reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

A wiecie wczoraj znajoma pisała na innym wątku ze na forum gdzie się udziela tez październikowym juz jedna dziewczyna urodziła :) bliźniaki. jeden 2100 i 49cm a drugi 1700 i 47cm :)

poczułam ze to juz niebawem się zacznie :)
patrzyłam na listę mamusiek z naszego wątku to dużo nas ale odzywa się mniejszą cześć. .. ciekawe która będzie pierwsza hihi

33tc ♡Tymon♡ +12kg

reklama
Patrish ja kupulam bambusowo-muslinowe pieluszko kocyki :p dwa hehe ale ich koszt to 50 zl i przyznam, że sama chetnie bym sie nimi przykrywala baardzo milusie :) tez zdaniem innych zbędne, pewnie mają rację. Ja tyle czasu czekalam na dziecko, że teraz to mnie moga w pupe pocałować. Ostatnio to nawet doslowie powiedzialam

no ja własnie dziś siedzę na smyku i nodik i oglądam kocyki wiele jest w dobrej cenie :) ale jak czytam opis
Lekki, idealny zarówno na okres wiosenno-letni, jak i jesienno-zimowy to wychodzę z założenia ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego i juz sama nie wiem :(
i tak sie wacham miedzy baby one a samibo

Wiecie bo to kwestia charakteru... znajoma urodziła w sierpniu i napisała ze lubi do mnie pisać bo od razu jej nie atakuje radami tylko jak człowiek pytam o jej sposoby itp. np jak nie miała pokarmu. mówi ze wszyscy od razu ze ma to a tamto robić. .. a nikt nie zapytał czego już próbowała. ..

wystarczy trochę zrozumienia i takiego podejścia po ludzku.
przecież, przynajmniej tak mi się wydaje, gdy młoda mama ma jakiś problem to sama zapyta jak juz wykorzysta wsztstkie swoje pomysły. ..

ja na przykład mam duuuuzo używanych rzeczy... ba! większość hehe nie dlatego że nie mamy kasy ale dlatego że te rzeczy są w stanie idealnym i nie widzieliśmy potrzeby żeby kupować nowe... zawsze te pieniądze możemy inaczej zagospodarować.
przy córci miałam większość nowych rzeczy. .. i nie widzę różnicy między tamtym a tymi które czekają na synka :)

33tc ♡Tymon♡ +12kg

Życiowa ja tak samo, na tym etapie tez wiekszosc od kogos kupuję, niemowlak przecież nie niszczy.
Patrish ja mam kilka kocykow, na zimę osobno, na lato będą te bambusowo muslinowe, mam tez zamowiony robiony na drutach.

Dziewczyny to moja druga ciąża wiec trochę łatwiej bo wiem z czego lubiłam korzystać po porodzie, co było funkcjonalne itp. Ale nie widzę powodu aby innym wmawiać swoje racje. Np. Monitor oddechu. Miałam teraz mam dwa dla bliźniaków i ja sobie nie wyobrażam spać bez tego. Tak jak nie wyobrażam sobie spać w łóżku z noworodkiem czy niemowlaków bo bym się bała. Tak jeśli inne kobiety się nie boją i chcą to ich wybór. Co do zakupów to przy pierwszym dziecku szalałam bardzo. Wszystko nowe i firmowe. Teraz troszkę gorzej finansowo, a i spojrzenie mi się zmieniło widząc jak mało pewne rzeczy się używa lub jak szybko się niszczą bez względu na to czy markowe czy nie. Także odpuscilam. a jak ktoś się wtrąca to szybko kończę temat, a radą przytakuje a robie po swojemu :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja jestem od rana zestresowana bo to juz tylko max 5 tyg,a moge urodzic juz nawet xa 3!!!! Mojemu to mowie a on boze za pokoj z grubej rury sie bierzemy tzn szafe kolega Nam jutro montuje i wtedy moj zlozy meble dla malego a ja bede dzialac z ukladaniem bo jestem.w polu jak tak Was czytam:D a termin jeden z blizszych do porodu.
Uciekam wlasnie na zakupy rzeczy do szpitala dla malego wanienka przewijak.bo panika mnie dopadla!!!!
Jeszcze poczytalam.wczoraj o porodzie te fazy itd i juz snilo mi sie ze chodzilam z brzuchem a na drugi dzien juz bez bo urodzilam i sobie szlam.ulica:p
Wiktorka sciagnelam liste z tego co napisalas chyba wczoraj co spakowalas:)

Zyciowa ja prawie wszystko mam uzywane po corci łozeczko ciuszki posciel tylko kupiłam materiał i uszyłam na wszystko nowe bo teraz chłopak wozek tez kupiłam uzywany i wcale nie jest mi z tym źle nie czuje sie gorsza a przede wszystkim kazdy ma swoje zdanie i uszanujmy to wiecie czasami chciałabym zeby były te czasy sprzed 25 lat wtedy kazdy miał to samo bo jak cos było w sklepie to kazdy miał jednakowe i nie było tak jak teraz ze a bo ja mam buty adidasa za 500zł a ty masz tylko np innej marki z sieciowki za 100 czy to wazne jak dla mnie nie wazne ze dziecko jest ubrane czyste pojedzone a przedewszystkim kochane przez rodzicow i uczone szacunku do wszystkiego co posiada i do innych ludzi ba!

Życiowa ja tak samo, na tym etapie tez wiekszosc od kogos kupuję, niemowlak przecież nie niszczy.
Patrish ja mam kilka kocykow, na zimę osobno, na lato będą te bambusowo muslinowe, mam tez zamowiony robiony na drutach.

no własnie wydaje mi się ze te muślinowe i bambusowe dobre na lato ewentualnie jako dodatkowa warstwa do zaduzego rożka :) teraz raczej bawełna mikrofibra jakiś polarek, welur ewentualnie to minky z wypelnieniem.

reklama
Życiowa ja dla starszaka wszystko nowe ... dopiero później coś tam od znajomej po jej synku dostawałam ....
A teraz mam cześć nowych cześć używanych. .. jak jest okazja korzystam.... ostatnio wygrałam na all aukcje z 14 bodziakami 2 pajace mi śpioch ami i bluza za aż 11 zł ... no a za nowe ile bym zapłaciła ... a przecież są jak nówki ile dzieciaczek ponosi takie maleńkie ubranka ...
A co do wózka ... ja jeszcze nie kupiłam. .. to mój wybór i moje pieniądze. .. trafi mi się super okazja oczywiście z wózkiem który ni się podoba to kupię używany a za zaoszczędzone pieniądze kupie co innego ... nie trafi się to kupię nowy i wydam ile trzeba ... I tyle

Do góry