reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Patrish ja mam.minky z wypełnieniem na zime do wózka. Polecam. Na lato te drugie niby drogie, ale wedlug mnie warto :)
Betka i mnie panika dopadła ostatnio :p do tego wszyscy dookoła mówią, że brzuch mi opadł... cieszę sie, że ci sie moja lista przydała :)

reklama
A wiecie że mi się trafił wózek za 200zl[emoji14]więcej w aptece wydałam haha
a wszystko rozebralam i wypralam wiec jest pachnące i czyste jak nowe :)
o na przykład mata edukacyjna. .. przy córce nie miałam w ogóle a teraz była przecena ze 100na 25zl wiec kupiliśmy a co ;) chociaż wiem ze to taki bajer[emoji14]przewijaki mam dwa oba dostałam i wyglądają jak nowe... karuzele tonylove dostałam tez jakaś z projektorem i w ogóle. .. używana jak nówka. przy córce miałam jakaś z campol babis i tak se wisiała tylko bo jej nie nakrecalam[emoji14]wanienka ze stelażem kosztowała nas 20zl używana. wyparze ją przed używaniem. ..
ubranka mam podarowane bo znajoma w lutym rodziła wiec kombinezony spiworki itp. mam po jej synku tak samo ubranka małe. .. sporo kupiłam w lumpeksie :)
kocyki sama szylam ;)
pościel i poszewki dziadkowie kupili :) w auta bo to pierwszy chłopiec w rodzinie :) wiec oni szaleją z kolorami niebieskimi i chlopiecymi motywami :)
łóżeczko od znajomej kupiłam po jej synku. który spał z nią haha wiec nieużywane[emoji14]

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Wiktorka, wiesz ja mam nawet takiego kolegę, który ma teraz 12 letniego brata. Rozumiem, że duża różnica wieku i że dużo pamięta z czasów kiedy brat był niemowlakiem, ale uważam, że dawanie mi rad na temat odżywiania w trakcie karmienia jest zbędne, zwłaszcza że przez te lata dużo się zmieniło, jego mama też nie była pierwszej młodości jak rodziła, a poza tym każde dziecko jest inne i mam nadzieję, że moje jedzenie nie będzie źle wpływać na samopoczucie bobasa, a jeśli tak będzie - będę się wtedy pilnować z jedzeniem.

Co do imienia, to nawet nie myślałam, że największą przykrość ze swoim komentarzem zrobi mi mój tata. Myślałam, że się rozpłaczę...

Ja też uważam, że to już tuż tuż. Z mojej grupy ze szkoły rodzenia już 2 urodziły :)
Mam nadzieję, że mąż mi już jutro porobi kilka prac majsterkowych i już będę miała wyszykowany kącik - pokażę zdjęcia w przyszłym tygodniu jak się z tym uporam. Sporo rzeczy zrobiła mi teściowa - organizer, kocyki, pościele, poduszkę chmurkę - to wszystko mi uszyła :) kupiła mi też SPORO ciuszków w szmateksie, tylko wszystkie w mikrorozmiarze 56 i mniejsze (ok. 12 pajaców, ze 20 body), bo mój mąż był bardzo malutki jak się urodził i myślę, że takich jej brakowało więc nas już w takie zaopatrzyła. Dzieciątko póki co jest drobniutkie, więc może faktycznie trochę w tym pochodzi :)

Ja łóżeczko mam po synu tylko materac kupie ... ale to później bo najpierw będzie młody e kołysce spać. .. która mam zamiar w poniedziałek zamówić :) pościel siostra mi szyję ... także nie kupuję ... kocyki i poduszek druga siostra szyję :) także będę miała takie jak chce :)

Patrish ja mam.minky z wypełnieniem na zime do wózka. Polecam. Na lato te drugie niby drogie, ale wedlug mnie warto :)
Betka i mnie panika dopadła ostatnio :p do tego wszyscy dookoła mówią, że brzuch mi opadł... cieszę sie, że ci sie moja lista przydała :)

no własnie oglądam
Link do: Skip Hop, Mod Dot, kocyk bawełna, welur, 76x100 cm
Link do: Samiboo, Zwierzątka leśne, Kocyk light, Zaczarowany las na mięcie
Link do: Samiboo, Zwierzątka leśne, Kocyk z wypełnieniem, Zaczarowany las na mięcie

