reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

ja córkę mylam na stoliku i po cc to był koszmar dla mnie. w łazience nie ma opcji żebym się zmiescila na pralce np. a do wanny tym bardziej się po cc nie schyle ;) i jeszcze nie chce przenosic małego z pomieszczenia do pomieszczenia. a z tego co pamiętam najlepiej w jednym pomieszczeniu myć i ubierać itp żeby była jednakowa temperatura. tak więc będę kąpać w sypialni i od razu tam ubierać i pielęgnować :) a później karmienie i spać. .. :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny kupiłam pieluszki Pampers i chciałabym kupić płyn do kąpieli Hipp a chusteczki Cleanic Kindii, bo słyszałam że mają skład w porządku i w ogóle są spoko jednak koleżanka powiedziała mi, że robię głupotę bo najlepiej kupować wszystko jednej firmy, żeby dziecko nie dostało alergii i powiem Wam, że już całkiem zgłupiałam. jak myślicie jak to jest?

Ja się boję stelaża. Wolę się schylać do wanny, albo postawię na pralce bo oczami wyobraźni widzę jak ten stelaż się składa, albo spada z niego wanienka... Ja mam zakaz kupowania czegokolwiek już w tym miesiącu :D w sumie zostało nam niewiele z takich większych rzeczy bo chyba w sumie wanienka i przewijak. Dla siebie nie mam jeszcze nic, żadnych koszul, staników, ale czekam na początek września jak skończy się szlaban na wydawanie pieniędzy.
Mało mam ubranek, ale nie chcę kupować nie wiadomo ile zwłaszcza, że nie wiadomo jaka płeć, a poza tym pewnie jeszcze podostajemy, a jak nie to są sklepy internetowe. Na początek myślę, że to co mam to wystarczy - już jest poprane i poprasowane, ale trochę się przeraziłam, że wszystkie ubranka zmieściłam na dwie niepełne pralki.
Teraz chcę się zabrać za zrobienie kącika dla maleństwa w naszej sypialni, mam już naklejki i grafiki do zawieszenia, tylko nie mogę się doprosić o wywiercenie otworów na haczyki...
Ja spałam dzisiaj idealnie, już nie pamiętam kiedy miałam taką noc, od ok.22.30 do 6.45. Nawet siku nie wstawałam :D
Dwie pralki ubranek?? Wg mnie to sporo? Chyba, że masz na myśli większą rozpiętość rozmiarowa.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie wszystkie które mam we wszystkich rozmiarach razem z pieluchami, 2 prześcieredałkami wyszło tak 2x po 3/4 pralki (a prasowania tego na pół dnia), a przeraża mnie to, że kilkanaście ubranek i kilka pieluch to tak naprawdę 1/5 pralki i pewnie po tyle trzeba będzie prać :)

jejku ja robiłam prania ciuszków od 54-62 i wyszły trzy pralki... oprócz tego pralka z kocykami i np. spiworkiem do spania itp. jeszcze mam jedną reklamowke do przejrzenia i kombinezony do wyprania. ..
jeszcze została mi pościel ale póki co jest u rodziców bo oni kupili :)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Ja mam jedną półkę i to też szeroka rozpiętość, 56 mam kilka sztuk i szczerze mówiąc nawet nie chce dokupowac tak malych. Dziś zamowilam w hm kilka rzeczy, ale rozmiar 68. U mnie pewnie też będzie z pół dnia prasowania lub mniej :p ale nie ma co się martwic, są sklepy internetowe i zawsze można dokupić

Dziewczyny które są już mamami, czy nie denerwowała Was ogromna ilość tych napów? Ja nie mam doświadczenia w ubieraniu dzieci, ale myślę, że szybko przerzucę się z takich rozpinanych body na takie tylko rozpinane przy szyjce, bo myślałam, że mnie trafi jak prasowałam je, rozpinałam i zapinałam :D

Tez mam malo ubranek na 56 ale jak nienormalna nakupowalam na 62 jak to przejrzalam to wydawalo mi sie dosc sporo teraz zabronilam sobie kupowac i jedynie bede brala na 68.A w czym pierzecie? Z lovela czy jakos widzialam mleczko do prania,niewiem co kupic...

jak dzidzia malutka to łatwej ubrać jej tylko rączki a resztę zapiąć bo pozniej to się nabiera wprawy i nie ma różnicy juz w tym co i jak ubieramy :)
ja piore w jelpie bo akurat był w promocji ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry