reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

Ja już przestałam się zastanawiać nad wagą małej i martwić. Będzie jaka będzie. Niech waży ile chce, byleby była zdrowa. :-)

Charme, no z urodzeniem to już większy problem... :-) To twoje pierwsze dziecko? Może już teraz synek będzie wolniej przybierał. :tak:

doris, kciuki by wszystko było w porządku! Rzucacie tu jakimiś wskaźnikami, pojęcia nie miałam, że coś takiego w ogóle istnieje.:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Fibrynogen to akurat jest dość specyficzny i na jego wynik wiele czynników może oddziałowywać w tym na pewno ciąża. A wskaźnik jest nieznacznie przekroczony.

Sprawa z didimerami jest istotniejsza i faktycznie chyba lepiej podjechać do szpitala.

Dora,

Miałaś wcześniej problemy z zakrzepami, krzepliwością?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

No właśnie nie :-/ i przed sekundą dzwoniła do mnie pani z laboratorium!! Pytała czy widziałam wynik, i żebym to skonsultowała. Boję się :-/

Nie bardzo jestem w temacie ale jesli chodzi o to ze nie macie ślubu a chcesz zeby niunio mialo nazwisko tatusia to idziecie oboje do urzedu i on sklada oswiadczenie ze jest tatusiem i ty takze :tak: i juz

To wiem :-) ale i tak z innych powodów musimy przyspieszyć ślub więc jak się uda to będzie jednego załatwiania mniej ;-)

Kamila nie stresuj się, ja też jeszcze nic nie zaczęłam jeśli chodzi o wyprawkę. Dziś zamierzam dopiero zamówić szafę na ubranka dla maleństwa, a dopiero potem prać i prasować, wózek też dalej nie zamówiony.

Mój R. też brał kiedyś broncho-vaxom, chyba trochę pomógł, ale nie był już taki bardzo mały, pewnie ze 6 lat miał.

Charme ja wprawdzie nie z Lublina, ale w Lublinie mam zamiar rodzić.

Doris też uważam że lepiej pojechać do szpitala i skonsultować.

Dora,

Jedź jak tylko będziesz mogła. Te didimery trochę mnie martwią, ale Ja jednak nie jestem lekarzem. Może to wcale nie będzie nic groźnego. Trzymam kciuki &&&&:tak:

Dora,

Jedź jak tylko będziesz mogła. Te didimery trochę mnie martwią, ale Ja jednak nie jestem lekarzem. Może to wcale nie będzie nic groźnego. Trzymam kciuki &&&&:tak:

Lilolo właśnie wstąpiłam do domu i zabrałam mój wypis z IP jak byłam wtedy z tachykardią bo pamiętałam, że tam miałam oznaczane d-dimery i ku mojemu zdziwieniu tam mam jeszcze większy wynik, tzn. 1.087 :-O a wtedy lekarz powiedziała mi, że moje wyniki są super... może faktycznie w ciąży te wartości są podwyższone??? No nic, jadę do szpitala. Najwyżej uznają mnie za wariatkę.

Dora,

Przy problemach z sercem didimery mogą wzrastać i zazwyczaj to robią. Ale to znów wracamy do tego, że kardiolog powinien się tym zainteresować. A jak wiemy wizyte masz już za sobą.

W sumie wiadomo ja to tylko oznaczam wyniki i tak naprawdę nie wiem jak to przekłada się na choroby itd ale my też zawsze przy didimerach podwyższonych kazalismy się zgłaszać do lekarza. Jeszcze raz kciuki &&&

reklama
Kocham polskie szpitale. Pan w rejestracji zapytał mnie czy byłam już z tym w jakiejś przychodni... Tak, poczekam dwa tygodnie na wizytę i pójdę do przychodni pokazać moje wyniki :-D chyba że nie zdążę, ups!

Do góry