reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Dream - to teraz wieczorkiem poprzytulaj się z chlopem i pójdzie do przodu....

Ladyk- fajnie się czyta twojego posta....

Malinka odpoczywaj

Wrocilam do domu.
Dzieci: Kami i Oliwia mają zwolnienie do środy wlacznie. Ogolnie katar, kaszel a i mnie troche rozklada ehhhhh

Mój M jakby nigdy nic. Oczywiscie musialam jechac drugi raz jechac z nim zatankowac i po gaz. Wrrrrr
Teraz Się chłop zrehabilitowal i robi obiad z dziećmi.
Ja leżę i mam ddoła.....zdrzemne się jak sie uda.

reklama
Wydaje mi się że sinupret w syropie jest na alkoholu i zbyt małym dzieciom nie można go podawać.

Lady ale Wam fajnie, niech Maluchy zdrowo rosną.

Malinka zaufaj lekarzom, chyba wiedzą co robią. Głowa do góry.

Ledwo wróciłam z młodym z tej szkoły. Ciągnie mnie teraz w kroku że chodzić nie mogę. A i na wkładce jak wróciłam miałam strasznie dużo śluzu, zastanawiam się czy to nie czop śluzowy. Kurczę muszę doczekać do przyszłego poniedziałku w dwupaku.

Ja dzis znow na pelnych obrotach hihi. Zrobilam 3 prania w tym firanki, umylam okna , powiesilam firanki, ogarnelam mieszkanko, obiad i zakupy i to wszystko do 12 mialam gotowe a potem leniuchowalam haha z ksiazka. Teraz tak mnie wzielo na malowanie paznokci i o pomalowalam nawet ü nog - siedzac na wc z noga na wannie hahaha ale dobrze to wyglada, a za chwile lece do przedszlola po Ami a ze cudna pogoda to wrocimy do domu spacerkiem zamiast busa zachaczajac o plac zabaw , a co trzeba korzystac :)

Jutro wizyta w szpitalu z usg i planowanie porodu , zaczynam jutro 36tc - juz blizej niz dalej .

Dbdg- co do lampki ja kupilam z ikea ksiezyc ma fajny lekki Blask w sam raz do nocnego karmienia i przebierania.

Dream pomecz tam chlopa, poszoruj cos w domu na kolanach , napewno sie ruszy :)

Ladyk super ze jestecie juz w domu , wszedzie dobrze ale w domu najlepiej jednak cala rodzina

Dokładnie! Ladyk twój post napawa energia i optymizmem :-)

Dreamgirl nie wiem czemu aż tak przeżyłam te sterydy. Wiem że to tylko może pomóc a ryczalam jak bobr.. Jakoś nie spodziewałam się tego i może dlatego. A ja wiecie, z tych co se zaplanuja i tak musi być. A tu człowiek nie ma żadnej kontroli. Wiem że to pranie to nie koniec świata, ale wiecie, zaplanowalam sobie wszystko,cały kącik,plan robienia i szykowania i teraz dupa blada. No ale zdrowie Zuzi najważniejsze. Jak już będzie dobrze to wypuszcza i sobie powoli porobie po swojemu i będzie git. A mała już będzie gotowa na przyjście o każdej porze więc zero stresu gdy zdecyduje się wyskoczyć wcześniej :-) tylko kiedyś pisalyscie ale nie pamiętam.. po jakim czasie sterydy dają efekt?

Dreamgirl coś tam się dzieje? Czy cisza?

Isabela też się coś nieodzywa

Która to tam jeszcze do rodzenia się spieszyla? :-)

Ja dostaje dexaven

Tak w ogóle to się ogarnęłam gdy usłyszałam jakie problemy ma kobieta obok leżąca... Niedawno wykryto dopiero że dziecko ma przepukline i narządy poza brzuszkiem. W tym brakuje nerki i wątroby :-( jak minie doba od cesarki to mają zabrać malucha na operację ale przezywalnosc może być różna... A ona z mężem mimo wszystko nastawieni optymistycznie. Podziwiam i doceniam teraz ze mój problem to w sumie żaden...

