reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
Gdzie bedziesz rodZiła?

Kobietki jakie rozmiary mialy wasze maluszki ok 30 tc?
Bo wlaanie jestem po usg i sie zaczynam martwic o moj porod silami natury ;)

Moja córka ok. 30 tc ważyła 1048g [emoji3]

Teraz mi się przypomniało, że kiedyś widziałam filmik jak babeczka zawijala dziecko w kokon z pieluszki, muszę to poszukać... [emoji4]

Byłam u przyjaciółki i teraz planuje leżeć do wieczora, nic mi się nie chce... Miałam ciuchy swoje posegregować, bo powoli trzeba się pakować, ale to może później [emoji3]

Mam obsesję na punkcie borówek- mogłabym je jeść non stop [emoji7]

Doris daj znać jak wyniki! A właśnie mi się przypomniało, dowiadywaliscie jak z tym uznaniem ojcostwa?

Malinka próbujemy załatwić szybko ślub (niestety Ukrainiec potrzebuje zgody Sądu na ślub - tak mają niektórzy cudzoziemcy, taka zgoda zastępuje oświadczenie, że nie ma przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego) i to trochę trwa więc na razie nie dowiadywałam się co i jak. Jak będę wiedziała, że nie zdążymy przed porodem to wtedy pójdę.

Mam już wyniki, oba wskaźniki trochę podwyższone (Fibrynogen 396,03 norma to 180 - 350 i d-dimer 0,77 przy normie 0,00-0,50) i czytam wszędzie, że w ciąży to normalne. Oczywiście ja nie dowierzam i pojadę do szpitala jak V po mnie przyjedzie bo łydka cały czas mnie boli :-(

Kasia1506 wcale sie nie dziwie ze uciekasz od porodowki od pulaw. Ale czekasz do konca czy masz umówione z lekarzem ze wcześniej idziesz do szpitala? Bo ja jestem taka panikara ze bym sie martwila ze nie zdaze dojechac:-)
Jej a moj syn ma 1800 i wszystkie wymiary jak na 33 tc cZyli 3 tyg do prZodu. Az mnie to dZiwi bo moja mama rodzila male dzieci tesciowa tez a tu taka niespodzianka.

Fibrynogen to akurat jest dość specyficzny i na jego wynik wiele czynników może oddziałowywać w tym na pewno ciąża. A wskaźnik jest nieznacznie przekroczony.

Sprawa z didimerami jest istotniejsza i faktycznie chyba lepiej podjechać do szpitala.

Dora,

Miałaś wcześniej problemy z zakrzepami, krzepliwością?

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Kasia1506 wcale sie nie dziwie ze uciekasz od porodowki od pulaw. Ale czekasz do konca czy masz umówione z lekarzem ze wcześniej idziesz do szpitala? Bo ja jestem taka panikara ze bym sie martwila ze nie zdaze dojechac:-)
Jej a moj syn ma 1800 i wszystkie wymiary jak na 33 tc cZyli 3 tyg do prZodu. Az mnie to dZiwi bo moja mama rodzila male dzieci tesciowa tez a tu taka niespodzianka.

hmmm ja byłam przedwczoraj u lekarza 33 tydz i mój młody 2200,więc nie wiem jak to z tymi pomiarami ,w alpikacjach pokazuje mi że w 33 tyg dziecko waży 2 kg

Malinka próbujemy załatwić szybko ślub (niestety Ukrainiec potrzebuje zgody Sądu na ślub - tak mają niektórzy cudzoziemcy, taka zgoda zastępuje oświadczenie, że nie ma przeszkód do zawarcia związku małżeńskiego) i to trochę trwa więc na razie nie dowiadywałam się co i jak. Jak będę wiedziała, że nie zdążymy przed porodem to wtedy pójdę.

Mam już wyniki, oba wskaźniki trochę podwyższone (Fibrynogen 396,03 norma to 180 - 350 i d-dimer 0,77 przy normie 0,00-0,50) i czytam wszędzie, że w ciąży to normalne. Oczywiście ja nie dowierzam i pojadę do szpitala jak V po mnie przyjedzie bo łydka cały czas mnie boli :-(

Nie bardzo jestem w temacie ale jesli chodzi o to ze nie macie ślubu a chcesz zeby niunio mialo nazwisko tatusia to idziecie oboje do urzedu i on sklada oswiadczenie ze jest tatusiem i ty takze :tak: i juz

reklama
Doris jak łydka boli to faktycznie lepiej to sprawdzic.

Colly daj znac po wizycie, ale na pewno bedzie wszystko dobrze.
Czemu masz zły humor? tak po prostu czy cos miało na to wpływ?

Charme moj synek w 33tc i 5 dni mial 2,100 kg i to bylo tak akurat.

Do góry