencję i jest mocno zbita. Była w jednym kawałku, a potem jeszcze jakieś resztki.
Świstak, ja właśnie w pocie czoła szukałam dziś twojego wpisu w tym temacie, bo pamiętałam, że też to już miałaś. Faktycznie trochę panikuję - druga pralka z rzeczami małej załadowana haha :):):) Pełna mobilizacja :)
Zobaczymy co lekarka powie.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

Tola ja tam piszę na podstawie WHO i polskich zaleceń ;) ale zdarzają się dzieci niejadki, czy inaczej mówiąc nie gotowe. Moja taka była , kurczak co dziobał, ale codziennie dostawała jedzonko.

Tekila a Ty w Pl pracujesz ? Na 8h wracasz ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie żadnej krwi nie było, tylko taka galareta właśnie. Raczej nie da się jej pomylić z normalną wydzieliną, bo ma zupełnie inną konsystencję i jest mocno zbita. Była w jednym kawałku, a potem jeszcze jakieś resztki.
Świstak, ja właśnie w pocie czoła szukałam dziś twojego wpisu w tym temacie, bo pamiętałam, że też to już miałaś. Faktycznie trochę panikuję - druga pralka z rzeczami małej załadowana haha :):):) Pełna mobilizacja :)
Zobaczymy co lekarka powie.

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiola ale ja tez wtedy wpadłam w panike wszystko chciałam dopiac na ostatni guzik komody nie miałam bo mieli jeszcze na to czas byłam zła bo wszystko wszedzie było porozwalane u cory poopisywałam na biegiem polki co gdzie lezy jakie ubrania ktore po domu ktore wyjsciowe i tak dalej pamietam to były dwa dni strachu i zdenerwowania masakra ,faktycznie nie da sie tego pomylic takie galaretowate tylko w pierwszy dzien miałam przezroczysty a w drugi dzien troszke zabarwione krwia

A ja od dzisiaj na zwolnieniu, miednice mi chyba rozsadzi:(
Wzięłam sie za przygotowania, jak przeglądam te małe ubranka to czuje ze to juz niedługo :)
Czasami mam juz naprawde dosyc i chce urodzić ale w tedy sobie tłumacze ze jeszcze nieraz bede marzyła zeby małego choć na pare godzin wcisnąć z powrotem i odpoczac:)
U was tez ciagle tak gorąco?? Niewierze ze to połowa września!

Goraco i jeszcze raz goraco nawet w lipcu i sierpniu tak nie było a teraz nam dogrzeje na koncówce co jest najgorsze przynajmniej u mnie bo chodze jak słonica sapie i pot po czole spływa w domu wiatraki chodzą a jak musze wyjs to tylko rano albo wieczorem

reklama
Jestem po wizycie. Miałam normalne badanie ginekologiczne i moja lekarka stwierdziła, że został mi jakiś tydzień do porodu. Jestem przerażona! :)
Szyjka ok. 1,5 cm, główka dziecka bardzo nisko. W ogóle nie byłam przygotowana na takiego newsa, chociaż za tydzień już będzie 38tc., więc ciąża w pełni donoszona. Mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie na forum do wrześniówek :p

Do góry