reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Mi kolezanka powiedziala dzis ze jej rozstepy zrobily sie dopiero jak brzuch spadl..ciekawe jak to u mnie bedzie od samego poczatku dzien w dzien smaruje brzuch uda i piersi zeby sie nic nie pojawilo..zobaczymy bo z kazdym cialem inaczej pewnie bedzie

reklama
nie wiem ile zaraz po porodzie, ale pół roku po ważyłam 3 kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Takiej wagi nie miałam nawet po maturze, więc czułam się po prostu chudo a to jeszcze była zima :) kondycja na poczatku jest fatalna, bo nawet spacer męczy, ale wszystko powoli wraca do normy.

Co do szkoły rodzenia mi dała w pierwszej ciąży bardzo dużo i tak jak ktoś pisał, bardziej koncentrowała sie na sprawach końca ciazy, porodu i połogu a nie tylko pielęgnacji noworodka, bo od tego to raczej położna środowiskowa będzie. Chodziłam do organizowanej w szpitalu, w którym rodziłam i to też takie oswojenie się ze szpitalem było. Dlatego ja polecam.

Ja też jestem bardzo zadowolona ze szkoły rodzenia, mnie to wiele rozjaśniło i jakoś tak pozwoliło się psychicznie przygotować. Tak jak strasznie się bałam porodu tak po szkole rodzenia wydaje mi się on całkiem naturalny i do przeżycia. Dla mnie ważne jest też to, że zajęcia mocno zaangażowały męża, wiadomo że on nie czyta całymi dniami o ciąży i dzieciakach jak ja, a z zajęć wyniósł bardzo wiele, nawet zabrał się za lekturę w temacie wczesnego rozwoju dzieci :)

Napisane na XT1068 w aplikacji Forum BabyBoom

164342"]Planowo trafiłam dziś na oddział. .. tylko nieplanowo może się to skończyć cesarka jutro lub w ciągu 2/3 dni... a my dziś dopiero 34tydz... mam być na czczo do obchodu i się okaże. ..

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamila trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze jak nie bedziesz mogła usnac popros połozne o zastrzyk zebys choc przez noc sie nie marwiła

reklama
Ja wczoraj cały dzień przeleżałam i dzisiaj jest lepiej , nawet rano mnie w ogóle nie bolało teraz troszkę . Zadzwoniłam dzisiaj do lekarza i powiedział żebym przez 2-3 dni poleżała i brała no spe albo scopolan 3x dziennie i tyle . Za bardzo się nie przejął więc chyba to nic takiego strasznego . Pewnie też po prostu już trzeba się oszczędzać.

wiedziałam ze odpoczynek pomorze :) ,mi taki sie jutro przyda bo od wczoraj 6 pralek zrobiłam i wyprasowałam i juz mnie pachwina boli wiec teraz do weekandu pas tylko książka herbata i muzyczka

Do góry