reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja już przestałam się zastanawiać nad wagą małej i martwić. Będzie jaka będzie. Niech waży ile chce, byleby była zdrowa. :-)

Charme, no z urodzeniem to już większy problem... :-) To twoje pierwsze dziecko? Może już teraz synek będzie wolniej przybierał. :tak:

doris, kciuki by wszystko było w porządku! Rzucacie tu jakimiś wskaźnikami, pojęcia nie miałam, że coś takiego w ogóle istnieje.:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Fibrynogen to akurat jest dość specyficzny i na jego wynik wiele czynników może oddziałowywać w tym na pewno ciąża. A wskaźnik jest nieznacznie przekroczony.

Sprawa z didimerami jest istotniejsza i faktycznie chyba lepiej podjechać do szpitala.

Dora,

Miałaś wcześniej problemy z zakrzepami, krzepliwością?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

No właśnie nie :-/ i przed sekundą dzwoniła do mnie pani z laboratorium!! Pytała czy widziałam wynik, i żebym to skonsultowała. Boję się :-/

Nie bardzo jestem w temacie ale jesli chodzi o to ze nie macie ślubu a chcesz zeby niunio mialo nazwisko tatusia to idziecie oboje do urzedu i on sklada oswiadczenie ze jest tatusiem i ty takze :tak: i juz

To wiem :-) ale i tak z innych powodów musimy przyspieszyć ślub więc jak się uda to będzie jednego załatwiania mniej ;-)

Kamila nie stresuj się, ja też jeszcze nic nie zaczęłam jeśli chodzi o wyprawkę. Dziś zamierzam dopiero zamówić szafę na ubranka dla maleństwa, a dopiero potem prać i prasować, wózek też dalej nie zamówiony.

Mój R. też brał kiedyś broncho-vaxom, chyba trochę pomógł, ale nie był już taki bardzo mały, pewnie ze 6 lat miał.

Charme ja wprawdzie nie z Lublina, ale w Lublinie mam zamiar rodzić.

Doris też uważam że lepiej pojechać do szpitala i skonsultować.

Dora,

Jedź jak tylko będziesz mogła. Te didimery trochę mnie martwią, ale Ja jednak nie jestem lekarzem. Może to wcale nie będzie nic groźnego. Trzymam kciuki &&&&:tak:

Dora,

Jedź jak tylko będziesz mogła. Te didimery trochę mnie martwią, ale Ja jednak nie jestem lekarzem. Może to wcale nie będzie nic groźnego. Trzymam kciuki &&&&:tak:

Lilolo właśnie wstąpiłam do domu i zabrałam mój wypis z IP jak byłam wtedy z tachykardią bo pamiętałam, że tam miałam oznaczane d-dimery i ku mojemu zdziwieniu tam mam jeszcze większy wynik, tzn. 1.087 :-O a wtedy lekarz powiedziała mi, że moje wyniki są super... może faktycznie w ciąży te wartości są podwyższone??? No nic, jadę do szpitala. Najwyżej uznają mnie za wariatkę.

Dora,

Przy problemach z sercem didimery mogą wzrastać i zazwyczaj to robią. Ale to znów wracamy do tego, że kardiolog powinien się tym zainteresować. A jak wiemy wizyte masz już za sobą.

W sumie wiadomo ja to tylko oznaczam wyniki i tak naprawdę nie wiem jak to przekłada się na choroby itd ale my też zawsze przy didimerach podwyższonych kazalismy się zgłaszać do lekarza. Jeszcze raz kciuki &&&

reklama
Kocham polskie szpitale. Pan w rejestracji zapytał mnie czy byłam już z tym w jakiejś przychodni... Tak, poczekam dwa tygodnie na wizytę i pójdę do przychodni pokazać moje wyniki :-D chyba że nie zdążę, ups!

Do góry