W dodatku mierzyli mi ciśnienie i mam ładne :-) tylko jakaś spiaca jestem po tym zastrzyku

Dream czyzbys czekala na mnie do srody? Hehe
Hahaha, Paulka możliwe, kto to wie... :sorry:

Dreamgirl nie wiem czemu aż tak przeżyłam te sterydy. Wiem że to tylko może pomóc a ryczalam jak bobr.. Jakoś nie spodziewałam się tego i może dlatego. A ja wiecie, z tych co se zaplanuja i tak musi być. A tu człowiek nie ma żadnej kontroli. Wiem że to pranie to nie koniec świata, ale wiecie, zaplanowalam sobie wszystko,cały kącik,plan robienia i szykowania i teraz dupa blada. No ale zdrowie Zuzi najważniejsze. Jak już będzie dobrze to wypuszcza i sobie powoli porobie po swojemu i będzie git. A mała już będzie gotowa na przyjście o każdej porze więc zero stresu gdy zdecyduje się wyskoczyć wcześniej :-) tylko kiedyś pisalyscie ale nie pamiętam.. po jakim czasie sterydy dają efekt?
Dreamgirl coś tam się dzieje? Czy cisza?
Ehh, nic nie mów - ja też jestem zaplanowana zazwyczaj. A tu nic nie mogę przewidzieć... Chciałam dzisiaj zostać, nie zostałam. W ogóle jakoś tak nie idzie po mojej myśli. Nie lubię się tak dostosowywać. A - ja też dostałam Dexaven.
Porobiłam trochę przysiadów, ale nic nie czuję. Pozmywałam kupę naczyń, tak jakoś nie mam co robić!!! Aaaaaa.... miałam plan, że mnie tu dzisiaj nie będzie. I nie przygotowałam najwyraźniej planu B. I nudzę się. Beka :-D

Heyo ;-)
Ja od dzisiaj właściwie zaczynam okres spokoju i odpoczynku do porodu. Wszystkie plastiki, smoki i takie tam wysterylizowane, torba gotowa, obiad zrobiony, poćwiczone, koleżanka wpadła na 1,5 godz i leżę i nie mam zamiaru już nic dzisiaj robić. Po południu ma kolega przyjechać aby nam zamontować nc+ i mam tylko nadzieję, że bez niespodzianek się obędzie :-p

reklama
Ja dzis znow na pelnych obrotach hihi. Zrobilam 3 prania w tym firanki, umylam okna , powiesilam firanki, ogarnelam mieszkanko, obiad i zakupy i to wszystko do 12 mialam gotowe a potem leniuchowalam haha z ksiazka. Teraz tak mnie wzielo na malowanie paznokci i o pomalowalam nawet ü nog - siedzac na wc z noga na wannie hahaha ale dobrze to wyglada, a za chwile lece do przedszlola po Ami a ze cudna pogoda to wrocimy do domu spacerkiem zamiast busa zachaczajac o plac zabaw , a co trzeba korzystac :)

Sysia Ty tak na poważnie?? Zmęczyłam się od samego czytania! Szacun!!!

Ladyk ależ fantastyczna energia! Pozazdrościć! I w ogóle super, że jesteście już w domu :-)

Dream Kochana długa noc przed Tobą, możesz dziś nadrobić te ostatnie kilka miesięcy posuchy :-D a rano po śniadaniu od razu szykuj się na porodówkę :p

Malina bez paniki! Może uznali, że jak takie ciśnienie będzie się powtarzać to zechcą zrobić cc i na wszelki wypadek podali sterydy. Lepiej, że są nadgorliwi niż mieliby olewać sytuację.

No i co tam jeszcze chciałam? Zaraz sobie na pewno przypomnę :-D

Ja wyprawiłam młodsze dziecko na taniec, siedzę i myślę (wow!) czego mi jeszcze brakuje i doszłam do wniosku, że nie zamówiłam kocyka i rożka!!! W związku z tym nie mogę jeszcze rodzić :-D

Do góry