reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Dobry pomysł:) moze moja córa namaluje cos dla brata bo od rana mi tu nudzikuje, pogoda piękna a my w domu bi stopa ja jeszcze boli:( Odliczam dni do końca wakacji...

U mnie niestety cc po raz trzeci ale termin moja daje na bieżąco tzn we wrzesniu będzie częsty monitoring mojej lokatorki bo wg mojej ginki dziecka nie ma sensu zbytnio przyspieszać.
Choć ucieszylabym się przyspieszenim gdyby miałabyć panną.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Rybki wiesz jakie wagi fajne...
na genetycznym juz ta różnica była mała u mnie... no ale szczerze to wolę rozpakować się wcześniej niż później. .. serio. dużo się mówi o wczesniactwie ale bardzo mało o dzieciach z ciąż przenoszonych które rodzą się z komplikacjami...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Co to za komplikacje?
Moj maly byl przenoszony 14 dni a moze i wiecej...
Jurczu kurde mialam o tym dzis pisać, moja kolezanka wtrąca sie do wszystkiego ! Nawet co do wyboru imienia, rozumiesz? Wkurza mnie tak mocno, że nie mam ochoty z nią przebywać. Kiedy proszę byśmy nie rozmawialy na dany temat bo i tak zrobie po swojemu to ona dalej. Najlepsze jest wlasnie to, że wlasnych dzieci nie ma! Za to na ich temat wie wszystko, jak kąpać, czym pielęgnować, jak karmić, co kupić, a czego nie...
Wiktorka to jest twoja kolezanka, sasiadka czy znajoma? Z kolezanka bym nie wytrzymala
Zyciowa ja prawie wszystko mam uzywane po corci łozeczko ciuszki posciel tylko kupiłam materiał i uszyłam na wszystko nowe bo teraz chłopak wozek tez kupiłam uzywany i wcale nie jest mi z tym źle nie czuje sie gorsza a przede wszystkim kazdy ma swoje zdanie i uszanujmy to wiecie czasami chciałabym zeby były te czasy sprzed 25 lat wtedy kazdy miał to samo bo jak cos było w sklepie to kazdy miał jednakowe i nie było tak jak teraz ze a bo ja mam buty adidasa za 500zł a ty masz tylko np innej marki z sieciowki za 100 czy to wazne jak dla mnie nie wazne ze dziecko jest ubrane czyste pojedzone a przedewszystkim kochane przez rodzicow i uczone szacunku do wszystkiego co posiada i do innych ludzi ba!
Swistak chcialabym zebys miala racje, czy to, kto w jakich butach za ile chodzil ma wplyw na szacunek innych czy miloac jaka dostal lub sam daje? Ja chodzilam w takich butach za 500 moi znajomi nie, nie wien kto ile doatal milosc bo nie siedzialam u nich w domu, ale kolega mi zawsze mowil ze zazdroscil mi rodzicow, ze byly u mnie w domu bardzo duzo milosci i szacunku. Na pewno ja widze u siebie wiecej tolerancji czy wlasnie szacunku do innych, zwierzat, przyrody itp niz u moich znajomych.
Moj syn teraz chodzi w butach za 5 zl a to czy bedzie w miare ok to sie okaze.

Tola moja mała była przenoszona więcej. .. chciała się urodzić wcześniej ale zahamowali akcje... kto wie może wtedy nie byłoby tylko problemów... może by się tak nie owinela i nie przydusila. .. ale to wszystko zostanie w sferze domysłów. ..
a tak urodziła się w niesklasyfikowanej zamartwicy z 1 pkt. ze zniekszralcona stopą. z wielkim krwiakiem na głowie.
i to są te konsekwencje o których pisałam. bo asymetria, wzmożone napięcie mięśniowe to był dodatek. przetrwały otwór owalny w sercu został zrzucony tez na sposób przeprowadzenia porodu i brak rozwoju wewnątrz płodowego po 40tygodniu ciąży. ..
gdyby się urodziła w tym 37tyg nawet jak chciała (bliżej pełnego 38) to być może wiele z tych dolegliwości by jej nie dotyczyło.
nikt jeszcze nie odgadl czy nieprawidłowe zapisy eeg tez nie są skutkiem porodu.

