reklama
Wiktorka88 O
Fanka BB :)
Paulina i ja chyba bede musiala stanik wiekszy kupic i ciagle modle sie by mi piersi zostaly po ciazy. Wczesniej mialam male B, a juz niedlugo chyba c beda. Super! Tola no kurka ja pierogow tez robic nie umiem moja szwagierka do ciasta dodaje piwo i powiem wam, ze przez to jest takie delikatne, ze mmm
Tola81
Ja za to nigdy nie robiłam z mięsem i nigdy nie robiłam krokietow, chyba zrobię w sobotę, musze się zmusić nauczyć bo mam duzo kuraka a młody lubi krokiety za to przejazdy mu się udka itp
Wiktorka88 O
Tola może masz sprawdzony przepis.na ciasto do pierogow?
Tola81
Ja robię z przepisu mojej mamusi. Na 1 kg mąki krupczatki 1 jajko, tyle że ja wbijam.jajko do szklanki wysokiej ok 300 ml rozbijam jajo widelcem dolewam wodę max i do mąki, gniote, dodaje.wode jeśli jest potrzeba. Jak mi się nie chce gnieśc to ciasto do worka na 20 min. Też zależy ile gotujecie. Trzeba zobaczyć jak ktoś lubi kapcie to gotuje dłużej, np 7 min ja gotuje 1-2 min od zagotowania.Tola może masz sprawdzony przepis.na ciasto do pierogow?
Tola81
Większość z was ma termomiksa to ciasto nie problem. Z lepieniem gorzej
Chociaż ja miałam Boscha Mum i też ciasto robił, sprzedała
I gniote.
Chociaż ja miałam Boscha Mum i też ciasto robił, sprzedała
I gniote.
Wiktorka88 O
Ja nie mam termomiksa. A gotowac nie umiem ani pierogów ani rosolu ale sie naucze !-pierogi robie w sobote! Tola a farsz jak sie robi ?
reklama