Patrish te zwierzatka lesne cuudne :):)
Juraczu a co ci powiedzial ? Mi tez mowi o odżywianiu, mimo ze wie, że zwracam ogromną uwagę na to co jem(!) Najgorsze jak czasami mówię, że boje się czy sobie poradze, czy dam rade wykąpać to sie okazuje, sluchajcie, ze moze przyjeżdżać i kąpać moje dziecko... moje siostry tez maja dzieci, naogladalam się, uczestniczylam w ich pielegnacji i wychowaniu mimo wszystko uważam, ze nie jestem osobą ktora powinna radzic innym jak postępować z własnym dzieckiem. Przeciez kazda mama sama musi sie nauczyc i wypracowac plan dzialania

Ale dyskusja tu była jak spałam :-) :-) :-) czyli nie jestem jedną :-) generalnie to nie jest tak, że ja się tym jakoś szczególnie przejmuje ale chciałabym, żeby ktoś cieszył się ze mną a mnie tak kpiąco uśmiechał bo to przykre i denerwujące :-)
Ja też kupuje dużo używanych rzeczy i to nie z uwagi na konieczność ale wychodzę z założenia, że mogę to wydać na inne rzeczy :-) wiadomo, że i bez rodnych rzeczy dzieci będą szczęśliwe jak się im zapewni miłość i opiekę ale no właśnie skoro można kupić i jest to wygodne to dlaczego nie? No i po co właśnie ludzie sugerują, że teraz to wręcz wydziwiamy...Mi tak mam wrażenia moja własna mama robi jak jej mówię np co też się używa do higieny dla dzieci czy do głupiego pępka. No czasy się zmieniają, marketing robi swoje i wypiera różne produkty na rzecz miliona innych..jak we wszystkim innym...:-)

Beatka Ty się tak jednak spróbuj uspokoić, bo jeszcze z uwagi na stres coś się zacznie :-) a pewnie i tak dużo z nas przenosi albo urodzi raczej w terminie :-) więc wdech i wydech :-) :-) :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co piszecie to faktycznie niektórzy ludzie są beznadziejni , u Nas pierwsze dziecko w rodzinie , znajomi też nie mają i daleko im do tego więc na szczęście nikt nam się nie wymądrza :-) teściowa tylko grzecznie zasugerowała , że jak będziemy chcieli to przyjdzie i nam pierwszy raz wykąpie , ale to nawet zadowolona jestem i skorzystam z pomocy bo w sumie to nie mam żadnego doświadczenia . Nawet się zastanawiam czy jakiejś lalki sobie nie kupić , żeby potrenować to co w szkole rodzenia Pani mówiła , jak się przewija nosi itp :p
Tak zmieniając temat , nie wiem dlaczego od kilku dni strasznie mi się zawiesza te forum i wolno chodzi , Wy też tak macie ?

Juliangin mi się też czasami zawiesza i muszę przeinstalować aplikacje :-)

A propo szycia itp, moja mama obiecała mi taką właśnie pomoc i jak teraz wspominam to widzę, że jak zwykle jednak tego nie zrobi :-( nawet z prasowaniem chyba zostanę sama bo tyle już mówiłam jej ale nagle ona ma urlop i chce odpocząć, a jak pracuje to nie ma czasu bo jest wiecznie zmęczona :-\ no wspaniale myślę sobie...miało to wyglądać inaczej...:-(

reklama
Juliangin mi się też czasami zawiesza i muszę przeinstalować aplikacje :-)

A propo szycia itp, moja mama obiecała mi taką właśnie pomoc i jak teraz wspominam to widzę, że jak zwykle jednak tego nie zrobi :-( nawet z prasowaniem chyba zostanę sama bo tyle już mówiłam jej ale nagle ona ma urlop i chce odpocząć, a jak pracuje to nie ma czasu bo jest wiecznie zmęczona :-\ no wspaniale myślę sobie...miało to wyglądać inaczej...:-(

ja mam podobnie z tesciowa od pol roku szyje mi firanki wiec nawet teraz jej nie proszę o posciel i organizator na łóżeczko porostu kupie sobie gotowe komplety jak juz maly bedzie na tyle duzy aby spać pod kolderka

Do góry