reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Cześć :)
Czytam was od początku ale jakoś brakowało mi śmiałości żeby się wkręcić wcześniej, teraz skorzystam z tego że dołączyła Marta ;)
Jestem już mamą 5cio letniej Marysi i aktualnie spodziewam się synka (27tydzien termin na 17.10).
tą ciążę przechodzę zupełnie inaczej niż pierwszą. nie wiem czy lepiej czy gorzej ale zupełnie inaczej ;)
Dodam że z partnerem staraliśmy się 1.5 roku zanim się udało. i że szokiem było dla mnie jak się dowiedzieliśmy ze to jest chłopczyk (w rodzinie mam same dziewczynki- moi rodzice za 6 razem doczekają się wnuka :) )

Mogę tu z wami zostać?

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja spodziewam się parki a mam już 4 letnią córkę :) mój termin to 18.10 ale z bliźniakami to raczej wcześniej będzie :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale fajnie :) u mnie na samym początku były dwa pęcherzyki ale jeden się wchłonąl.
Generalnie to ja liczę na szybszy termin rozwiązania bo chcę ponownie cc. Pierwsxy poród niestety też się rąk skończył ale bardzo długo mnie trzymali na oksy. .. no i mała dostała 1pkt :/
nie chce powtórki bo bardzo długo walczyłam o to aby była zdrowym dzieckiem...

ja mam urodziny 17.10 i liczę na to że córeczka zrobi mi prezent i się też tego dnia urodzi :-) a na razie termin na 23.10

Życiowa ja też miałam cesarka przez cukrzycę i cholestaze i teraz napewno kolejna. Raz ze dwójką, dwa cukrzyca znów wróciła. Powiem Ci ze tez zupełnie inaczej przechodzę niż 1 ciążę i co by odpukać lżej. Choc chyba to już się kończy bo dziś np. Pachwina kos łonowa i ogonowe bolą... widziałam dzieciaki w poniedziałek i miały już po 840g. Następne usg mam w 31 tc i liczę na jakieś 1300 :) jeśli miałyby się urodzić we wrześniu to chciałabym 18.09 bo mamy 6 rocznicę ślubu.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila to sa taśmy dla sportowców, tez o tym myślałam

Glukoza chyba wyszła dobra bo nie dzwonili ze szpitala a dzis miały być wyniki.

Ja Wam powiem ze w pracy odpoczywam, w domu jest tyle roboty ze masakra[emoji19]

U nas bedzie pierwszy chłopak od 24lat[emoji5]
Nadal cieżko wszystkim uwierzyć. Ciekawa jestem co dziewczynki powiedzą na siusiaka[emoji23]

http://lbdf.lilypie.com/UYdOp1.png

Poziomki tak chyba to właśnie takie plastry, ponoć bardzo pomagają. Moja kuzynka rodziła kilka dni temu i przez ostatnie kilka tygodni miała je właśnie na plecach :-) mówiła, że dzień do nocy :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzidzianapokladzie chyba tak :) Tymon :)

Juz zaczęli go rozpieszczac ;) ubranka, pościel itp. mogą teraz wybierać autka i niebiskie rzeczy ;)
z mojej strony to mają moi rodzice utrudnione zadanie bo córkę rodziłam na Mazowszu a oni mieszkaja na dolnym Śląsku teraz mieszam kolo 80km od nich wiec tez nie najbliżej ale może będą nas częściej odwiedzać[emoji14]

No to super:-) to widzę, że już część wyprawki skompletowana. Dziadkowie pewnie będą tak zakochani w Tymonku, że może taka odległość nie będzie stanowiła bardzo dużej przeszkody;)

Kurczę ale te nowe rzeczy intensywnie pachną :-\ może dobrze, że ten wózek już jest to zdąży się tego zapachu pozbyć :-\ okropność, cały dom czuć "nowością" i wcale to nie jest fajny zapach....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

witam :)
oj wyprawkę to już mamy całą ;) kilka drobiazgów zostało a tak to wszystko albo czeka albo jest zamówione (komoda)... wózek wyprany, poskladany i owinięty. .. łóżeczko odbieramy w sierpniu ... nawet ciuszki mam poprane i poprasowane pochowane w woreczkach szczelnych. ..
ostatnio mi przyszło zamówienie z apteki z podkladami smoczkami butelkami itp.
ja wolę mieć wcześniej dużo wszystko i niech sobie leży.
z ciuszkami to chciałam we wrześniu działać ale mama moja i mój partner tak podgadywali mnie ze będę miała brzuch większy. .. ze upały mogą być. .. ze ciężej mi będzie. .. i w sumie mieli rację bo teraz mam z głowy ;)

poziomki ja mam zupełnie na odwrót z odpoczynkiem... w pracy miałam co robić a w domu nie tyle odpoczywam a się nudzę :(
kupiliśmy niedawno mieszkanie i na początku remont to było co robić a teraz mam jeszcze przepukline kresy białej wiec czuje się jak inwalida jakiś :/

reklama
Wow no to super;) my mamy w zasadzie tylko ubranka w większości bo odkąd dowiedziałam się że muszę leżeć to nie dają mi nic kupić żeby nie zapeszyćo_O jak to taki nieładny zapach to i ja muszę o tym pomyśleć

Do góry