reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Melduję się dziewczyny! W domku oczywiście :)
Zrobili mi KTG, tętno w normie, zapisały się pojedyncze skurcze na poziomie 60. Rozwarcie nadal na dwa palce, gin mi zrobił ponownie masaż, tym razem mocniejszy. Zobaczymy. Wody nadal w normie.
Jeśli nie urodzę w ciągu tygodnia to mam wypisane skierowanie na patologię na 16 października - to będzie piątek, w sobotę próba oksytocynowa, w niedzielę coś tam - ogólnie powolne wywoływanie porodu, aby go jak najbardziej naturalnie pobudzić. Także na pewno jakiś tydzień mnie czeka na patologii... nie zapowiada się zbyt kolorowo. Póki co mam tydzień jeszcze w domku... może się ruszy.

Jak pomyślę, że to już jutro to mdleję... [emoji3] Będę Mamą- o *****! [emoji33]
Heh, super napisane :-) Czekamy na relację :-D

Dream to właśnie wyglądało jakby miała atak astmy. Nie mogła oddychać ale ja jakimiś sterydami inhalowali i jest już lepiej. Buziaki
No jakby Wam wyszła astma w diagnozie to wiesz... jestem do dyspozycji, jakbyś chciała pogadać.

(...) Mała Frania jest grzeczniutka śpi po 3,4 h w dzień i w nocy 5-5,5. Wszyscy są w niej po uszy zakochani. Siostra starsza przeszczęśliwa chodzi całuje przytula. Ja czuje się świetnie. Tfu tfu żeby nie zapeszyć. Idyllo trwaj.
Waga 9 dni po porodzie pokazuje -1 kg sprzed ciązy, brzuch płaski da się da się :-) :tak:
Ale radość bije z Twojego posta, z każdego zdania :-) Gratuluję płaskiego brzucha!!!!

No i jestem na oddziale, robią badania w kierunku zatrucia ciążowego.
Dziś po przebudzeniu miałam 140/93 a już przy przyjeciu 120/80. Jakieś czary, albo mój nowiutki ciśnieniomierz robi sobie ze mnie jaja. Głupio mi jak nie wiem, ale lekarz zdecydował, że będzie nas obserwował.
Uuu, ale kiszka. To dawaj znać na bieżąco co Ci tam będą mówić o tym zatruciu... Współczuję Ci...

reklama
Witam Kochane :)

Ja po wizycie (opisana w odpowiednim wątku). Jestem zadowolona :)
ZUS dosłał kasę, więc siedzę nad opłatami. Popołudniu czeka mnie jeszcze: odwiedziny koleżanki, dentysta, odwiedziny u Teściowej. Jest co robić...

Dream, jak tam dzisiaj?

Dbdg &&& zaciśnięte i powodzenia życzę :)

Lilo, powoli do przodu :) oby tak dalej!

Witam kochane,
Mała je wieęc ja na BB ;)

Jest cudowna i przekochana. Je i śpi zero jęku czy stęku...tfu,tfu ....

R zapina przy małej że hej! Przewija, kąpie, przynosi mi i ogólnie zakochany w swojej niuni, nawet bywam zazdrosna ;)

Je co 3,5-4 h przewijanko i spanko. Mam nadzieję że tak pozostanie. Ja wskoczyłam w trybiki i nawet nie pamiętam już że cc była ;) choć mam jeszcze szwy. Połóg też bezbolesny i skąpy. No ale żeby nie było yak kolorowo to cyce masakra....turbo produkcja no i bolą :/

Buba, co prawda Mała jeszcze u mnie w brzuchu, ale już Ci zazdroszczę tak spokojnej Królewny :) Nie mówiąc już o zaangażowaniu męża i prezencie.

Buba ale extra prezent. Ja to czekam do 6 i jadę na izbę bo mi krew trochę poleciala i boli brzuch i skurcze chyba się nasiliły. Stres robi swoje. Młoda juz w szpitalu inhalyja ja ma zostać t przynajmniej 2 doby buuu :( a ja sama musze sobie radzic .

Normatywna, zdrówka dla Córci. Wiem, że nie układa się teraz po Twojej myśli, ale może lepiej byłoby pojechać na IP żeby sprawdzili te plamienia i skurcze???

U mnie noc taka sobie, skurczybykow kilka bylo ale nieregularnych. Ok 4-5 sie obudzilam z bolem brzucha tak na srodku takie ciagniecie jakby rozrywanie ehh dziwne to bylo.

Sysiu, ja mam takie bóle przez połowę ciąży... jak Mała się rusza to jeszcze bardziej boli :(

No i jestem na oddziale, robią badania w kierunku zatrucia ciążowego.
Dziś po przebudzeniu miałam 140/93 a już przy przyjeciu 120/80. Jakieś czary, albo mój nowiutki ciśnieniomierz robi sobie ze mnie jaja. Głupio mi jak nie wiem, ale lekarz zdecydował, że będzie nas obserwował.

To na pewno moja zryta, potargana psycha :/

Dziewczyny, tylko pozazdrościć takich mężów :) Mój mam nadzieje tez zabłyśnie ale pewności nie mam ;)

Dagpio, to dobrze, że lekarz postanowił to poobserwować.

Co do prezentów, to ja raczej wątpię, że Ł. cokolwiek mi zafunduje... Taki "dusigrosz" z niego jest, że czasem mi przykro. Jeszcze teraz mamy na głowie kupno samochodu, więc się pewnie wykosztuje. Za to już liczy ile to z ubezpieczeń dostaniemy :/ Ja to mam zamiar to wydać na Małą i siebie :p Niech spada na drzewo! Ja noszę, ja rodzę, ja będę karmić... Mnie też coś się od życia należy :)

Czesc u mnie tez dalej nic... zadnego skurczu nie mam nawet, jutro mam wizyte w szpitalu na 8:30 to moze cos powiedza... dzis nie rodze i tak bo mecz musze obejrzeć ;) wkurza mnie to, ze zawsze rodze po terminie... przez to dzieci ponad 4kg a jednak latwiej wycisnac 3,5kg niz 4200g czy 4400g... czekam wiec i czekam i zla jestem na to wszystko, bo zadne naturalne metody na rozpoczęcie sie porodu nie dzialaja, zreszta nigdy nie dzialaly... ; ( nie mam humoru nawet sie udzielac... ; (

Ja nawet ok spałam, 5 razy kibelek, młody mocno się trzyma brzusia.
Zazdroszczę prezentów i w ogóle myślących o tym partnerów, mój raczej o tym nie myśli. Wnerwiam się oczywiście, że nic od niego dostać nie mogę i że traktuje mnie tylko jak inkubator dla syna, zero pomyślunku. On chce żebym mówiła mu o tym gdy coś mi nie pasuje, coś boli, bo oczywiście sam mam wrażenie nie wiedziałby aby przysłowiowe gacie ściągnąć do sikania, a gdy już mówię o co chodzi i to właściwie za każdym razem jest powtarzanie się jak pajac w tym samym temacie, to On ku*wa udaje debila i że pierwszy raz o tym słyszy, ehhhh. Frustracja pełną gębą, szkoda gadać.
Posprzątane, teraz poczytam sobie coś i leżę do wieczora ;-)
Dream - ja mam 16.10 urodziny :-p

Normatywna gratulacje:)

isabela zazdroszczę tak ekspresowej akcji:)

Dream moze po tym drugim masażu szyjki coś się ruszy.Ja wgl słyszałam,że taki masaż jest bolesny..to prawda?

reklama
Do góry