reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja przed ciąża od kilku lat stosuję espumisan i na poczatku ciazy spanikowalam czy moge stosowac ale na szczescie tak, zadne inne leki mi nie pomagaja a przez klopoty z jelitami wstawalam rano do pracy nic nie zdazylam wypuc zjesc a brzuch jak balon...

reklama
Swistak to normalne cisnienie nie obawiaj sie ale jak mialam kiedys pamietam jednego dnia 90 na ileś to wygladalam jak trupek

Dzięki to pójdę dziś kupić espumisan :-)

A ja właśnie słuchałam detektorem Synka i jak mi nagle dotknął głowicy od środka to się tak wystraszyłam, że najpierw krzyknęłam a jak zajarzyłam to się uśmiałam szczerze :-) chyba bardzo bardzo blisko przepłynął czy coś :-) :-) było to bardzo wyraźnie czuć :-)
Moja gin mówiła, że przy jego wielkości i umiejscowioniu rzeczywiście mogę już teraz czuć :-)
Ubaw od rana :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila tak Ci zazdroszczę.
Ja od wczorajszego popołudnia schodze z nerwów... wieczorem jaj zwykle dzidzia zasnąć nie daje bo plumka z boku na bok, rano budzi. Tak ani wczoraj ani do teraz nic... Juz piłam sok poziomkowotruskawkowy, i kąpiel, i chyba idę na spacer go poruszać by się raczył ruszyć i dać znak mamusi ze wszystko okey... Bo tu osiwieje zaraz.... :(

Hej, ja też mam ciśnienie jak rozjechana żaba :-p walę kawę ale szału nie ma :no2:

Właśnie wróciłam z kozami od dentysty, poszło szybko starsza jedna dziura załatana, młodsza zero ;-) ;)

Mi też wzdyma brzycha, najgorzej wieczorem :dry:

Pola może przytuliło się do kręgosłupa i go nie czujesz, to normalne, ma tyle miejsca, że może się jeszcze na tym etapie gdzieś schować.

Dziś wybił 18tc, może i dość dziewczyny ze to normalne, że nie ma się co martwić... Ale... Poprzednia wizyta w poniedziałek mnie nastraszyla, bo kazała mi leżeć i przyjść w ten pon. Na 3d do przychodni by sprawdzić łożysko bo jej nie pasowało, no i padło słowo "nisko" ktoro odbija mi się echem codziennie... Kazała dzwonić gdyby skurcze się rozchulaly, czy coś się działo.. Mąż mówi dzwoń, a ja sama nie wiem bo się boje ze się bardziej zdenerwuje... Poczekam do wieczora.

Hmm trudno coś doradzić. Niby po 20tc codziennie już da się wyczuć ruchy więc o tyle to spokojnie... a z tym łożyskiem to niestety nie znam się.. Ja bym zadzwoniła bo po co cały dzień się denerwować? Choć na mój gust raczej powie, że to normalne, że pewnie nie czujesz codziennie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi też się wydaje ze powie ze to za wcześnie na codzienne odczucia ... może być tak jak Milka pisze.
Ale z drugiej strony jak masz się zamrtwiac to dzwon.
Ja pewnie też bym się denerwowala bo tez mojego codziennie czuje od jakiegoś tygodnia ... wcześniej rzadziej teraz po kilka razy dziennie najmniej ..

Do góry