reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Świstak to może jakieś przepowiadajäce bóle..Hmm no weź koniecznie nospe i w razie co jedz..Lepiej, żeby nic się nie rozkręcało, żeby się szyjka nie zaczęła skracać czy coś...trzymam kciuki!

Ps. A mi od dziś moja lekarka pozwoliła brać restonum na zespół niespokojnych nóg :-) mam nadzieję, że pomoże jak przed ciąża, albo chociaż częściowo zminimalizuje te napady!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez mi sie wydaje,ze z kazdym mocniejszym bólem trzeba teraz uwazac i lepiej jechac na ip dla wlasnego spokoju.
U mnie norma caly czas nic sie nie dzieje tylko brzuch lata wieczorem teraz

Tekila chyba będzie większy stres jak poznam konkretną datę jak juz w szpitalu będę. Narazie wiem ze 36tc czyli 19.09 to ostatni możliwy termin przy tych moich powikłania. Chyba wolałabym aby między tym 35/36 jak będę już na oddziale samo się zaczęło :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurczę a dziś mnie coś boli :-\ sama już nie wiem czy to Młody się tak wypycha czy to twardnienie brzucha :-( niby brzuch jest twardy tam gdzie jest akurat dziecko ale przy tym czuje takie hm naciąganie, rozciąganie..nie umiem nazwać tego...wzięłam nospe na wszelki wypadek i zobaczę co się będzie działo :-\

Kurczę a dziś mnie coś boli :-\ sama już nie wiem czy to Młody się tak wypycha czy to twardnienie brzucha :-( niby brzuch jest twardy tam gdzie jest akurat dziecko ale przy tym czuje takie hm naciąganie, rozciąganie..nie umiem nazwać tego...wzięłam nospe na wszelki wypadek i zobaczę co się będzie działo :-\

to rozciąganie i nadciąganie jak nazywasz i towarzyszący temu ból który opisujesz może wynikać z rozciągania więzadła obłego macicy.nasze maluszki w ostatnich tygodniach przybierama na wadze odnotowujemy duzy skok wagi to i miejsce na maluszka się powiększa .Pamiętaj, że macica jest jakby zawieszona na więzadłach w przestrzeni miednicy mniejszej i ból możesz odczuwać w różnych miejscach, nie tylko w podbrzuszu i pachwinach.

Jeśli twardnieje i boli w miejscu gdzie się wypina a np. u góry macicy masz miękko lub na dole to to nie jest skurcz. Nie martw się też tak mam. Jak chodzę to macie i brzuch tez mam jak kamień ale to lekarz mówi ze od ciężaru nie skurczy.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie wczoraj bolały właśnie tak tę więzadła. A poza tym mam jeden felerny mięsień, który zawsze mnie boli jak brzuszek rośnie i nic wtedy nie pomaga.
Lekarz mówił mi ostatnio, że w tych tygodniach to dziecko już się raczej wierci, rozpycha a nie tak kopie. A moja szaleje, że aż czasami wszystko mnie boli. Ale wolę to i wiedzieć, że wszystko z nią ok niż tak się skupiać na słabych ruchach

Do góry