reklama
Dziewczyny kiedys tu zaczelam pisac ale ja sie chyba nie nadaje do pisania o zyciu codziennym, bo moja ciaza niestety nie nalezy do latwych i nie chce codziennie nudzic o swoich problemach.Mam nisko polozone lozysko przodujace ciaza blizniacza dwu kosmowkowa, krwawienia zdarzaja mi sie z tego powodu od czasu do czasu co konczy sie wizytami na pogotowiu albo pobytami na oddziale, no i okolo 18 tygodnia dolaczyly czeste skurcze macicy, narazie z szyjka jest w miare ok.
Mieszkam w szwajcarii tu lekarze przepisuja na skurcze magnez ale niestety na mnie nie dziala najlepiej.
Mam przepisany tez buscopan ale mam go tylko brac jak sie juz nie da ze skurczami inaczej, tylko tak sie sklada ze te skurcze zaczynaja sie kolo poludnia i jak go nie wezme raz dziennie to nie odchodza.
Macie dziewczyny pojecie cos na temat buscopanu, jak lekarze do tego leku w ciazy podchodza w Polsce czy wogole go przepisuja.Tu niestety nie ma nospy.Znow bije sie z myslami czy mam wziasc ten cholerny buscopan czy nie bo zaczynaja sie skurcze za skurczem powoli.
Mieszkam w szwajcarii tu lekarze przepisuja na skurcze magnez ale niestety na mnie nie dziala najlepiej.
Mam przepisany tez buscopan ale mam go tylko brac jak sie juz nie da ze skurczami inaczej, tylko tak sie sklada ze te skurcze zaczynaja sie kolo poludnia i jak go nie wezme raz dziennie to nie odchodza.
Macie dziewczyny pojecie cos na temat buscopanu, jak lekarze do tego leku w ciazy podchodza w Polsce czy wogole go przepisuja.Tu niestety nie ma nospy.Znow bije sie z myslami czy mam wziasc ten cholerny buscopan czy nie bo zaczynaja sie skurcze za skurczem powoli.
ewelinka10425
Fanka BB :)
A nie miałby Ci kto kupic i wyslac tam na miejsce nospe? Ja tez mam te skurcze, niby ich prawie nie odczuwam a spowodowały zmiękczenie szyjki... jak czuje że są częściej to biorę nospe, a magnez 3 razy dziennie.
Marluna. .. kochana tu buscopan jest bez recepty. Kupi się go w każdej aptece. Przy bólach brzucha moja gin powiedziała ze max 3 dziennie .... w pierwszej ciąży kiedy miałam przedwczesne skurcze miałam zalecane 3 x dziennie magnez asmag forte plus 2 x dziennie buscopan
Może zadzwon do jakiejś polskiej gin wyjaśnij sytuacje i zapytaj o zalecenia .... albo jeszcze lepiej jeśli masz rodzinę w Pl może ktoś mógłby ci pomoc... a buscopan wykupić i wysłać?
Może zadzwon do jakiejś polskiej gin wyjaśnij sytuacje i zapytaj o zalecenia .... albo jeszcze lepiej jeśli masz rodzinę w Pl może ktoś mógłby ci pomoc... a buscopan wykupić i wysłać?
Agica:)
Marluna mi tez sie wydaje ze skoro Ci lekarze przepisali ten lek to mozesz go brać. Napewno mniej zaszkodzi niz przedwczesny poród.
A co do marudzenia to po to tu jestesmy kto Cie lepiej zrozumie niz inna marudząca ciężarna główa do góry, bierz leki i odpoczywaj
A co do marudzenia to po to tu jestesmy kto Cie lepiej zrozumie niz inna marudząca ciężarna główa do góry, bierz leki i odpoczywaj
Marluna. .. kochana tu buscopan jest bez recepty. Kupi się go w każdej aptece. Przy bólach brzucha moja gin powiedziała ze max 3 dziennie .... w pierwszej ciąży kiedy miałam przedwczesne skurcze miałam zalecane 3 x dziennie magnez asmag forte plus 2 x dziennie buscopan
Może zadzwon do jakiejś polskiej gin wyjaśnij sytuacje i zapytaj o zalecenia .... albo jeszcze lepiej jeśli ma.sz rodzinę w Pl może ktoś mógłby ci pomoc... a buscopan wykupić i wysłać?
Tu buscopan jest na recepte przepisali mi go z wielka laska ale sie udalo.
Mam przepisany 3xdziennie tylko w razie ostatecznej potrzeby, szczerze tak mnie na niego uczulali ze boje sie go brac.
Skurcze niestety sie wzmagaja i bez chociaz jednego dziennie sie nie obejdzie zeby nie wiem co, ale tak mnie nastraszyli ze ten buscopan zle wplywa na szyjke i na dzieci ze biore go z ogromnymi wyrzutami sumienia.
Jednak troche sie uspokajam jak czytam ze w Pl lekarze go zapisuja bez wiekszych problemow.
Kurcze kiedys byl fenoterol i mimo jego negatywnych skutkow ubocznych na matke dzis chetnie bym po niego siegnela ale niestety nie ma ho juz na rynku.
reklama
Agica:)
Świstak a jak Twoja krzywa cukrowa? To Ty chyba pisałaś, ze przytyłaś 2.5 kg od początku ciazy! Szczęściara! Ja tyle przytyłam na sam widok pozytywnego testu ciążowego
Betka odpoczywaj
A mi sie przyśnił placek po węgiersku! polskiej knajpy nie mamy w okolicy wiec sama sie wzięłam na gotowanie, gulasz gotowy tylko ziemniaków nie chce sie mnie trzeć
Betka odpoczywaj
A mi sie przyśnił placek po węgiersku! polskiej knajpy nie mamy w okolicy wiec sama sie wzięłam na gotowanie, gulasz gotowy tylko ziemniaków nie chce sie mnie trzeć