reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Dzięki dziewczyny, chyba faktycznie macie rację z tą miłością, ale obaw przed niewiadomym jednak nie unikniemy.

Październik rozpoczęty jakoś tak spokojnie, czyżby przestało się nam raptem spieszyć:-D.

U mnie noc wyjątkowo spokojna, spałam jak zabita, nic mnie nie bolało, nawet dzidzia zbyt ruchliwa nie była. Taka cisza przed burzą chyba.
Miłego dnia.

reklama
Iga też się boję czy mi miłości wystarczy dla dwójki, tym bardziej że byłam nastawiona na dziewczynkę i już się nie mogłam na nią doczekać, ale w poniedziałek wszystko odwróciło się do góry nogami. Boję się, że synka mogę tak nie pokochać.
jak tylko zobaczysz dziecko to pokochasz je tak samo :tak:

Szymcio mnie obudził, myślałam ze glodny a on się powiercił, strzelił kupę i śpi dalej a ja usnac nie mogę.

Z ta miłością macie racje, nie da sie kochac mniej jedno dziecko czy drugie, kocha sie tak samo mocno obydwoje.
U mnie jest inny problem, zazdrość starszego synka, w naszym zachowaniu do niego nic się nie zmieniło, zajmujemy się nim tak jak przed porodem a nawet więcej, caly czas go przytulam i mowie ze bardzo go kocham a i tak widzę po nim ze zazdrosny. Mam nadzieje że szybko mu przejdzie bo mi sie serce kraje jak na niego patrzę bo nie ma mnie juz na wyłączność i na każde zawolanie :'(

moja Lilka w tym samym wieku, tez staram sie jej poswiecac duzo czasu, zeby nie czula sie jako ta druga, jak narazie widze ze nie jest zazdrosna....
My dzis mamy wizyte u okulisty....
milego dnia:-)

Witam kolezanki, lekko rozczarowana jestem powiem wam, jakos tu cicho w sensie bez wiesci o rozpakowanych mamusiach? moze wam sie spieszyło zeby sei załapac na wrzesien a pazdziernik to powoluutku bedzie szedl? :-):-D ja w nocy zaliczyłam pare skurczy z bolami juz myślałam ze was zaskocze ale ucichło.. :crazy: jutro wizyta u lekarza zobacze co mi powie, juz nie moge sie doczekac.:rofl2:

Dziewczyny ktore rodzily wczoraj jak bedziecie mialy chwie czasu napiszcie nam prosze jak to wszystko przebieglo :D bo my tuciekawe jestesmy wszystkie :-)

coffe time!!!

Dzień doberek!
Melduję się w dwupaku! Wieczorem było kilka skurczów, jak zwykle, nawet takie co 20 minut. I jak zasnęłam, to się młodemu znudziło i jak zwykle się wyciszyło :-) On w ogóle śpi gdy ja śpię. To cudowne :-D

Ewula, miałam taki dylemat, choć mimo wszystko inny - na początku ciąży, jak się dowiedziałam że będzie chłopak... A ja byłam 100% pewna że jest dziewczynka, i ryczałam, że go nie pokocham, że nie chcę chłopaka... :baffled: A teraz nie wyobrażam sobie, aby miała być dziołcha :-D Czekamy na Olka i jego małego pindla :-p

Paulka, a jak jest u synka z czytaniem albo słuchaniem bajek, które wy czytacie? Ja akurat z moją (nieco starszą, oczywiście) czytam lekturę, ona czyta na głos i od razu ją omawiamy, rozdział po rozdziale. Tytuł "oto jest Kasia" Jaworczakowej. I tam jest o dziewczynce zazdrosnej o niemowlę, z którym mama wróciła do domu nagle. Jeszcze nie wiem jak się to skończy, ale może sobie na to zerkniesz? Poza tym możesz poszukać jakiejś pomocy najpierw w poradnikach dla rodziców. Warto szukać informacji... Ja mam nadzieję, że u nas będzie ok. Na razie Róża jest dobrze nastawiona. Na dzielenie i w ogóle, ale jak będzie w praktyce to ja nie wiem...

Dziewczyny ja też się zastanawiam jak to zrobić żeby E nie była poszkodowana jak mała się urodzi. O ilość miłości się nie martwię. Ale jakiś damy radę.

Julisia u mnie jakby mała miała słabe tętno to od razu zostawiają na oddziale. Mi każą być po porządnym posiłku i w razie coś mieć przy sobie słodkie.

Lilolo super ze jesteście już w domku.

Buba odpocznij trochę przez ten tydzień.

Kitek moje mieszkanie nie lepsze. My tylko wymieniliśmy drzwi wejściowe. Mąż zmienił elektryke i rzucił gipsu na ściany. Resztę musimy przeżyć jaka jest i powoli zbierać na kolejny remont.

Paulka u mojej siostry jest mała różnica między dziećmi i jej syn jest bardzo zazdrosny o siostre. Mam nadzieję że E juz jest na tyle duża ze nie będę miała tego problemu. Chociaż potrafi powiedzieć ze on czegoś nie miała a małej kupiliśmy.

Dream może mały chce się urodzić w terminie?

Eli my powoli wracamy do sfery intymnej ale tak bez szału.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Witam się październikowo:)

Lilolo super,że już jesteście całą rodzinką w domu:)

U mnie brzuszek twardy,napina się.Czasami mam bóle jak na miesiączkę i bóle krzyża,ale nie są jakieś takie mocno doskwierające. Nadal chyba nie wiem jak do końca wyglądają te skurcze,żebym nie przegapiła:p we wtorek mam ktg i wizytę.Powiedziałam małemu,że ma siedzieć w brzuszku do 11.10,akurat w ten weekend mam zjazd na uczelni,ale po może już wyłazić:D ciekawe czy się posłucha:) termin z OM mam na 16.10,ale z USG na 23.10,ciężko powiedzieć na który się nastawiać.

Życzę Wam miłego dnia:)

reklama
Do góry