Wrocilam z zakupow juz czuje sie troche spokojniej bo do.szpitala chyba wszystko mam chyba ze cos pojedynczego to pod domem kupie..jeszcze męża do Smyka musze dzis zaciagnac bo jak narazie sama latam i wszystko kupuje co potrzebne no poza meblami,a tu wanienke i przewijak trzeba kupic obowiazkowo!
Ile tego wszystkiego jest dziewczyny..szok

Mi np tesciowa tylko mowi oj jakie ladne widzialam posciele oj jakie ladne rożki czy cos tam a ja sobie mysle to czemu nic nie kupilas?:D
No bo taka prawda...ale sama na siebie widze musze liczyc z wieloma sprawami i jest mi troche smutno bo za duzo na mojej glowie a moj maz tylko sie przyglada co przynosi listonosz albo kurier chyba nie dotarlo do coniektorych ze za kilka tyg zostanie rodzicem...:(
Przytulcie mnie:(
Betka, tylko facet nie czuje ruchow, bolu, szczykania, napietych cyckow i tym samym nie odczuwa ze trzeba, ze juz.
Ja jestem spioch, moj ranny ptaszek, w ciazy budze sie godzine, dwie wczesniej od mojego, budza mnie mysli o poscielach, materach, wozkach.
On tez jakos sie szykuje, drewno, wegiel na opal w takim miejscu zeby bylo mi latwiej, przerabia, buduje, maluje... Zajmuje sie tym czym facet potrafi. Malo ktory facet kupi kocyk czy butelke. Zarabia na to pieniadze, kaze kupic, dba o to zeby bylo, a jak sie brzdac urodzi to zobaczysz co facet potrafi. Kupi pieluchy, smoczki, i witaminy. Tylko jak musi lub mu pozwolimy.
Tola koleżanka, też nie wytrzymuje...
Nie wiem co was łaczy bo jesli wspolna praca, pasja itp to yrudno trzeba zagryz zęby. Ale jesli to kolezanka od pierdół, kawy, pogadanek to bym sie jej pozbyla.
Ale to nie jest rada, oczywiscie. Tylko taka mysl fla samej siebie.

Zyciowa czytam Cie, ja nie powinnam oceniac bo głąb jestem, ale to co piszesz jest madre jak dla mnie, nie wiem czy to dla Ciebie komplement czy ponizenie.
Nie pytam czy myslisz, ale czy masz na to dowody, czyli diagnoze neurolo ze to i to jest skutkiem porodu przenoszonego?
Ja mojego przenosilam 2 tyg od terminu om ale do zaplodnienia doszlo 6 dni przed dniami plodnymi. Na moje oko byl przenoszony 3 tyg, nie mam z nim problemow oprocz tego ze niektorzy mowia ze jest "kreatywny" (troszke zartuje, ale nie z Ciebie czy dzieci z problemem"
Jednak wierze w to co napisalas ze porod mozna zastopowac. Ja mialam problemy przy porodzie wlasnie dlatego ze nikt nie zaiwazyl u mnie trzech nocy skurczy i rzygania, w szpitalu oczywiscie. Pielegniarki tylko donosily worki na zmiane. Dziwi mnie to ze nie zareagowaly mimo znajomosci tematu. No chyba ze smieja sie ze mnie do dzisiaj ze ja nie czulam ze to porod. Ze instynk moj zawiodl.

Agica szafa ekstra:)nie wyglada na zaden staroć

Tola racje masz kobieto z tymi chlopami,dobrze ze sie nie wtraca w to co kupuje i nie komentuje moze dobrze ze siedzi cicho..
Uwaga dzis półki dla synka wiesza cieszy go to.skladanie mebli hehe

Dzis bylam na Aktywnej mamie i kolejna laska urodzila miala termin na 3 tyg przede mną..
Strach mnie chyba oblatał:D

reklama
Tola neurolog i kardiolog wskazali jako przyczynę zbyt późne rozwiązanie ciąży. chirurg jak oceniał stopień zniekształcenia stopy też wskazał zbyt późny poród jako przyczynę a także zaniepokoil się biodrami.
trafiliśmy na super ortopede i musiała mała się pomęczyć w szelkach pavlika-zle ułożenie stawów biodrowych prawdopodobnie też przez zbyt długi ścisk w brzuchu. asymetria tez była od tego co stwierdziła reh. reszta nie potwierdzona w papierach... tylko historie przypadku.

ja byłam trudnym przypadkiem bo nie mogli na podstawie om obliczyć terminu który zupełnie nie pokrywal się z rozwojem ciąży. okres miałam w czerwcu ostatni a w ciążę zaszłam prawdopodobnie we wrześniu. .. i taką historią nas los obdarzył :)

U córki teraz tez nie ma następstw razacych tego wszystkiego. został naczyniak. krzywienie stopy lekkie. nieprawidłowy zapis eeg (jak przed atakiem padaczki). podwyższone próby watrobowe (w czd w poradni transplantacji powiedzieli ze będzie tak miała już do końca zycia)... córka chodzi, mówi i rozwija... ale martwię się czy coś nie "wyjdzie" w przyszłości...

Do góry