reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja zawsze z mamą robię pierogi ale taki miks z mięsem grzybkami i kapustą przepyszne lepię z nią jak przyjeżdża i mrożę w porcjach:) taka cwana jestem ale sama jeszcze się nie nauczyłam robić, a ruskie uwielbiam:)

reklama
Paulina powodzenia w tej Twojej sprawie:)
to i tak dobrze, że dopiero zmieniasz biustonosz ja już dawno musiałam:D

Paulina i ja chyba bede musiala stanik wiekszy kupic i ciagle modle sie by mi piersi zostaly po ciazy. Wczesniej mialam male B, a juz niedlugo chyba c beda. Super! Tola no kurka :) ja pierogow tez robic nie umiem :( moja szwagierka do ciasta dodaje piwo i powiem wam, ze przez to jest takie delikatne, ze mmm

Ja za to nigdy nie robiłam z mięsem i nigdy nie robiłam krokietow, chyba zrobię w sobotę, musze się zmusić nauczyć bo mam duzo kuraka a młody lubi krokiety za to przejazdy mu się udka itp

Tola może masz sprawdzony przepis.na ciasto do pierogow?
Ja robię z przepisu mojej mamusi. Na 1 kg mąki krupczatki 1 jajko, tyle że ja wbijam.jajko do szklanki wysokiej ok 300 ml rozbijam jajo widelcem dolewam wodę max i do mąki, gniote, dodaje.wode jeśli jest potrzeba. Jak mi się nie chce gnieśc to ciasto do worka na 20 min. Też zależy ile gotujecie. Trzeba zobaczyć jak ktoś lubi kapcie to gotuje dłużej, np 7 min ja gotuje 1-2 min od zagotowania.

Ja nie mam termomiksa. A gotowac nie umiem ani pierogów ani rosolu ale sie naucze !-pierogi robie w sobote! Tola a farsz jak sie robi ? :p

reklama
ja wiem, że moja mama gotuje mięso z kapustą kiszoną dodaje grzybki potem to mięso obiera z kości wszystko razem sieka mieli itd doprawia i wychodzi super farsz ale ruskie nie wiem jak robi to już Tola jest ekspertką:)

Do góry