reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Bellina wlaśnie moja położna mowi, ze lepiej dac die naciąć. Jesli tego sie noe zrobi pochwa moze pęknąć np w gwiazde lub az do odbytu co moze skutkować wypadaniem macicy lub pozniej nie trzymaniem moczu czy bolem podczas współżycia. Wiec ja jestem pewna, ze bede chciala tego no i znieczulenie tez bym chciala. U nas w szpitalu daja znieczulenie tylko wczesniej trzeba do aneztezjologa pojsc

Bellina wlaśnie moja położna mowi, ze lepiej dac die naciąć. Jesli tego sie noe zrobi pochwa moze pęknąć np w gwiazde lub az do odbytu co moze skutkować wypadaniem macicy lub pozniej nie trzymaniem moczu czy bolem podczas współżycia. Wiec ja jestem pewna, ze bede chciala tego no i znieczulenie tez bym chciala. U nas w szpitalu daja znieczulenie tylko wczesniej trzeba do aneztezjologa pojsc
Wiktorka mówię stricte o ochronie krocza. Położna wie kiedy bieleje i pęknie. A da się urodzić bez nacięcia i bez pęknięcia i o tym mówiłam ;) ale tu już potrzebne ćwiczenia przed porodem, odpowiednia pozycja i zapewne masaż podczas.
Mnie wręcz przeprosili, że mnie natną, ale sama miałam świadomość, że pęknąć sama bym nie chciała.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ale nie masz za co przepraszać ;) nie określiłam tej kwestii tak dokładnie, bardziej w domyśle. Bo właśnie takie informacje można wynieść ze szkoły rodzenia, o której w poście wspominałam.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Któraś chętna??? Zapraszam

Taka jestem zdolna że aż:D

Ja! Ja! Ja! Kocham takie słodkości! :)

Mam straszne duszności, znaczy się nie mogę normalnie złapać oddechu, męczy mnie to strasznie, wiec wymyslilam wczoraj ze pojedziemy na basen. I... To był głupi pomysł, duszno, śmierdzi chlorem... A popływać mi nie dało bo mi brzuch ciągną w dół :) serio, myślałam że to nic nie wpływa na to a jednak ;) Hihi

Ja mam to samo! Już kilka razy w sklepie mnie to wzięło... Zimny pot, duszności, omdlenia...
Masakra. W pierwszej ciąży tego nie miałam :(

Hej. Miałam takie klucie czasem w pierwszej ciąży i teraz z bliźniakami też mam. Na szyjkę wtedy to nie miało wpływu wiec wierze ze i teraz nie ma. Ale za to mnie w pachwinach strasznie ciągnie i boli.. a was?

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam to wczoraj, dzisiaj lepiej... Także też myślę że jest ok! :)

Ja już po śniadaniu :)
Ale znowu do łóżka. Damian ma grypę żołądkową i boję się że się moge zarazić :(
Jak narazie to czuję się ok, oprócz senność...

Miłego niedzieli :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga przyjemnego odpoczynku..
Ja mam jazdy ciagle z tymi atakami dusznosci w pt w kinie tez zalalam sie potem powietrza mi brakowalo duszno jak niewiem..w autobusie czy aucie nie wspomne albo wczoraj w sklepie:/ a pogoda taka przyjemna i wiaterek jest.. to jak upaly sie zaczna chyba z domu nie wyjde

Aga przyjemnego odpoczynku..
Ja mam jazdy ciagle z tymi atakami dusznosci w pt w kinie tez zalalam sie potem powietrza mi brakowalo duszno jak niewiem..w autobusie czy aucie nie wspomne albo wczoraj w sklepie:/ a pogoda taka przyjemna i wiaterek jest.. to jak upaly sie zaczna chyba z domu nie wyjde
Będzie ciężko przeżyć to lato :(

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Bellina. Tam gdzie ja rodziłam stosuja ochrone krocza i wszystko co dobre dla pacjentki. Te babki co sa na szkole rodzenia tez pracuja na porodowce. Sa dobrze przygotowane moze az za dobrze, sa cwiczenia, robia tez masaż . I tak uwazam ze piorą mozgi. Wlasnie dzieki nim tak sie tez zalatwilam na porodowce.

reklama
Tola masz rację, szkoła rodzenia ta przy szpitalu napewno podejmuje kroki i działania by im się lepiej pracowało.

Temat z OKSYTOCYNA jest wcale nie poruszany! A dla czego??? Bo nie powinnyśmy jej przyjmować oba tylko ułatwia pracę lekarzom i pielęgniarka a my się meczymy i drzemy z bólu przez sztuczne skurcze bardziej bolesne i większe.
Dlatego też są te pęknięcia. Bo bez oksytocyny powinien poród przebiegać naturalnie i pomału aż będzie rozwarcie. A osytocyna wszystko przyspiesza ale też bardziej boli i nic nie dzieje się NATURALNIE a tak powinno być.

Do góry