reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Lilolo, evvula czekam na konsultację. Nie dałabym się zbyć tak łatwo. Powiedziałam, że ginekolog przysłał mnie na Izbę bo powiedział, że nie wie czy to od ciąży czy zakrzep.

Lilolo, evvula czekam na konsultację. Nie dałabym się zbyć tak łatwo. Powiedziałam, że ginekolog przysłał mnie na Izbę bo powiedział, że nie wie czy to od ciąży czy zakrzep.
Kochana trzymam kciuki!!!
Hej :-)

Uwielbiam gdy kładę się późno z myślą że mogę pospac a z samego rana przychodzi w odwiedziny ktoś z rodziny... Cudownie...

Dbdg kłucie też mam, ale w pochwie, w brzuchu jedynie gdy bolą mnie jelita to mam ostry ból a te twardnienia kiedyś były tak delikatne że w sumie gdy dotknelam brzuch to dopiero je zauważalam a teraz jak złapie skurcz, no bo nie wiem jak to inaczej nazwać, to aż muszę się lekko zgiac, kurcze nie umiem tego opisać :p może to te przepowiadajace?

Krewetka trzymam kciuki! Szybko zleci a 35 tydzień już niebawem :-)

Buba my już po etapie wybierania kolorów i malowania , niestety nawet wielkie wzorniki są przeklamane... I jeden kolor wyszedł zupełnie inny... Na szczęście nie jest taki zły no ale zaburzyl koncepcję bo miał być inny eh

Kitek Szpital w którym będę rodzic ma skrajne opinie, od fatalnych do wychwalania, ale prawda jest taka że tylko w tym jest wykwalifikowany personel i oddział dla noworodków i przywoza tu różne przypadki, więc wolimy chuchać na zimne i mieć opiekę wyrazie czego pod ręką. W dodatku mamy tu najbliżej więc dodatkowy plus... A opiniom z internetu też do końca bym nie wierzyła, ja zrobiłam wywiad wśród znajomych które tam rodziły

Lilolo dużo zdrówka!
Masz rację kochana ja mam 11 próbek pomalowanych na ścianie i nie mogę się zdecydować....na próbniku inaczej na ścianie inaczej...
Dbdg - też myślę, że jesień za pasem :happy: Ale dla nas to chyba dobrze, powietrze będzie rześkie, lepiej się śpi i ja mam na jesieni urodziny. Jak byłam mała to nie lubiłam mieć urodzin w październiku, ale zmieniło się to, bo zaczęłam zauważać ogromne zalety tej pory roku, piękne kolory do tego dochodzą i niedługie już pojawienie się śniegu, kocham to :-D Też odczuwam coś co wydaje mi się być skurczami, ale nie jest to na szczęście bolesne tylko takie dziwne, że czasem muszę na chwilę się zatrzymać i zgiąć. I też się zastanawiam czy poczuję poród :-p Ale myślę, że nie może być inaczej hehe.

Buba - my kolory mamy już wybrane ( szary z fioletem ), tylko trzeba jechać i kupić, ale to chyba w przyszłym tygodniu. Najbardziej mi się chce śmiać z reakcji moich rodziców, bo kuchnię sobie pomalowaliśmy na czerwono-kremowo ( i do tego jasne meble )i marudzili, że jak dla nich jest za ciemno, to ciekawe jak teraz zareagują :-p Oni to by pewnie chcieli żeby było wszędzie po staremu, czyli wszędzie albo biały kolor albo jakiś mało od bieli odbiegający .

Kitek - też miałam dylemat z wyborem szpitala, ale finalnie padło na ten, w którym przyjmuje moja dr, tak mi z resztą wszystkie koleżanki radziły. Naczytałam się opinii w internecie, ale one akurat mi nie pomogły wcale, bo wszędzie było tyle samo negatywnych opinii .

Lilolo - współczuję, mnie od kilku dni wieczorami łapie dziwny ból gardła, ale piję harbatkę z miodem i cytryną i przechodzi. Mam nadzieję, że nie przerodzi się to w coś poważnego .

To ciekawe co by powiedzieli u nas na czarne strukturalne ściany w sypialni...;)

Walczę z kolorami dalej.....

Ale mnie pocieszylyscie z tymi wymiarami :) tak to moje pierwsze dziecko wiec obawy jesCze wieksze a i tak jestem panikara.. Lublinianki to tylko ja na jaczewskiego? Ojoooj.
Ja wlasnie prasuje ciuszki dla mego maleństwa po praniu bo mam duzo po siostrze choć troche za wczesnie jeszcze :-D
Kobietki a robilyscie moze usg 3d?

Witam wszystkie przyszle mamusie:) dołączamy z syniem do forum w 30 tc. Ktos z Lublina? Pozdrawiam;-);-)
witaj

doris oby to nic groźnego! daj znać co i jak

ja jestem po obchodzie, dyżur miala moja gin wiec plan jest taki ze za ok 1,5 tygodni cc:eek: strasznie ssie boje.... mam nadzieje ze bedzie ok, zrobili mi USG 33t2d maly wazy ok 1830g, cisnienie jak zwykle 170/120 ale dali mi konska dawke i troche padlo eh.........

Ostatnia edycja:
Malinka 3mam kciuki by te dwa tygodnie szybko zleciały żebyś mogła wić to gniazdko. Co do ćwiczeń pytanie czy aby na pewno je dobrze napinasz. Po za tym ciąża niestety tak działa ze one są zwiotczałe przez to nie spełniają swojej funkcji- przygotowanie do porodu.
Chybra jak samopoczucie?
Colly jak po wizycie?
Doris a jest ciepła rozgrzana- ta łydka?
Charme nic się nie bój żadne usg nie jest dokładne różnica może być +/- 400 g

Charme ja chce rodzić na Jaczewskiego, stamtąd mam lekarza i tam też rodziłam pierwsze dziecko. A na kiedy masz termin?

Krewetka będzie dobrze, my tu się będziemy męczyć na końcówce a Ty będziesz już tulić swoje Maleństwo. Trzymam kciuki, aby ciśnienie nie rosło.

reklama
witaj

doris oby to nic groźnego! daj znać co i jak

ja jestem po obchodzie, dyżur miala moja gin wiec plan jest taki ze za ok 1,5 tygodni cc:eek: strasznie ssie boje.... mam nadzieje ze bedzie ok, zrobili mi USG 33t2d maly wazy ok 1830g, cisnienie jak zwykle 170/120 ale dali mi konska dawke i troche padlo eh.........

Skąd się takie wysokie ciśnienie bierze?

1,5 kg minie nim się obejrzysz. Nie dziwie się, że obawiasz, ale wszystko będzie w porządku. To chyba będziesz pierwsza... [emoji6]

Do góry