reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Dream kciuki moze cos sie ruszy.
Buba - swietny prezent nic tylko pozazdroscic
Normatywna - zdrowka dla corki , ja bym jechala do szpitala bo jak pojawila sie krew to cos nie tak chyba
Dbdg powodzenia za cc

U mnie noc taka sobie, skurczybykow kilka bylo ale nieregularnych. Ok 4-5 sie obudzilam z bolem brzucha tak na srodku takie ciagniecie jakby rozrywanie ehh dziwne to bylo.

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Przepraszam, że się nie odzywałam ale napajałam się szczęściem :-) :tak:

No więc poród jak wiecie szybki miałam, a skurcze pojawiły się koło 20.00 w domu, ósemki na piłce porobiłam, m jak miłosć obejrzałam, kolacje zjadłam wykąpałam się i mieliśmy jechać do znajomych. Wcale się nie nastawiałam, że to to. No ale koło 21.30 skurcze co 2,5 minuty. W mówi zawieźmy Antoninę do babci, no to jak ok ale do szpitala mnie nie wieź (on ok ok). Wróciliśmy do domu i koło 22,30 W mówi szpital juuuuużżż.... ja nie nie fałszywy alarm na pewno (przerażała mnie wizja ocp do terminu). Ale siła mnie zebrał, a że szpital mamy 5 minut drogi. Byliśmy w szpitalu 22,40 izba dokumenty, na porodówkę wkroczyłam o 23. Badanie 5cm połowa porodu, ktg założone, wkucie zdążyła zrobić leki naszykowała i instrumenta wszelkie. 3 skurcze się zdążyły napisać,a ja że czuje parcie. Badanie i okrzyk PORÓD !!! Proszę do porodu, lekarz nie zdążył dolecieć ledwo druga położna. Pierwszy party główka drugi reszta. Lekarze dobiegli dopiero jak mała u mnie na brzuchu leżała, dzięki temu miałyśmy 10 minut dla siebie. Jest piękna wcale nie sina ani brudna. 55cm 3350 szczęścia. W nawet nie zdążył ogarnąć co się dzieje. Potem poszedł z mała a ja w ciągu dwóch poporodowych godzin wypełniałam dokumenty z położną. A po przewiezieniu na sale cyc i poszłam sama się umyć i ganiałam po korytarzu. Dostałam pieszczotliwy przydomek szybka i taki piękny poród miałam oo !! :tak:;-);-)

Mała Frania jest grzeczniutka śpi po 3,4 h w dzień i w nocy 5-5,5. Wszyscy są w niej po uszy zakochani. Siostra starsza przeszczęśliwa chodzi całuje przytula. Ja czuje się świetnie. Tfu tfu żeby nie zapeszyć. Idyllo trwaj.

Waga 9 dni po porodzie pokazuje -1 kg sprzed ciązy, brzuch płaski da się da się :-) :tak:

Widzę, że coś u Was się przystopowało, a poźniej jak będzie bum to na całęgo.

Buba piękny prezent, mój dał i dwa tysie na rozdysponowanie na co chce, plus bukiet kwiatów. DAł mi chociaż konto wspólne bo wie, że mi samej to zawsze szkoda i w ogóle a tu mam rozkaz wydania. I co i pierwszy zakup to była torba La Milou feeria taki ot zakupy dla mnie :-D:-D Resztę wydam jak Franka podrośnie i pojedziemy do Wa-wy, swoje ulubione butiki odwiedzę.

Resztę nadrobię poźniej, cycownik się obudził.

Miłego dnia :-)

No i jestem na oddziale, robią badania w kierunku zatrucia ciążowego.
Dziś po przebudzeniu miałam 140/93 a już przy przyjeciu 120/80. Jakieś czary, albo mój nowiutki ciśnieniomierz robi sobie ze mnie jaja. Głupio mi jak nie wiem, ale lekarz zdecydował, że będzie nas obserwował.

To na pewno moja zryta, potargana psycha :/

Dziewczyny, tylko pozazdrościć takich mężów :) Mój mam nadzieje tez zabłyśnie ale pewności nie mam ;)

Dream odezwij się jak tam sytuacja:)

Buba ohoho mężuś przyszalal, śliczne, wreszcie sobie odpoczywaj, należało ci się :)

Normatywna ojej nieciekawie z córeczka, zdrówka dla niej

Isabela hoho niezły poród, ja choć przyszłam do szpitala z 7 cm to na.poród musiałam poczekać jeszcze godzinkę hehe

Dream daj znac co u Ciebie.

Isabela wow jaki porod :) no i plaskiego brzucha to zazdroszcze.

Lilolo trzymam kciuki za dziewczynki zeby ladnie jadly i przybierały.

Buba super prezent, ja w sume tez dostane przyzwoity, bo torebke na ktora sie czailam, wiec super :)

Normatywna zdrowka dla coreczki.

Milego dnia dziewczyny :)

Kasik jak tam twój maluch z tymi nocami?

tragedi nie ma, ale nocki sa rozne. W dzien napradwe przyzwoicie spi, ale mamy taki problem, ze po kapieli zasypia okolo polnocy dopiero. Wczoraj o dziwo zasnal od razu, ale jak obudzil sie po 23 to zasnal dopiero o 1 :( no ale jak zasnie o polnicy to budzi sie kolo 3 i kolo 6.
A Twój?

Buba ładny push prezent ; P mój też uwielbia biżuterię ale za Nelke dostałam na prawdę fajny prezent :p zestaw do astrofotografii oraz filtr do mglawic dzięki któremu można wyciągać kolory w teleskopie (oko ludzkie jest nie wrażliwe przez co wszystkie mglawice widać w odcieniu szarości). Do tego montaż na mój aparat I obręcze do podłączenia obiektywu kikiki
Za Lari dostałam torebkę CK i £100 na ciuchy :]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry