reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

dodonka wow fajnie że już wiesz ; ) można szaleć z zakupami. dużo chłopców będzie - mam nadzieję że wojna nie idzie?
Jak z kalendarzem chińskim? Potwierdza się czy nie?
dolga tak kupiłam! ! :) jestem mega zadowolona a o dziwo mój mąż jeszcze bardziej :o nie wiedziałam że facet tak się może jarac wozkiem :D zaraz zarzuce foto do zakupowego.

Oj, potwierdza się :) choć owulacja by wypadała między styczniem a lutym, to i tu i tu wychodził chłopak.

Powiem Wam, że ja nie czuję jakiegoś parcia na zakupy jeszcze :) Jak siostra była w pierwszej ciąży to pierwsze bodziaki ja kupowałam, bo nie mogłam się oprzeć :) a teraz jakoś tak... Na pewno muszę pokupować jakieś cieplejsze ciuszki, bo siostry chłopaki obydwaj urodzeni w środku lata.

Nie podoba mi się mój suwaczek :) jest napisane, że dziecko waży koło 150g... mój ważył 190 w czwartek... nic pani dr nie mówiła, że jest większy do wieku ciąży...

Ostatnia edycja:
reklama
Masaż krocza miała moja siostra, ale chyba tylko raz na jakiś czas, albo w ogóle przed porodem, nie jestem pewna i zero szwa, właśnie może też będę sobie robić, tylko piszą ze codziennie, a moja systematycznoscia nienajlepiej :) a nie wiem co to ten balonik, musze poczytać

Hej

Wczoraj mieliśmy mega rodzinny dzień, tylko nasza 4 :) Pojechaliśmy do oddalonego od nas 16 km miasta na małe zakupy.W zasadzie za wiele nie kupiłam ale było fajnie :) Zjedliśmy na mieście obiad w takiej knajpie gdzie samemu nakłada co chcesz i na koniec na wagę.Ale się objadlam, masakra jakas, ale jadłam młode ziemniaki z koperkiem mniammmm

Jeśli chodzi o nacinanie krocza tez wolała bym uniknąć, wprawdzie tego tak nie czuć bo robią to w trakcie skurczu ale później mnie bolało nie moglam siedzieć :(
Masaż szyjki robiły mi położna również podczas porodu i był bolesny.dlaczego tak jest ze aby wydać na świat kakie szczęście musimy robić to wszystko w bólu i strachu ?

Pozdrawiam niedzielne

Nam w szkole rodzenia opowiadali o masażu krocza. Podobno warto go robić. Moje dziecko jednak postanowiło rodzić się z rączką przy buzi czyniąc tym samym mamie z du** jesień średniowiecza i żadne masaże by tego nie zmieniły ;-)

Hej widzę że pojawił się temat porodu,ja jestem zielona bo to pierwsza ciąża ale na samą myśl bólu jaki mnie czeka mam dość. wczoraj byliśmy na działce i chyba przesadziłam z porządkami , ledwo szłam pod prysznic, dziś cały dzień leżę, pogoda do bani.

Kamila nadal nie działa :) Ale można to sobie samemu znaleźć :)
Ja też byłam nacinana... jakoś nie wierzę, że teraz miałoby być inaczej. Aczkolwiek u mnie to jeszcze wiąże się z chorobą tkanki łącznej, więc pewnie i tak pęknie w kilku miejscach...

A pytanie do Was laski - idziecie do szkoły rodzenia?

Dreamgirl ja bym chciała, w czerwcu będę dzwonić się umawiać :-)

Czy któraś z was rozważa poród w wodzie? Bo ja coraz intensywniej o tym myślę..

reklama
Do góry