reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Nevka co to za lekarz. Ja bylam pierwszy raz 3 tydzien i 5 dzien. Ginekolog byl bardzo mily. Ja bym poszla do lekarza domowego.

Sojna jak masz w porzadku ginekologa to sie nie boj. W tamtym tygodniu tez odliczalam godziny do wizyty
No jestem ciekawa jak to będzie... A u Ciebie jak? Co Ci powiedział?

reklama
Hmmm.. :( zobaczymy jaka w czwartek będzie beta :-( . Sama już nie wiem co o tym myśleć... ale zachciało mi się rosołu i naleśników haha :-)

@Nevka ja bym poszła do jakiegokolwiek lekarza i powiedziała co jest na rzeczy i jaką masz prace i żeby ci dal na 2 tyg zwolnienie. w tym. czasie beta zdazy urosnac, ty odpoczniesz a gin zdazy zobaczyć czy to ciąża i wówczas da ci właściwe zwolnienie. To jest niedopuszczalne, takie zachowanie gburowate.

Nevka, ja byłam na pierwszej wizycie tak jak pisałam 3t6d i lekarka rodzinna podobnie zareagowała jak Twój ginekolog, powiedziała, że ciąża to nie choroba i może dać mi zwolnienie na 2 dni... Ale tego samego dnia poszłam prywatnie do ginekologa i od razu jak powiedziałam o sytuacji w pracy to dał mi zwolnienie. Wystarczyło że wynik bety mu pokazałam, stwierdził ciążę i założył kartę ciąży.

Szkoda gadać :-( ile trzeba się uprosić niektórych... pójdę dziś do pracy i jutro także... po prostu będę wolniej robić... :(. Trzeba być pozytywnej myśli :-) będzie dobrze :-)

Nevka skoro chodzisz na nocki,to nie możesz tam trochę pościemniać,chyba w nocy was tak nie pilnują?

@Nevka czy nie mogłabyś powiedzieć w pracy o ciąży? Jeśli nie, rozumiem zdarza się to od razu zmieniałabym lekarza. Kurczę to nie są dobre warunki..

Ja bym się zbuntowala i nic nie ruszyła. Pamiętaj że pracodawca nie może Cię zwolnić, jeśli jesteś w ciąży

dziewczyny jak mi radzicie kiedy mam powiedzieć w pracy o ciąży
na zwolnienie na razie się nie wybieram (praca umysłowa) dobrze się czuje ogólnie, oprócz objawów fizjologicznych

reklama
Do góry